Voetbal Vereniging Rhoon

Verslagen Rhoon 1

17-02-2018

Rhoon in chaotisch duel naast VDL: 2-2.

In een slechte wedstrijd kwam Rhoon tegen mede-staartclub VDL opnieuw op achterstand, die na rust via een wanhoopsoffensief werd weggepoetst. In de slotfase van de chaotische strijd had Rhoon zelfs nog kansen om de volle buit binnen te halen.

Rhoon kwam energiek uit de startblokken. Door goed werk van Pascal Leyten was de eerste kans voor Maurice Heijboer, die net naast mikte. Rhoon doelman Bas Oster behoedde zijn ploeg daarna voor een achterstand, maar moest even later toch zwichten, toen een uitgekookte VDL-counter door Rodney Remmerswaal werd afgerond: 0-1. De ploeg van Marco van Rijn toonde veerkracht en kwam tot een aantal mogelijkheden. Zo redde de geroutineerde doelman van de gasten, Tim Teerlink, fantastisch op een van dichtbij ingekopte bal van Daniel Wigman na een vrije trap van Jeffrey Berkhof. Een doorbraak van de actieve Pascal Leyten bracht Bart Driesse in stelling, maar ook dat bleef zonder succes. Het toch al kwetsbare zelfvertrouwen van de thuisclub zakte onder het nulpunt toen het team van de weggestuurde trainer Janse de voorsprong uitbouwde. Een schitterend doelpunt van VDL-uitblinker Melvin Louwen duwde de roodwitten nog verder in de problemen: 0-2. Rhoon liep in die fase achter de feiten aan, ook al omdat VDL de wedstrijd steeds beter onder controle kreeg. Totdat doelman Teerlink de snelheid van Pascal Leyten verkeerd inschatte en ver buiten zijn strafschopgebied een fractie te laat kwam. De jonge arbiter Turk kon niet om een uitsluiting heen, waarna VDL alleskunner John Bekker de plaats onder de lat innam. Bekker pakte als gelegenheidsdoelman al eerder punten voor VDL en bleek later in de wedstrijd het keepersvak te verstaan. Marco van Rijn besloot direct na de thee al tot een alles of niets offensief en stuurde Daniel Wigman naar het front. Omdat bij de thuisploeg alle precisie ontbrak leek die tactiek lange tijd niet te slagen. De beste kans was nog voor VDL waarbij doelman Oster opnieuw op zijn post was. Aan de andere kant haalde invaller-doelman Bekker een goed schot van Maurice Heijboer uit de hoek en mikte Bart Driesse na een goede Rhoon combinatie net naast. VDL hielp de thuisclub letterlijk een handje toen een hoge voorzet tot hands leidde en Bart Driesse vanaf elf meter koel bleef: 1-2. De gelijkmaker liet daarna niet lang op zich wachten. De ingevallen Anton Beneder mikte zijn vrije trap op het hoofd van Gad Feshaye, waarna Vincent Kroon het laatste tikje gaf: 2-2. VDL kwam met tien man bijna nog op voorsprong toen een vrije trap slim langs de muur werd geschoten. Bas Oster liet zich echter niet verrassen. De moegestreden ploeg uit Maassluis kwam even later zelfs met negen man te staan. Fred van Maaswaal haalde de solerende Maurice Heijboer onderuit, terwijl die nog een behoorlijke weg naar het VDL-doel had af te leggen en mocht van scheidsrechter Turk direct de kleedkamer opzoeken. Daarna kreeg de thuisploeg nog mogelijkheden via Kroon, Driesse en Heijboer om de punten alsnog aan De Omloop te houden. Achteraf vatte Marco van Rijn het resultaat met een veelzeggende zucht samen: “We leven nog, en daar is alles mee gezegd”. 

 

 

10-02-2018

Rhoon in de hoek van de klappen na verlies bij SSS.

Ook zaterdag lukte het de brigade van Marco van Rijn niet de punten binnen te halen. Niet dat Rhoon in Klaaswaal van de mat werd gespeeld, integendeel, maar toen Thomas Groenendijk een einde maakte aan de sportieve wedstrijd stond er 3-1 op het scorebord. En daarmee deed SSS goede zaken.

Marco van Rijn moest al snel zijn plannen omgooien, toen Foppe Prevo zich binnen 10 minuten geblesseerd moest laten vervangen na een opmerkelijk genoeg niet bestrafte overtreding. De pas herstelde Bart Driesse kwam voor hem in het veld. Rhoon kwam in het eerste bedrijf nauwelijks aan aanvallen toe, maar had met het sterke centrum Jeroen Oster en Daniel Wigman de zaken achterin ook redelijk onder controle. Nadat de thuisploeg in de eerste minuten via een lob van Gijs van der Zande gevaarlijk was, moest het van een stortvloed van Klaaswaal-corners komen, die in eerste instantie Rhoon doelman Niels Ketting niet konden bedreigen. Aan de andere kant hoefde zijn collega Ricardo Minnes nauwelijks in actie te komen. De offensieve daden van Rhoon bleven beperkt tot een gevaarlijk schot van Maurice Heijboer en een uitval van Bart Driesse. Niettemin kwam de ploeg verrassend aan de leiding. Een korte corner van Jeffrey Berkhof in samenwerking met de sterk spelende Sebastiaan Kaal zaaide verwarring in de SSS-defensie, waarvan aanvoerder Daniel Wigman dankbaar gebruik maakte: 0-1. Rhoon leek die voorsprong zonder al te veel moeite mee te nemen naar de tweede helft maar op slag van rust kreeg SSS toch waar het recht op had. Nadat Geir Sizoo uit de zoveelste hoekschop volgens de video-scheidsrechter al raak had gekopt, mocht Dennis de Cauwer het beslissende tikje geven: 1-1. In de tweede helft nam Rhoon het initiatief en ontstonden er kansen. Eerst was de met veel inzet spelende Vincent Kroon kansrijk, maar tien minuten na de hervatting mocht Rhoon terecht klagen over gebrek aan meeval. Maurice Heijboer ontsnapte aan de SSS-verdediging en raakte de binnenkant van de paal, waarna de bal maar nipt de voor de thuisclub gunstige route voor de doellijn koos. Na een prima voorzet van Sebastiaan Kaal kwam opnieuw Vincent Kroon tot een gevaarlijke kopbal. Toen het bij Rhoon niet lukte, trok de thuisclub in de slotfase aan het langste eind. Nadat Groenendijk een opzichtige overtreding op Wigman over het hoofd had gezien, was het Max Pelkman, die vrij de 2-1 kon binnenkoppen. De ploeg van Van Rijn kromde de rug voor een wanhoopsoffensief en kwam dichtbij de gelijkmaker. Een kopbal van de ingevallen Jeffrey Zwaan werd van de lijn gehaald en de inzet van Wigman zeilde net over. Vlak voor het einde leek de ploeg de kans te krijgen om langszij te komen. Doelman Ricardo Minnes was een fractie te laat bij zijn ingreep op de inkomende Heijboer en Wigman, maar Thomas Groenendijk zag er geen strafschop in. Met heel Rhoon op de SSS-helft, was de eenvoudige 3-1 van Pelkman in de slotseconde daarna alleen nog maar van belang voor de statistiek.

27-01-2018

Rhoon put moed uit mirakel.

Met nog twintig minuten op de klok en een 0-4 achterstand, leek de situatie voor Rhoon tegen het betere Zuidland hopeloos. Toen een deel van het publiek de warme kantine al had opgezocht, kantelde de wedstrijd op wonderbaarlijke wijze. Na een niet te stuiten inhaalrace kwam de thuisclub in de slotminuut langszij, waarna Zuidland-keeper Kardux in de slotseconden zowaar nog een punt redde voor zijn team.

Eerder op de middag leek het er in de verste verte niet op dat Rhoon-Zuidland een spektakelstuk zou worden. Rhoon was bij afwezigheid van enkele vaste krachten in de beginfase onrustig en had problemen met de opbouw. Zuidland, dat veel gemakkelijker voetbalde, kwam na ruim een kwartier goedkoop aan zijn eerste treffer en counterde na een half uur moeiteloos naar de 0-2. Rhoon, dat bij afwezigheid van Kevin Stolk Wesley Strootman op het middenveld had geposteerd, worstelde zich langzaam onder de druk uit en creëerde een drietal mogelijkheden. Kopkansen voor Jeffrey Zwaan en Gad Feshaye hadden echter geen succes en de volley van Maurice Heijboer trof onderweg een Zuidlandse verdediger. De thuisclub probeerde kort na de thee de bakens te verzetten en was vooral uit hoekschoppen met de opgekomen Jeroen Oster gevaarlijk. Een kopbal van de andere centrale verdediger, Gad Feshaye, werd van de lijn gehaald, en toen dezelfde speler uit een fraaie vrije trap van Berkhof wel doel trof, was dat uit een buitenspelsituatie. Het offensief van Rhoon leek Zuidland in de kaart te spelen, want de geboden ruimte leidde tot nog twee treffers. De zonder veel moeite verkregen 0-4 maakt de gasten echter ook steeds gemakzuchtiger en toen Maurice Heijboer in de 70e minuut de 4-1 binnenschoot en onmiddellijk de bal uit het doel haalde, eiste het team van Marco van Rijn ineens de alleenheerschappij aan De Omloop op. Met het inbrengen van Bart Driesse, Ricardo Schefferlie en Daniel Wigman rolde de ene na de andere aanval op het Zuidland doel af. De sterk spelende Allard Howell bracht Bart Driesse in stelling, die vastberaden de 2-4 binnenschoot. Daniel Wigman, die ’s ochtends was teruggekeerd van een vakantiereis fleurde zijn her-optreden na een half jaar blessureleed op met een fraaie doeltreffende lob (3-4) en beloonde daarmee het vertrouwen van Marco van Rijn. De ploeg van Aad Andriessen wankelde en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Vincent Kroon kreeg nog een kopkans uit een verre ingooi van Wigman, maar de gelijkmaker ontstond even later geheel in stijl van het spektakel uit een scrimmage na een hoekschop van Jeffrey Berkhof. Bart Driesse gaf het laatste zetje: 4-4.  In de blessuretijd leek de ontketende brigade van Marco van Rijn er zelfs nog met de volle winst van door te gaan.  Maurice Heijboer vond met een subtiele voetbeweging de verre hoek, maar keeper Marcel Kardux had een spectaculaire redding in petto. Trainer Marco van Rijn bleef in de euforie met beide benen op de grond staan.  Door werk, ziekte, blessures en vakanties moet de oefenmeester zijn plannen nogal eens aanpassen. “Wij kunnen alleen als collectief wat bereiken en daarvoor moet iedereen te allen tijde aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden “, aldus van Rijn.

16-12-2017

Rhoon toe aan winterstop.

Na de forse nederlagen tegen Berkel en SVS is Rhoon even toe aan bezinning. Vorige week zaterdag was directe concurrent Berkel met 0-3 te sterk in een wedstrijd waarin Rhoon zijn draai maar niet kon vinden.

Ook tegen SVS was het team van Marco van Rijn de onderliggende partij maar in de eerste helft gaf men weinig weg. Er ontstonden zelfs kansen voor Rhoon nadat SVS uit een hoekschop op 1-0 was gekomen. Zo had Rick Donker bij een doorbraak bijna succes na een combinatie met Bart Driesse. Op slag van rust trok Rhoon de stand alsnog gelijk. Rick Donker schoot de afgeslagen corner door een woud van benen binnen: 1-1.

Na de thee ging de sportieve ontmoeting een kwartier gelijk op. Rhoon won meer duels en kwam tot aanvallen. De goede combinatie die via Maurice Heijboer en Bart Driesse bij de voorzettende Donker terecht kwam had een beter lot verdiend. Met hulp van Rhoon kwam SVS daarna aan een voorsprong. Gad Feshaye raakte ongelukkig de Capelse voorzet en passeerde daarmee de uitblinkende doelman Ketting. Een kwartier voor tijd counterde de thuisploeg naar 3-1, waarna Pascal Leyten Rhoon terug in de wedstrijd had kunnen brengen na een doorkopbal van Rick van der Vliet. SVS-doelman Bart de Keijzer redde echter bekwaam. Rhoon probeerde daarna een beter resultaat te forceren maar de thuisclub profiteerde optimaal van de geboden ruimte en liep uit naar een geflatteerde 5-1.

Na de winterstop hoopt de ploeg van Marco van Rijn alle spelers weer fit te hebben. Aanvoerder Daniel Wigman traint inmiddels al weer mee en Bernd Oranje heeft enkele wedstrijden weg in het tweede. Het wachten is nog op Wesley Strootman, Roy Tibboel en Vincent Kroon, die zich nog in de ziekenboeg bevinden.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

02-12-2017

Nederlaag Rhoon reikt verder dan puntverlies.

Het ging na afloop van Neptunus/Schiebroek-Rhoon niet over de verdiende 5-2 overwinning van de ploeg van de afwezige Rob Jacobs, maar alleen over de rode kaart van Rhoon- aanvoerder Kevin Stolk. Waar sommige aanhangers van beide clubs twijfelden of het wel hands was, hielp het slachtoffer hen zelf uit de brand. “De bal kwam op de zijkant van mijn bovenarm en ik kon geen kant op,” verhoogde Stolk de transparantie. Scheidsrechter Noordhoek, die de situatie van dichtbij kon beoordelen, nam de zwaarst mogelijke beslissing tegen de sportieve aanvoerder, die met de arm tegen het lichaam in een begrijpelijke reactie wegdraaide van de hard ingeschoten bal. Daarmee de hele discussie over “triple punishment”, die sinds 2016 een redelijke wending leek te hebben genomen, maar weer eens op gang brengend.

Rhoon had niets te vertellen op het versleten kunstgras in Schiebroek. Nadat Niels Ketting met uitstekend keeperswerk zijn ploeg overeind had gehouden, ontstond een enkele mogelijkheid voor de gasten. Gelet op de latere gebeurtenissen rond Kevin Stolk was het uitermate wrang, dat arbiter Noordhoek de handsbal van Neptunus/Schiebroek-doelman Angelo Spanjaart volledig over het hoofd zag. De keeper nam ver buiten het strafschopgebied, onder druk gezet door Bart Driesse, de bal met de hand mee. Toen Driesse terecht maar te heftig protesteerde tegen deze dwaling, kostte hem dat ook nog geel. Toch kwam Rhoon, volledig tegen de verhouding op 0-1.  Maurice Heijboer zag zijn noeste arbeid beloond en profiteerde van een aarzeling van Spanjaart. Op slag van rust kreeg de thuisclub een strafschop wegens hands van Kevin Stolk, waartegen Rhoon niet protesteerde. Wel wekte de rode kaart, die daarop volgde het nodige afgrijzen op.

Na de thee hetzelfde beeld. De thuisclub, die onder leiding van uitblinker Daniel van Delft heer en meester was en schitterende doelpunten scoorde. Toch mocht Rhoon bij de stand van 3-1 nog hopen, toen Jeffrey Berkhof zijn ploeg met een fraaie vrije trap op 3-2 bracht. Tevoren had Rick van der Vliet nog koppend de lat geraakt uit een vrije trap van Berkhof. De spelers van Marco van Rijn staken na afloop de hand in eigen boezem. Foppe Prevo: ”Niemand van ons haalde zijn normale niveau en er valt op de nederlaag niets af te dingen”. Tegen Berkel mag de ploeg van Marco van Rijn proberen het geschonden blazoen op te poetsen. Als het even kan met de wekelijks uitblinkende aanvoerder Kevin Stolk in de gelederen.

klik hier voor samenvatting van de wedstrijd, met dank aan Martijn Domburg van Neptunus-Schiebroek

25-11-2017

Rhoon buigt opnieuw achterstand om: 3-2 winst op Alexandria’66.

De amusementswaarde van de wedstrijd tussen Rhoon en Alexandria’66 haalde een ruime voldoende afgelopen zaterdag. Het scenario was opnieuw gebaseerd op een vroege achterstand, die in het tweede bedrijf met succes werd omgebogen. Bij het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Rick Turk stond er dan ook 3-2 op het scorebord.

Alexandria stond binnen het half uur op een 0-2 voorsprong. Een prachtige vrije trap en een flink misverstand bij Rhoon waren daarvan de aanleiding. Rhoon trainer Marco van Rijn was dan ook niet erg te spreken over die fase in de wedstrijd. Toch waren er mogelijkheden voor de thuisploeg. Bart Driesse was na vijf minuten al dichtbij een treffer geweest na de voorzet van Jeffrey Zwaan en Pascal Leyten raakte de paal na een doorkopbal van Maurice Heijboer. Vijf minuten voor rust maakte Rhoon dan toch de broodnodige aansluitingstreffer. Foppe Prevo stuurde Heijboer weg die Zwaan op maat bediende: 1-2.

Na de pauze nam de thuisclub nog nadrukkelijker het initiatief. Pascal Leyten kwam tot twee gevaarlijke schoten en de lob van Maurice Heijboer op aangeven van Bart Driesse eindigde juist op het dak van het doel. Met de toenemende aanvalsdrang werden de eisen aan doelman Niels Ketting en de betrouwbare verdedigers Jeroen Oster en Wesley Strootman hoger. Zodra de gelegenheid zich voordeed ontworstelde Alexandria zich namelijk aan de druk en verschenen de snelle aanvallers voor het Rhoon doel. De thuisclub met een opnieuw excellerende Jeffrey Berkhof en Kevin Stolk, gaf echter niets meer weg. In de laatste twintig minuten pompte Rhoon nog zoveel energie in de strijd, dat de gelijkmaker niet kon uitblijven. Het meeste gevaar kwam in die fase van Bart Driesse, die eerst uit de fraai aangesneden vrije trap van Berkhof en daarna op een voorzet van Zwaan net over kopte. Driesse had weinig geluk met een schot na aangeven van Rick Donker maar stond even later wel aan de basis van de gelijkmaker. De net ingebrachte Rick van Vliet gaf het laatste tikje: 2-2. Rhoon wilde daarna nog meer en kreeg dat ook. Niels Ketting hield zijn ploeg nog met een knappe redding op de been voordat Rhoon een fraai slot aan de voorstelling breidde. Maurice Heijboer volleerde de verre voorzet van Bart Driesse onhoudbaar langs de Alexandria doelman: 3-2. Alexandria kreeg daarna nog een mogelijkheid om een punt uit Rhoon mee te nemen, maar de vastberaden thuisploeg gaf niets meer weg. Marco van Rijn prees zijn ploeg na afloop vooral vanwege de getoonde veerkracht, maar sloot zijn ogen niet voor de vele verbeterpunten. Zaterdag mag Rhoon naar het Neptunus/Schiebroek van Rob Jacobs.

18-11-2017

Rhoon wint ook bij Piershil.

Onder lastige voetbalomstandigheden heeft Rhoon opnieuw in een uitwedstrijd drie punten bijgeschreven. Piershil werd na een 1-0 achterstand en met de krachtige wind tegen na de thee opzijgezet: 1-2. Rhoon uitblinker Jeffrey Berkhof nam zijn team bij de hand en legde met de gelijkmaker de basis voor de uiteindelijke overwinning. Die kwam van de voet van Ricardo Schefferlie, die voorbereidend werk van Rick Donker fraai afrondde.

Rhoon was in de eerste helft veelvuldig op de Piershil helft te vinden en kreeg via Maurice Heijboer na een doorbraak en een schot uit de draai kansen. Ook een schot van Bart Driesse en een inzet van Pascal Leyten vonden Piershil doelman Peter Konings op hun weg. Daartegenover stelde de thuisclub eveneens een grote mogelijkheid, die onbenut bleef. Een vrije trap vlak voor rust leidde tot de 1-0 van Joost Both, waarbij de omhaal van Jan Jaspers voor de nodige verwarring zorgde. Na de thee en tegen de wind leek Rhoon het moeilijk te krijgen. Piershil spits Jaspers kreeg een fraaie kans om koppend af te ronden maar mikte naast. Rustend op de solide verdediging met Jeroen Oster en Wesley Strootman in het centrum namen de gasten echter geleidelijk het initiatief. In de 55e minuut onderschepte de slimme Jeffrey Berkhof een breedtepass waarna hij vrij kon oprukken naar het Piershil doel. Met een uitgekookte lob verschalkte hij doelman Konings. Enkele minuten later werd Pascal Leyen aangetikt binnen het strafschopgebied, maar de verdiende penalty volgde niet. Een kopkans voor de sterk spelende Gad Feshaye op een voorzet van Berkhof had daarna beter verdiend en bij een doorbraak van Leyten op aangeven van de ingevallen Ricardo Schefferlie behoedde doelman Konings zijn ploeg vooralsnog voor een achterstand. De verdiende voorsprong voor Rhoon kwam er toch. Ook Schefferlie verraste Konings met een lob, nadat de voorbereidende Rick Donker het overzicht had behouden. Met de onvermoeibare aanvoerder Kevin Stolk voorop gaf Rhoon de winst in de resterende 10 minuten niet meer uit handen.

11-11-2017

Rhoon knokt zich langs Sparta.

De inhaalwedstrijd tegen Sparta heeft voor het team van Marco van Rijn zaterdag de eerste overwinning opgeleverd. Op basis van een sterke tweede helft was op de 1-2 winst ook weinig af te dingen. Jeroen Oster en Gad Feshaye kopten de 1-0 achterstand van het scorebord op Nieuw Terbregge.

Foppe Prevo en aanvoerder Kevin Stolk, de Rhoon spelers die wekelijks voorop gaan in de strijd, kwamen na afloop onafhankelijk van elkaar tot dezelfde conclusie: In deze wedstrijd viel geen enkele Rhoon speler een gebrek aan strijdlust te verwijten. De sterk opkomende Prevo was ook de eerste die namens Rhoon al tot een daverend schot op het doel van Sparta-doelman Mark Sneep was gekomen. Kort daarvoor had scheidsrechter Groenewegen Sparta een penalty kunnen geven toen de snel uit zijn doel komende Niels Ketting bij zijn redding niet alleen de bal beroerde. Uit een hoekschop kwam de thuisploeg aan de leiding waarbij Langstraat de 1-0 binnenkopte. In de slotfase van de eerste helft leefde Rhoon echter op. Jeffrey Zwaan kreeg een fraaie kopkans uit een vrije trap van Jeffrey Berkhof en Maurice Heijboer mocht vrij aanleggen binnen de zestien. Sneep hield het Sparta doel vooralsnog schoon. Na de thee kwam de ploeg van Marco van Rijn met opgestroopte mouwen de kleedkamer uit. Er werden nauwelijks duels meer verloren en veelvuldig op de Sparta helft gevoetbald. Toen Maurice Heijboer alleen ten koste van een overtreding kon worden gestopt, mikte Jeffrey Berkhof de vrije trap fraai op het hoofd van de onhoudbaar inkoppende Jeroen Oster 1-1. Sparta probeerde onmiddellijk wat terug te doen en er was een goede redding van Ketting nodig om hoop te houden op meer dan een punt. Rhoon rook de winst en Bart Driesse, die Ricardo Schefferlie na rust had vervangen kopte rakelings naast. Toen de sterk spelende Vincent Kroon slechts ten koste van een hoekschop van een treffer kon worden afgehouden, werd de basis gelegd voor de uiteindelijke Rhoon winst. Jeffrey Berkhof mikte opnieuw met grote precisie de hoekschop op het hoofd van Gad Feshaye die feilloos binnenkopte:1-2. De ploeg van Marco van Rijn liep daarna niet achteruit maar bouwde bijna de voorsprong uit. Maurice Heijboer zette met een uitgekiende kopbal Bart Driesse voor doelman Sneep, die de thuisploeg in de race hield. Rhoon mocht niet klagen toen Kevin Jumelet namens Sparta de lat raakte boven Ketting. Daarna hield Rhoon de defensie onder leiding van de sterk spelende Wesley Strootman gesloten. Sebastiaan Kaal verving de moegestreden Jeffrey Berkhof en bracht voetballend de broodnodige rust op het middenveld. Van Rijn bracht ook nog verdediger Rick van Vliet in voor Heijboer en toen in de slotfase Spartaan Clint van Stee voor praten zijn tweede gele kaart ontving, kon Rhoon Nieuw Terbregge met opgeheven hoofd en winnend verlaten.

Voor foto’s van deze wedstrijd klik hier ( met dank aan Alex de Groot)

De brede selectie van Marco van Rijn won vorige week dinsdag de bekerstrijd tegen NOC/Kralingen met 0-3. Jeffrey Berkhof, Maurice Heijboer en Pascal Leyten waren de doelpuntenmakers. Doelman Bas Oster hield zijn doel op knappe wijze schoon.

04-11-2017

Rhoon kansloos tegen BVCB.

In de hoek waar de klappen vallen kreeg Rhoon zaterdag een dreun van BVCB. De ploeg van Marco van Rijn werd op alle fronten afgetroefd door het best voetballende team dat tot nu toe De Omloop bezocht.

Toch was Rhoon met name in de eerste helft niet kansloos. Maurice Heijboer bracht Kevin Breedijk in de problemen, maar kon doelman Wesley van der Molen niet verschalken. Dat overkwam in een identieke situatie ook Bart Driesse, nadat BVCB eenvoudig op 0-1 was gekomen. Foppe Prevo lag toen geblesseerd op de grond met aangezichtsletsel maar de goed leidende arbiter Lingen vond geen reden het spel te onderbreken. Rhoon doelman Ketting hield zijn team daarna met een tweetal knappe reddingen op de been, waarna BVCB ontsnapte aan de gelijkmaker toen de kopbal van Jeroen Oster van de lijn werd gehaald. Nog voor de pauze kwam de ploeg van Jan Everse gemakkelijk op 0-2. Uit een hoekschop kopte de ongedekte Van den Heerik onhoudbaar in. De thuisploeg had opnieuw pech toen vlak voor de thee een schot van Jeffrey Zwaan op de paal belandde.

Het tweede bedrijf was volledig voor de kampioenskandidaat uit Bergschenhoek. Ketting hield zijn ploeg enkele keren knap overeind en Kevin Stolk groeide opnieuw naar grote hoogte, maar voerde een eenzame strijd tegen de opkomende middenvelders van Everse. Rhoon bracht een extra aanvaller in in de persoon van Pascal Leyten. De hardwerkende Vincent Kroon had nog een kopkansje en de ontsnapte Maurice Heijboer vond opnieuw doelman Wesley van der Molen op zijn pad, waarna BVCB de score zonder moeite opvoerde tot 0-6, onder andere via een tweede treffer van Mitchell Hendriks. Hoewel de klap hard aankwam bij Rhoon, was de realiteitszin groter dan de teleurstelling. Het kwaliteitsverschil was te groot in deze wedstrijd, waarbij arbiter Lingen zoals gebruikelijk geen enkele kaart nodig had om zijn goede leiding kleur te geven.

21-10-2017

Rhoon blijft hard werken voor een goed resultaat.

Rhoon bracht zaterdag koploper Hellevoetsluis aan het wankelen in een wedstrijd die voor beide doelen weinig spectaculaire momenten opleverde. Jeffrey Zwaan had voor de Rhoon de score kunnen openen uit een corner van Roy Tibboel en had na de thee een vergelijkbare kopkans na voorbereidend werk van Bart Driesse. Hellevoetsluits had aan een dood spelmoment genoeg. Onur Furuncu schoot in het eerste bedrijf een vrije trap onberispelijk binnen. Toen keeper Bas Oster, die de geblesseerde Niels Ketting uitstekend verving, de bal niet goed weg kreeg, had de koploper na rust aan een tweede kans genoeg om de voorsprong te verdubbelen. De thuisclub was echter nog niet verslagen. Bart Driesse leidde het slotoffensief in met een schot dat Ribaric nog niet kon verontrusten en Rhoon werd een strafschop onthouden, toen Maurice Heijboer werd neergehaald. “Geen twijfel mogelijk”, aldus toeschouwer en voormalig Rhoon trainer Dimitri Metgod, die dichtbij de situatie stond. De aansluitingstreffer kwam er toch, toen Allard Howell de bal veroverde en zijn voorzet door Maurice Heijboer werd verzilverd. De koploper wankelde en had alle geluk van de wereld toen de kopbal van Jeroen Oster van de lijn werd gehaald en de schitterende volley van Jeffrey Berkhof niet de verdiende beloning opleverde. Hellevoetsluis trainer Edwin de Koning (foto) was na afloop reëel: “Het is de verdienste van Rhoon dat we hier niet aan voetballen konden toekomen”. Marco van Rijn nam de complimenten van zijn vriend en collega gelaten in ontvangst. “Misschien zijn we wel de morele winnaar, maar daar krijg je geen punten voor”. Punten die broodnodig zijn voor Rhoon in deze zware tweede klasse.

Edwin de Koning in gesprek met Allard Howell, Roy Tibboel en Bas Oster.

14-10-2017

Rode lantaarn voor Rhoon.

Ook tegen SSS bleef Rhoon na 90 minuten met lege handen. Niet dat de ploeg van Marco van Rijn kansloos was, verre van dat, maar opnieuw kon men het net niet vinden. Een gebrek aan koelbloedigheid, pech en goed keeperswerk van SSS-doelman Sylvano Diepenveen waren daarvan de oorzaak.

De eerste kans was voor Rhoon, toen Maurice Heijboer hard kon inschieten, maar Diepenveen er nog net een been tegen kreeg. Kort daarna kwam SSS op 0-1 toen Sizoo een scherp genomen vrije trap kon toucheren en daarmee Niels Ketting kansloos liet. Dezelfde Ketting moest flink aan de bak, toen Rick van Vliet onorthodox op hem terugspeelde. Na een half uur was het de beurt aan Rhoon. Jeffrey Berkhof was eerst zelf dicht bij succes met zijn vrije trap en even later zette hij Bart Driesse kansrijk voor doel. In beide gevallen redde de SSS-doelman fraai. Na de pauze was een geweldige redding van Rhoon doelman Niels Ketting nodig om erger te voorkomen. De thuisclub had ronduit pech, toen Rick Donker de paal raakte na een fraaie en door hem zelf opgezette aanval. De gelijkmaker hing enige tijd in de lucht maar Sylvano Diepenveen haalde de inzet van Heijboer uit de hoek en ook Vincent Kroon kon in kansrijke positie niet beslissend zijn, na opnieuw een fraaie voorzet van Berkhof, die samen met Kevin Stolk een puike wedstrijd speelde. Marco van Rijn probeerde nog om de gelijkmaker te forceren door meer mankracht naar de frontlinie te sturen. In tegenstelling tot de vorige Rhoon-SSS-editie had het powerplay in de slotfase nu geen succes en kon de Klaaswaalse ploeg in de slotfase naar de 0-2 counteren. Van der Zande bereikte Frank van der Linden die alleen voor Ketting geen probleem had het net te vinden.  Scheidsrechter de Mik had geen enkele moeite met de sportieve ontmoeting.

07-10-2017

VDL- vv Rhoon 1-0

30-09-2017

Rhoon houdt Strijen op 1-1.

Een gestolen punt, concludeerden spelers en trainers van Rhoon na de ontmoeting tegen Strijen, waarin doelman Niels Ketting de thuisclub in de eerste helft op de been hield. De sterke ploeg van Geert Meijer kwam na de thee op 0-1 maar moest in de slotfase de gelijkmaker toestaan van Pascal Leyten. Rhoon was in de blessuretijd zelfs nog dichtbij de overwinning, maar dat zou te veel van het goede geweest zijn. Maurice Heijboer was Strijen keeper Natoe dos Santos te vlug af, maar kon wegglijdend en uit een moeilijke hoek de bal niet voldoende richting geven.

Strijen was voor de thee de bovenliggende partij en Niels Ketting had niet minder dan vier puike reddingen nodig om zijn doel schoon te houden. Jeroen Oster redde daarnaast ook nog een keer op de lijn toen Ketting verslagen leek. Pas na 26 minuten schoot Rhoon een bal tussen de palen. Allard Howell deed van afstand een verdienstelijke poging. Vlak voor rust schoot Jeffrey Zwaan nog naast na een doorkopbal van Bart Driesse. Na de pauze kon Rhoon de aandringende gasten nog bijna 25 minuten van zich af houden, voordat Mark Stam de 0-1 aantekende.  Kort daarna raakte Strijen de lat en werd een buitenspeldoelpunt afgekeurd. De ploeg van Marco van Rijn putte daaruit moed en zette aan voor een slotoffensief. Van Rijn bracht verse krachten in, in de persoon van Sebastiaan Kaal, Rick Donker en Pascal Leyten. Strijen trainer Geert Meijer over die fase: “Toen kon je zien dat mijn ploeg jong is. In plaats van zich onder de druk uit te voetballen, gingen we teruglopen”. In de 88e minuut kwam Rhoon op gelijke hoogte. Jeffrey Berkhof bereikte Maurice Heijboer, die de bal teruglegde op de inkomende Pascal Leyten: 1-1. Het pittige Strijen had daarna te weinig tijd om nog voor de overwinning te gaan en ging bijna nog de boot in. Marco van Rijn was na afloop echter reëel en tevreden met een punt, waarvoor Rhoon ten slotte hard had gestreden.

23-09-2017

Rhoon doet zichzelf tekort tegen CWO: 1-0

Rhoon heeft de terugkeer in de tweede klasse niet kunnen vieren met een passend resultaat. Het Vlaardingse CWO, al jarenlang een stabiele tweede klasser, boekte de kleinst mogelijke overwinning en mocht daarmee niet mopperen. Na een kleurloze eerste helft, waarin CWO uit een scrimmage via Laurens Cruz op 1-0 was gekomen, was het team van Marco van Rijn in het tweede bedrijf de bovenliggende partij. Het enige wat de Rhoonse ploeg naliet was het maken van doelpunten.

Rhoon begon voorzichtig, leunend op de betrouwbare verdedigers Wesley Strootman en Jeroen Oster. Doelman Niels Ketting moest weliswaar een aantal keren in actie komen, maar kon zijn doel bijna een half uur schoonhouden. Tot in de 29e minuut de chaos in het Rhoon strafschopgebied te groot was. De lat bracht eerst nog uitkomst, maar Cruz vond daarna een opening: 1-0.

Aanvoerder Kevin Stolk was na de thee de grote man, bij Rhoon. De aanvoerder in het team van Van Rijn won vrijwel elk duel en bleek onvermoeibaar, daarbij gesteund door een fitte Allard Howell en de slimme Jeffrey Berkhof. De middenvelders bleken belangrijk, toen Rhoon vol op de aanval speelde en de kansen op een gelijkmaker zich opstapelden. Zo vond Maurice Heijboer na een prachtige volley een katachtige reactie van CWO-doelman Fortes op zijn pad en schoot Jeffrey Zwaan van dichtbij over. Beide kansen ontstonden na goed werk van Bart Driesse, die zelf ook nog kansrijk mocht aanleggen maar te hoog mikte. Met het inbrengen van Ricardo Schefferlie en Rick van Vliet voerde Marco van Rijn de druk op CWO nog verder op. Het powerplay leidde niet tot het gewenste resultaat. Ook de kopbal van Rick van Vliet uit een corner in de slotminuut trof geen doel.

De overigens goed leidende scheidsrechter Wolf gaf volledig ten onrechte een gele kaart aan Roy Tibboel en Vincent Kroon verliet in de eerste helft het veld met een knieblessure.

Zaterdag mag Rhoon het opnieuw proberen, thuis tegen Strijen.