Voetbal Vereniging Rhoon

Verslagen Rhoon 1 seizoen 2018-2019

03-11-2018

Binnenmaas te sterk voor Rhoon.

Rhoon had thuis weinig in te brengen tegen de koploper van 3D. Alleen vlak voor rust had Rhoon kansen op de aansluitingstreffer. Toen stond het al 0-2 voor de pittige ploeg uit de Hoeksche waard.

Binnenmaas pakte direct het initiatief op De Omloop en was op alle fronten de meerdere van de thuisploeg. Pas bij een 0-2 achterstand deed Rhoon wat terug. Jeroen Oster kopte de corner van Jeffrey Berkhof rakelings naast en ook schoten van Bart Driesse en Maurice Heijboer misten de goede richting. Een goede aanval over veel schijven eindigde bij Jeffrey Berkhof die net over schoot. Daarmee was het Rhoonse kruit verschoten, want in de tweede helft hield Binnenmaas zich gemakkelijk staande. Een frommelgoal betekende 0-3, waarna Rick Donker en Darragh Zondervan nog probeerden de bakens te verzetten. Binnenmaas gaf echter niets weg en bouwde de voorsprong eenvoudig uit naar 0-5. Foppe Prevo voorkwam met een redding op de doellijn nog erger. De moegestreden aanvoerder Kevin Stolk was na afloop realistisch: “Dit was de beste ploeg die we tot nu toe zijn tegengekomen”. Rhoon speelt a.s. zaterdag tegen Nieuwerkerk voor de beker.

27-10-2018

Rhoon met respect voor Piershil naar 13-1 zege.

Rhoon heeft zaterdag ruim afstand genomen van Piershil, dat iets meer dan tien minuten standhield maar ten slotte 13 tegendoelpunten moest incasseren. Jacco Vink hielp de thuisclub vlak voor de thee aan de eretreffer, die ondanks de 0-6 achterstand met gepaste trots werd bejubeld. Rhoon-trainer Ronard Venekamp was na afloop tevreden over de doelpuntenproduktie van zijn team en toonde tevens respect voor de manier waarop Piershil de ongelijke strijd afwerkte. Ondanks alles bleef de thuisploeg voetballen en had scheidsrechter Van de Wetering geen kind aan de ontmoeting.  

Rhoon kwam uit een voorzet van Jeffrey Zwaan op 0-1 via Maurice Heijboer, die een minuut later Bart Driesse in stelling bracht: 0-2. Kort daarna bereikte Vincent Kroon opnieuw Driesse voor de 0-3. Jeffrey Berkhof mikte even later een vrije trap op de paal, maar schoot vervolgens wel raak nadat Foppe Prevo de voorzet van Jeffrey Zwaan op de lat had gekopt: 0-4. Bart Driesse zorgde vervolgens voor 0-5 op aangeven van Maurice Heijboer, die zelf nog voor rust de 0-6 aantekende, waarna Piershil de eer redde uit een hoekschop. Na de pauze leidden twee corners van Jeffrey Berkhof treffers in van Jeffrey Zwaan, die door Foppe Prevo koppend in stelling was gebracht, en Vincent Kroon, die hard raak kopte: 1-8. Nadat Darragh Zondervan eerst de paal geraakt had, prikte hij op aangeven van Kroon daarna wel raak en zorgde Zwaan voor de tiende Rhoon treffer. De energieke vleugelverdedigers Zwaan en Prevo stonden daarna aan de basis van de twee doelpunten van Rick Donker, waarvan de laatste via een fraaie kopbal. Jeffrey Zwaan bekroonde zijn goede optreden ten slotte door uit de voorzet van Jeffrey Berkhof de 1-13 eindstand op het bord te zetten. Zaterdag ontmoet Rhoon de koploper in 3D: Binnenmaas.

20-10-2018

Opnieuw moeizame deling Rhoon: 2-2.

Tegen een vernieuwd Pernis kwam Rhoon zaterdag al vroeg op voorsprong maar verzuimde die uit te breiden. Een slechte fase leidde in de tweede helft zelfs tot een 1-2 achterstand, maar een stevig offensief, dat vooral werd gekenmerkt door opportunistisch voetbal, bracht uiteindelijk de verdiende gelijkmaker.

Het eerste half uur zette de thuisclub Pernis vast op eigen helft en dat bracht al vroeg een 1-0 voorsprong op het scorebord. Wesley Strootman bereikte de doorkoppende Bart Driesse, waarna de voorzet van Maurice Heijboer door Driesse achter de Pernisse doelman werd geschoten. Binnen het half uur had het team van Ronard Venekamp de voorsprong kunnen uitbreiden, maar zowel Heijboer als Zondervan kregen hun voet niet achter de voorzet van Jeffrey Berkhof. Wesley Strootman moest daarna met een spierblessure uitvallen, waarna Jeffrey Zwaan zijn opwachting maakte. Pernis was nog nauwelijks voor het doel van van Bas Oster geweest maar uit een hoekschop was het in de 36e minuut meteen raak: 1-1. Na de thee kende Rhoon een mindere fase, waarvan Pernis 10 minuten na rust profiteerde. Opnieuw was het Mike Witte die het net vond. Rick Donker verving daarna Maurice Heijboer en Rhoon startte een stevig offensief, zonder daarbij de verdediging met een sterk spelende Jeroen Oster te verwaarlozen. De thuisclub werd vooral gevaarlijk uit hoekschoppen van Jeffrey Berkhof. Eerst werd een inzet van Foppe Prevo nog van de lijn gehaald, maar even later was het wel raak. Rick Donker kopte fraai in: 2-2. Rhoon wilde meer en een fraaie lob van Roy Tibboel werd door de Pernis doelman ternauwernood verwerkt. Uit een voorzet van Donker kopte Bart Driesse daarna net over en het schot van Allard Howell ging maar net naast. Omdat Bas Oster in de blessuretijd ook Pernis van een doelpunt afhield, bleef het bij een 2-2 deling. Zaterdag mag Rhoon naar Piershil.

13-10-2018

Rhoon niet tevreden met gelijkspel.

De eerste helft van Botlek-Rhoon was het aanzien niet waard, maar in het tweede bedrijf deed het team van Ronard Venekamp zich tekort. Hoewel er ook enkele riante mogelijkheden waren voor de thuisploeg, waren de roodwitten na de thee de bovenliggende partij. Dat leidde tot niet meer dan de gelijkmaker: 1-1.

Botlek was in het eerste half uur van de rommelige ontmoeting gevaarlijker en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong via Stef Oppong.

Pas na 38 minuten vuurde Darragh Zondervan namens Rhoon voor de eerste keer op het Botlek doel. In die periode, vlak voor rust was ook Bart Driesse nog een keer gevaarlijk, maar andere kant moest Bas Oster redden bij een messcherpe Botlek counter.  Na de thee werd Rhoon sterker. Een voorzet van Zondervan eindigde op de lat en een kopbal van Wesley Strootman gevolgd door een inzet van Maurice Heijboer smoorden in de drukte.  Ook het schot van Allard Howell na de voorzet van de opkomende Jeffrey Zwaan werd gekraakt. Botlek loerde op de counter en kreeg opnieuw via doelpuntenmaker Oppong twee riante mogelijkheden. Rhoon bleef jagen op de gelijkmaker en centrale verdediger Strootman was met een volley en een kopbal daar al dichtbij. Nadat Bas Oster opnieuw een doelpoging van de thuisclub had verijdeld, viel de gelijkmaker dan toch. Darragh Zondervan gaf het laatste zetje. Ronard Venekamp zette zijn mannen daarna aan tot een slotoffensief en Rhoon ging op zoek naar de overwinning. De mogelijkheid daarop ontstond na een doorkopbal van Rick van Vliet, waarna het Bart Driesse, eveneens met het hoofd, niet lukte de 1-2 aan te tekenen. Zo blijft de terugkeer in de derde klasse voor Rhoon ook na vier ontmoetingen vooral grauw gekleurd door het uitblijven van de eerste winstpartij.

 

06-10-2018

Rhoon komt vroege achterstand niet meer te boven.

Rhoon was er tegen Rozenburg, na twee verloren wedstrijden, alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten, maar werd min of meer met eigen wapens om de oren geslagen. Het bleek niet de thuisploeg die het meest agressief ten strijde trok, maar het was Rozenburg dat die dadendrang binnen een kwartier met een 0-2 voorsprong beloond zag. 

Bryan van der Laan raakte namens Rozenburg na ruim een minuut al de paal en mocht kort daarna van elf meter aanleggen na een overtreding van Rick van Vliet op Nick de Bil. Bart Driesse had direct al wat terug kunnen doen voor het moeilijk scorende team van Ronard Venekamp, maar dat lukte niet. De fraaie lob van grote afstand van Nick de Bil trof aan de andere kant wel doel, zodat Rozenburg binnen een kwartier al met 0-2 afstand had genomen. Opnieuw had de thuisclub vlot aansluiting kunnen krijgen maar de kopbal van Rick Donker op de voorzet van Driesse werd van de lijn gehaald. Toch kwam Rhoon verdiend aan een tegentreffer, toen de sterk spelende Jeffrey Zwaan met een hoge voorzet Bart Driesse bereikte. Die kopte gepast terug op Vincent Kroon, die de 2-1 het licht deed zien. In de tweede helft deed Rhoon er alles aan om ten minste nog een punt binnen te halen, zonder overigens gevaarlijk te worden. Rozenburg werd dat in de tegenstoot wel en Bas Oster moest enkele keren reddend optreden. Na drie ontmoetingen wacht de ploeg van Ronard Venekamp nog steeds op zijn eerste overwinning. Zaterdag opnieuw een moeilijke opdracht, uit tegen Botlek.

29-09-2018
 

Rhoon onfortuinlijk in Oud-Beijerland.

Rhoon was zaterdag met de beste bedoelingen naar OSV afgereisd, maar kreeg binnen een half uur al twee tegenslagen te verwerken. Eerst werd er met twee gele kaarten een discutabel soort snelrecht toegepast op middenvelder Martin de Ruiter en in de 23e minuut werd het doelpunt van Rick Donker, waarbij de bal vele centimeters de Oud-Beijerlandse doellijn was gepasseerd, volledig over het hoofd gezien. Dat het team van Ronard Venekamp desondanks met tien man met veel verve bleef strijden voor een goed resultaat was prijzenswaardig.

Veel kansen waren er niet in de eerste helft van het gelijk opgaande treffen tussen OSV en Rhoon. Rick van Vliet moest namens de gasten een keer redding brengen op de lijn, voordat hij zich liet vervangen door Jeroen Oster. Nog voor rust vond de thuisploeg het gaatje in de Rhoon defensie en werkte David Pieters mooi af: 1-0. In de tweede helft deed Rhoon er nog een schepje op, maar een fraai moment van alweer aanvoerder Pieters bracht de 2-0 voor OSV op het scorebord. Drie minuten later kon Rhoon echter al aansluiten na een handsbal van Van Ruiven binnen het OSV-strafschopgebied. Bart Driesse kende geen twijfel van elf meter: 2-1. De roodwitten putten moed uit die treffer, maar moesten alert blijven op de counter. Bas Oster redde daarbij bekwaam en een minuut later kwam Rick Donker kansrijk voor de OSV-doelman na de doorkopbal van Vincent Kroon, maar zijn schot ging over. Aan weerszijden ontstonden daarna kansen, wat in ieder geval het kijkspel ten goede kwam. Oud-Beijerlander Van Dalen raakte buiten bereik van Oster de lat en aan de overzijde werd Kroon met een kopbal gevaarlijk. Toen de brigade van Richard Koutstaal een kwartier voor tijd na een fout in de Rhoon verdediging opnieuw via Pieters op 3-1 kwam, leek het pleit beslecht. De gasten putten echter moed uit een nieuwe redding van Bas Oster en toen na goed werk van Vincent Kroon de voorzet van Rick Donker fraai door Bart Driesse werd ingekopt (3-2), leek zelfs een punt nog haalbaar. Zover kwam het niet en omdat OSV nog een keer de paal raakte en Bas Oster nog een ultieme redding in petto had, bleef het bij een krappe overwinning voor trainer Richard Koutstaal, die daarmee niet ongelukkig was.

22-09-2018

Rhoon kansloos ten onder tegen OVV.

Het team van Ronard Venekamp trof zaterdag direct al de kampioenskandidaat in 3D. De voormalige zondag eerste klasser OVV was na de overstap naar de zaterdag min of meer intact gebleven en had inmiddels ongeslagen de vierde klasse overbrugd met de overweldigende doelcijfers 144 voor en 16 tegen. De gelijkenis met Nieuwenhoorn en SC Feyenoord drong zich dan ook voorafgaand aan het treffen tussen de promovendus en de uit de tweede klasse gedegradeerde thuisclub op.

Toch kon Rhoon de beter spelende gasten in het eerste bedrijf aardig bijbenen. Veel doelgevaar leverde dat echter niet op. De enige vlot lopende aanval van de roodwitten werd door Rick Donker over gemikt.
Nog voor rust kwam de ploeg uit Oostvoorne op voorsprong via een splijtende aanval. De razendsnelle Brandon Taylor werd met een beweging weggestuurd waarna het voor Stony van den Berg een koud kunstje was doelman Bas Oster te passeren. Daarmee benutte OVV wel één van de zeldzame mogelijkheden in de gelijk opgaande eerste helft, waarin Rhoon onder aanvoering van Wesley Strootman goed partij gaf. 
Na de thee kwam de thuisclub er nauwelijks meer aan te pas. Darragh Zondervan schoot nog wel uit een eenzame mogelijkheid over en werd even later in kansrijke positie door de overigens goed spelende Rick van Vliet in de weg gelopen maar veel meer dan deze halve kansen kreeg Rhoon niet. Toen was het inmiddels al 0-2 omdat Van Hulst namens OVV ongehinderd mocht opstomen en aanleggen. Allard Howell haalde daarna nog een bal van de doellijn, maar dat bleek uitstel van executie. De fraaie lob waarmee Taylor de 0-3 in de slotfase binnen lobde, had slechts betekenis voor de statistieken.
Rhoon had zijn meerdere moeten erkennen in het team van trainer Rob Vuik, die vorig seizoen al stelde dat OVV een stabiele tweede klasser moet worden. Dat zal ook wel lukken en Rhoon middenvelder Martin de Ruiter hield na afloop dan ook de moed erin: “We kunnen ze maar vast gehad hebben”.