Voetbal Vereniging Rhoon

Rhoon 2 verslagen

12-05-2018

Omneembare vesting ‘de Omloop’ aangetast in knotsgekke wedstrijd om des keizers baard (3-6)

Nadat Rhoon zo’n anderhalve week geleden de titel ophaalde in Ridderkerk, mocht het vandaag thuis aantreden tegen nummer 2 Barendrecht. Voor veel spelers was het iets nieuws om al voor het einde van de competitie eigenlijk meer nergens meer voor te spelen. De mannen van Rhoon 2 waren immers gewend geraakt aan de ellenlange seizoensverlengingen in de vorm van de nacompetitie. Toch was iedereen van mening dat er thuis niet verloren mocht worden en dat Rhoon liet zijn waarom zij de terechte kampioen zijn. Toen de Omloop mondjesmaat was volgestroomd, de thermometer de 25 graden aan piekte en de scheidsrechter z’n potje gel door zijn haren had gegoten en de Rhoonse rookbommen half Essendael rood zette, kon de kraker en tevens derby beginnen.

Al vanaf het begin werd het duidelijk dat er toch echt wel iets op het spel stond deze wedstrijd. Barendrecht klapte er vol op en het was aan Rhoon om hierbij aan te haken. Het was echter Wassenaar Senior die als eerst mocht vissen, na een lange haal kreeg Rhoon de bal niet weg en zo kon de spits afmaken: 0-1. Misschien volgde na deze goal wel de beste twee minuten van het seizoen. Na de aftrap was het weer de schijf van vijf, Blizzard, Riedijk, Mostert, van Doorn en LoesLoes mocht het uiteindelijk afmaken en tekende zo voor de gelijkmaker: 1-1. Een minuut later deed Rhoon exact hetzelfde en dit keer legde LoesLoes de bal terug op van Doorn die hem prachtig in de linkeronderhoek schoot en zo tekende voor de Rhoonse voorsprong: 2-1. Het spel ging op en neer en er was geen peil op trekken aan de ene kant was Blizzard en Fluit dichtbij de 3-1, maar toch sloeg Barendrecht weer toe. De Rhoonse defensie verwerkte een halve aanval van Barendrecht niet lekker en de linksbuiten van de uitploeg stond uiteindelijk op de goede plek: 2-2. De uitploeg had de smaak te maken want nog voor de rust kwam het zelfs op voorsprong het was Wassenaar Airlines die zijn vlucht geannuleerd zag worden en zodoende kon de aanvoerder de bal heerlijk op zijn pantoffel nemen en tekenen voor de 2-3. Wie anders dan zijn schoonzoon moest de boel weer repareren, met een droge knal schoot Fluit beide teams met een gelijke stand de kleedkamers in.

Met de spelers in de hoofdrol in de eerste helft wilde de scheidsrechter deze rol graag verkondigen in tweede helft. Buiten het feit dat Rhoon in het eerste kwartier drie had moeten scoren, speelde Rhoon geen goede tweede helft. Nadat de kaartenregen in de eerste helft nog redelijk uitbleef werden de kaarten in de tweede helft flink uitgedeeld. Barendrecht kreeg twee keer het plakkie salami voor onbekende redenen en ook Mostert en LoesLoes werd genoteerd in het boekje. Toen de wedstrijd ook nog even gestaakt werd, werd de scheidsrechter door beide teams toch vriendelijk verzocht de wedstrijd uit te laten spelen om zo snel aan de derde helft te kunnen beginnen. Ik vergeet u bijna te vermelden dat er in de tweede helft nog wel gescoord is. Waar Rhoon veruit de beste kansen had, was het Barendrecht dat tot driemaal tot in de counter toesloeg en zo zorgde voor de grootste nederlaag voor Rhoon 2 sinds twee jaar in een thuiswedstrijd, maar ach ‘de baard van de keizer is dan weliswaar van Barendrecht, wij hebben die schaal’ verkondigde trainer Ronard na afloop. En het bleef nog lang onrustig op de Omloop…

25-04-2018

In de uitwedstrijd bij RVVH is Rhoon 2 er na een 1-3 overwinning in geslaagd als kampioen op Rhoon terug te keren. Drie wedstrijden voor het eind zijn ze niet meer in te halen door de naaste belagers.

Het team van trainers Ronard Venekamp en Roy van der Schee had de gehele wedstrijd wel last van de spanning op de wedstrijd en de hoge verwachtingen. er was veel publiek en support op afgekomen en dat legde blijkbaar wat druk op de ploeg. Ze speelden niet zo goed en vast als andere keren en kwamen nog op achterstand ook. Een hoge bal werd door keeper Joost van Wassenaar weliswaar gepakt, maar blijkbaar niet vast genoeg want door een duw van de spits moest hij hem lossen en werd de bal ingetipt. Maar die achterstan werd bijna in dzelfde minuut teniet gedaan door van Blijswijk die een voorzet van Mark Kooiman met een halfvolley in het net kogelde tot 1-1.

Het spel ging op en neer maar voor beide doelen gebeurde niet veel, behalve een angstig 15e minuutje toen RVVH de lat en de paal raakte. Verder had Rhoon de zaak goed onder controle en haalde de rust met 1-1 als moest het vlak voor de pauze wel Bernd Oranje inwisselen voor Jimmy Hollemans vanwege een blessure..

Na de rust een wissel met de Jiadro de la Torre voor Lucien Versendaal en nog meer voorwaartse druk. Hetgeen Daan van der Schelde tot twee maal toe mocht verzilveren. Een keer met een afstandsschot vanaf de rand strafschopgebied en de tweede keer werd hij met een lob over de verdediging door van Blijswijk prachtig vrij gezet voor de keeper en rondde doeltreffend af.

De 1-3 kwam niet mer in gevaar verder en na het eindsignaal barstte de feestvreugde dan ook los. Er was een spettrerend vuurwerk voorzien het buiten het complex. er kwamen bubbels, bloemen en bier tevoorschijn en het bestuur mocht de spelers feliciteren en fêteren op het traditionele kampioensshirt als aandenken voor deze bijzondere prestatie. Familieleden, vriend(inn)en, supporters en de bijna complete selectie van Rhoon 1 deelden in de feestvreugde alsmede de spelers van RVVH die heel sportief wachtten bij de uitgang van het veld om in een erehaag de Rhoon spelers te feliciteren met dit mooie resultaat.

voor foto’s en video’s zie facebooklink

 

21-04-2018

Rhoon kan kampioenschap haast niet meer ontgaan na winst op NBSVV

Nieuw Beijerland- Voor de tweede keer in de maand mochten de mannen van R2 zich  via de pond, sluiproutes of de bob bus naar Beijerland begeven. Vlak voor aankomst op sportcomplex ‘De Kreek’ reden de mannen langs SHO. Tevergeefs probeerde Stolk de achtergelaten 2 punten van een aantal weken geleden nog op te pikken, zonder succes moest Rhoon dit keer dus wel de drie punten zien mee te nemen uit de Hoekse Waard. Op een prachtig, maar klein complex was een fantastisch biljartlaken uitgerold voor de roodwitten en door veel spelers werd de mat gezien als een van de beste van de hele competitie. 

NBSVV is de ploeg met de meeste doelpunten tegen en Rhoon wilde hier ook een monsterscore neerzetten. Rhoon gebruikelijk met de volle druk naar voren in de beginfase om zo de tegenstander meteen te laten weten dat er vandaag weinig te halen zou vallen. Al gauw kwam Rhoon erachter dat dit ploeg aardig kon verdedigen, want ondanks het vele balbezit dat Rhoon had, waren er nauwelijks kansen. Na zo’n 20 minuten bolde het net dan toch het was LoesLoes die goed werd weggestuurd door Riedijk en de 1-0 binnenschoot. Het was echter de vlagger van Beijerland die hier letterlijk en figuurlijk een stokje voorstook en bleef het 0-0. Niet veel later leek Leyten te scoren met het hoofd, maar ook hier werd de bal weer van de lijn gehaald. NBSVV met twee eredivisie spelers in de gelederen, Onana & Barazite (om onduidelijke redenen aanwezig op de Kreek) leek steeds meer in een stunt te geloven en de frustratie bij Rhoon nam toe. Ook Van der Schelde zag zijn vrije trap net over de kruising vliegen net als Van Doorn die een aantal van zijn inzetten net langs het goal zag gaan. De muur van NBSVV leek met de minuut sterker te worden en mede door de hitte lukt het Rhoon niet om een gaatje te vinden in deze wand. Met een ietwat beduusd gevoel gingen de mannen van Roy & Ronard aan de thee. 

Na drie wissels en een tactische omzetting door beide heren ging Rhoon verder waar het de eerste helft mee begonnen was: net niet afmaken van kansen. Na zo’n 30 seconden kreeg de Blizzard de bal van Mostert en doordat Rein van de Poll(etje) zich ergens had verstopt onder het veld kreeg hij de bal er niet in. Rhoon voerde druk op en met veel lopende mensen achter de laatste linie werd Rhoon steeds gevaarlijker. Na een goeie aanval kwam de bal uiteindelijk in de zestien. Na wat rugby-sche taferelen kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Schelde en deze vond eindelijk het net en zette Rhoon op voorsprong: 0-1. De voorsprong liet Rhoon een stuk vrijer voetballen en het begon eindelijk te lopen bij de koploper. Na een prachtig lange bal van de architect kon Leyten de bal panklaar neerleggen voor Berry O. De ervaren middenvelder met de ‘gouden wreef’ legde de bal heerlijk in de kruising en verdubbelde zo de voorsprong:0-2. Rhoon had de smaak te pakken en begon af en toe samba voetbal te spelen. De Kreek stroomde vol en op een gegeven moment vond de architect het ook tijd om een duitje in ‘t zakje te doen: na wat getik tussen Hollemans, Mostert en Berry O kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Van Doorn en hij krulde de bal heerlijk in het linkerwinkelhaakje: 0-3.  Op het moment dat er een beetje zand in de motor van het elftal kwam besloot Ronard de Rhoonse Brommer a.k.a. Quin50cc erin te brengen. Hij deed meteen wat hij de laatste weken vaker deed: meteen scoren na een invalbeurt. Toen ie bijna nog op de bank zat werd Qinna al weggestuurd en hij legde meteen in het netje: 0-4. Er kwamen nog wat kleine kansen, maar de koek was op bij de roodwitten. En zo bleef het 0-4. 

-Kampioensalert- 

Door de overwinning bij NBSVV en het gelijkspel van Barendrecht tegen GOZ, kunnen de roodwitten aanstaande woensdag 25 april bij RVVH om 20:00 bij winst kampioen worden in de 3e klasse. Zeg je werk af voor donderdag, nodig je familie uit, haal het vuurwerk van je zolder en gooi die megafoon in de wagen want zoals LoesLoes na afloop verklaarde ‘WE GAAN VOOR GOUD’. Wij hopen uiteraard op uw support en zien u graag de 25e om dit goede seizoen te bekronen!

Bedankt en tot snel,

Jonathan Mostert

07-04-18

Kampioen koorts nekt Rhoon 2 in dramatische pot

De mannen van Ronard en Roy hadden weer een week vrij en konden zo rustig toeleven naar de wedstrijd tegen SHO 3. Het team uit Oud-Beijerland draait prima mee in de middenmoot en is vooral thuis een moeilijke tegenstander om te verslaan. Na enig oponthoud kwamen alle mannen uiteindelijk op tijd aan op het immense complex van de tegenstander. Ronard kon, door de vele baco’s van vrijdagavond en een uit de hand gelopen gymles, niet aanwezig zijn bij de wedstrijd en zo moest Roy en de Ridder ( toch R2) de roodwitten naar de overwinning coachen.

Nadat de scheids beide teams zo ongeveer alle velden had laten zien, werd er besloten om te spelen op veld 3. Het speeldecor was een soort toendra, met tientallen supporters en een graad of 20 en deze facetten hielpen niet mee om de toeschouwers te voorzien van een mooie wedstrijd. Hoewel Rhoon wilde voetballen ging het bijna in elke linie fout en het ontbrak de mannen van R2 aan scherpte en discipline in de beginfase. Na zo’n 20 minuten heen en weer gespeeld te hebben, kwam er eindelijk wat gif in de wedstrijd. Het waren Riedijk en Versendaal die met wat overtredingen een signaal wilde afgeven aan de koploper om zo de draad op te pakken. En dit lukte zowaar. Het was Mostert die na een rush op de rechterflank werd neergehaald en Van der Schelde verzilverde de vrije trap op prachtige wijze: 0-1. Verder had Rhoon eigenlijk niets te vertellen maar gaf het ook weinig weg.  Echter, na ongelukkig uitverdedigen nam SHO snel over en met snel veldspel kegelde de spits de bal hard in de rechterkruising en tekende zo voor de ruststand: 1-1.

Nadat de scheids bijna nog de wedstrijd wilde staken, werden de gemoederen gesust en kon de tweede helft worden aangevangen. Ondanks de goede bedoelingen bleek het erg lastig te zijn om normaal veldspel op te mat te leggen en werden Schefferlie en Quincy vooral gezocht met de lange bal. In een counter kreeg Rhoon echter een tegendoelpunt. Een bal die net achter de laatste linie viel en waar nog hands in het spel was door de spits van SHO, ging de bal uiteindelijk onder Wassenaar door en zo keek Rhoon tegen een 2-1 achterstand aan. R2 gooide de tactiek om en Rhoon ging spelen met 4 aanvallers. Het was de Blizzard die eerst nog een kans voor open goal miste, maar niet veel later deed hij nog iets veel mooiers. Na in ingooi draaide de Rhoonse Zlatan weg bij zijn verdediger, deed nog wat moois op de achterlijn en verschalkte de doelman uiteindelijk in de korte hoek: 2-2. Hoewel R2 een punt prima vond, dachten de spelers daar wel anders over en Rhoon ging nog vol voor de aanval. Helaas kwam het niet dicht bij de 2-3 en eerlijk is eerlijk dat was ook totaal niet verdiend geweest. 

Zo redde Rhoon een punt in Oud-Beijerland en kan het terugkijken op de slechtste wedstrijd van het seizoen. Maar ook deze wedstrijden moet je zorgen dat je in ieder geval niet verliest en zo kon iedereen leven met een gelijkspel. Volgende week speelt Rhoon 2 weer op de onneembare vesting en kan het weer de volle buit pakken om zo weer een stapje dichter bij het kampioenschap te komen. 

Bedankt voor de support en we zien u graag volgende week bij de Omloop: 11:30.

09-03-18

Rhoon zakelijk langs GOZ op ‘de Omloop’: 5-1

Na een maandje rust voor de mannen van R&R stond er eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal was GOZ de tegenstander en op papier zou dit al een aantrekkelijke wedstrijd moeten worden. Waar Rhoon de meeste doelpunten voor had in de competitie had GOZ namelijk de meeste tegendoelpunten. Spektakel werd verwacht en de Omloop stroomde, met een heerlijk lentezonnetje, vol voor deze belangrijke wedstrijd. Ook de multi inzetbare Ed Hollemans was vandaag weer bereid om de kaarten op zak te houden en de wedstrijd in goede banen te leiden. Zo waren alle facetten aanwezig voor een mooie wedstrijd op ‘de Omloop’.

De scherpte bij de mannen van Ronard was helaas nog niet aanwezig in de eerste seconden. Want waar velen nog bij de bar stonden om een bak koffie te halen, lag de bal al achter Wassenaar en stond GOZ op voorsprong: 0-1. Na een prima pass vanuit het middenveld konden Stolk en Hofman de aanvoerder niet tegenhouden en deze schoot de bal prachtig in de Rhoonse goal. Rhoon had niet lang nodig om de scherpte te vinden, want in de 2e minuut stond de Rhoonse topscorer van der Schelde op de juiste plek en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1. De thuisploeg voerde meteen de druk op en het was duidelijk dat Rhoon meteen korte metten met GOZ wilde maken. Rhoon trad meteen heldhaftig op want na een prima pass van Mastenbroek kwam de bal bij Berry O, de man met de gouden trap, en de routinier streepte de bal heerlijk in de linkeronderhoek en tekende zo voor de 2-1. Niet alleen het publiek, maar ook de spelers moesten even bijkomen na deze 3 tumultueuze minuten. Het tempo ging ietwat omlaag en ook de trainers gingen even in de dug-out zitten. De geblesseerde de Ridder nam even de leiding over zijn team door op de trainersstoel te gaan zitten. Met wat tactische aanwijzingen van de Ridder ging Rhoon weliswaar beter voetballen en ontstonden er legio kansen voor Schefferlie, de Blizzard en zelfs AT. De doelman van GOZ stond echter een ontzettende goede wedstrijd te keepen en was niet van plan om veel ballen los te laten. Zelfs toen AT met volleys ging strooien hield de keeper zijn huis schoon. Zo kon GOZ de spanning in de wedstrijd houden en werd er gerust met 2-1.

Ronard had zijn team op scherp gezet in de rust en zijn mannen waren ervan bewust dat het uit een ander vaatje moest tappen. In de tweede helft kende Rhoon eigenlijk geen problemen meer met haar tegenstander. Al gauw gooide Van der Schelde de wedstrijd in het slot na een mooie rush schoof hij de bal in de lange hoek: 3-1. Niet veel later leverde LoesLoes een fluwelen voorzet af op het hoofd van Mostert. Die kon met in de lange hoek sturen en tekenen voor de 4-1. Ondanks de doelpunten speelde Rhoon niet groots, maar gaf het ook weinig weg. Mede dankzij de spirit van Stolk en de veel opkomende Hollemans bleef Rhoon toch de druk opvoeren om opzoek te gaan naar meer doelpunten. In de 78e minuut was het wederom LoesLoes die met zijn chocoladebeen Kooijman voor een leeg goal zette en hij kon gemakkelijk de 5-1 op het scorebord zetten. Hierna was de koek wel op bij de thuisploeg. Er volgde nog wel wat kleine kansjes, maar meer zat er niet in. Zo speelde Rhoon een zakelijke wedstrijd, maar ook hiervoor krijgt het 3 punten. Volgende week volgt een belangrijke uitwedstrijd bij RVVH, ook hiervoor hebben jullie steun hard nodig want zoals een wijze oude man ooit zei: ‘Ik ken ploegen die met 8 wedstrijden 11 punten los stond en wat denk je? Geen kampioen’.

Bedankt voor de support en tot volgende week!

10/02/2018

Wassenaar speelt grote rol in versteviging koppositie Rhoon 2!

Na 3 maanden skiën, studeren, Vibesen en andere nutteloze bezigheden voor de vrijdag vrijdag en zaterdagavonden was het eindelijk weer zover voor de mannen van Ronard. De competitie begon weer voor Rhoon 2 en niet met zo’n maar een affiche: de koploper ontving namelijk nummer twee Smitshoek. Waar in de vorige wedstrijd uit in Portland Rhoon het zo ontzettend slecht deed en terecht verloor, had het nu zeker wat recht te zetten in deze zes punten wedstrijd. De ingrediënten voor een lekker potje voetbal waren er in ieder geval wel: zalig winterzonnetje, uitverkochte Omloop en een volledig fitte selectie. Ook had Rhoon de afgelopen weken ontzettend veel tijd om zichzelf voor te bereiden op deze wedstrijd, dus niet alleen de trainers, maar ook het publiek verwachtte dat de Onneembare vesting standhield. Daar leek het in de eerste minuut echter niet naar, het was Smitshoek dat veel beter stond en hierdoor ook de bovenliggende partij was. Rhoon wilde hoog druk zetten, maar kwam overal een stap te laat. Zo heel af en toe voetbalde Rhoon zich een weg naar de Smitshoekse doelmond, veelal via Donker en Van der Schelde kon Rhoon gevaarlijk worden. In de 28e minuut was daar dan ook de eerste echt grote mogelijkheid voor de Rhoonse topscoorder, maar hij zag zijn inzet net langs de paal verdwijnen. Rhoon werd sterker en begon Smitshoek steeds meer onder druk te zetten, maar echt uitgespeelde kansen waren niet weggelegd voor de roodwitten. Het meeste van het spel speelde zich eigenlijk af tussen de beide 16’s, waardoor er weinig tot niets te beleven viel voor de keepers. Het publiek leefde af en toe op bij een glijdende tackle van Stolk en bij een onbedoelde vierdubbele een twee tussen Oranje en Donker, maar echte kansen werden nog steeds niet gecreëerd. Met veel kunst en vliegwerk had Rhoon uiteindelijk wel de voorsprong moeten pakken, maar ook Kooijman zag zijn inzet net langs het houtwerk gaan en zo gingen beide ploegen met de brilletjes stand de rust in: 0-0.

Nadat iedereen z’n zonnebrand uitgesmeerd had, z’n bak koffie had gedronken en het balletje mosterd ook weer achter de kiezen had kon de leidsman de tweede helften laten aanvangen. Met het windje in de rug en het zonnetje in de nek had Rhoon veld technisch gezien een voordeel in de tweede helft. Dit was meteen te zien aan de houding waarin Rhoon de tweede helft begon: fel en voorruit, dat was het strijdplan. Voorin was er meer creativiteit te zien bij Rhoon. Wellicht lag het aan de carnavals gedachten van Anton , maar de vlotte linksbuiten paradeerde menigeen verdediger voorbij alleen door miscommunicatie met Kooijman en LoesLoes kon Rhoon zichzelf nog niet op het scorebord zetten. Maar in de 62e minuut dook daar de Rhoonse topscoorder opeens op achter de verdediging, zo’n 400 ogen gingen meteen naar de man met de vlag, maar de sportieve grens hield keurig het vlaggetje omlaag zodoende kon Daan koelbloedig voor de welverdiende 1-0 aantekenen. Smitshoek wist dat dit wel eens haar laatste strohalm kon zijn en zette alles op de aanval. Een kat in het nauw maakt soms rare sprongen en zoals u weet een Rhoon 2 onder druk met een voorsprong zorgt altijd voor spektakel. Allereerst was het Kooijman die weggestuurd werd vanuit het middenveld en zo door kon lopen op de keeper, maar hij faalde wederom en bleef de wedstrijd in leven. Rhoon liet zichzelf steeds meer inzakken en loerde op de counter, helaas lukte dit strijdplan niet helemaal. Na een puike voorzet van de nummer 14 van Smitshoek belandde de bal bij de linksbuiten die met een Bergkampiaanse beweging Hofman te kijk zette, de Rhoonse verdediger aarzelde geen moment en trok aan de noodrem: penalty. De kans voor Smitshoek om de stand weer gelijk te trekken, maar de Rhoonse Courtois, de man van 3 meter vierendertig, Joost ‘the wall’ Wassenaar, keerde de inzet en behield zo de voorsprong voor Rhoon 2. Smitshoek bleef maar komen, wat resulteerde tot zeeën aan ruimte achter hun eigen verdediging en in de 74e minuut wist Rhoon daar eindelijk van te profiteren. Het was Mostert die Kooijman wat gelukkig weg stuurden, maar de man die in verband wordt gebracht met een transfer naar een eerste elftal deed waarvoor hij in het veld stond: scoren (2-0). Zo maakte Kooijman aan alle Smitshoekse illusie een einde en kon Rhoon de wedstrijd afsluiten met wat galleryplay voor de eigen fans. Want echt in gevaar kwam het niet meer en zo verstevigd Rhoon de koppositie en kan het zich weer opmaken voor vier weken rust. Die rust kwam vrij goed uit aangezien de mannen van R2 ook in derde helft nog aardig aan het werk zijn gezet door de leidsman van vandaag, die gelukkig niet met gele kaarten strooide maar met goudgele rakkers. Zo was het voor vriend en vijand feest op de onneembare vesting in Rhoon en kan er weer rustig worden opgebouwd naar de eerstvolgende competitiewedstrijd  thuis tegen GOZ: 10 maart 11:30, tot dan!

10/12/2017

LoesLoes tovert Rhoon over dode punt heen en zo kroont Rhoon zich tot Herbstmeister in 3e klasse D.

Waar de meeste spelers al met hun gedachten op de piste stonden, moesten de mannen van R2 het laatste klusje voor de kerst nog klaren. In de topper voor de kerst moest Rhoon zich bekronen tot herbstmeister en waar Utrecht-Feyenoord werd afgelast besloot de KNVB deze belangrijke pot wel door te laten gaan.  De tegenstander van vandaag was OSV en deze viel zeker niet te onderschatten. De mannen uit Oud-Beijerland hadden immers pas 1 partij verloren en waren vooral thuis ontzettend sterk. Ondanks de bemoedigende woorden van Ronard, speelde Rhoon een ontzettend zwak eerste kwartier. Mede door de strakke ijswind die over het kunstgras joeg, kwamen weinig tot geen passes aan en hierdoor hielp Rhoon OSV in het zadel. OSV kwam echter niet verder tot wat speldenprikjes in de Rhoonse zestien. Toen ook Oranje en Van Doorn wakker geschrokken waren begon Rhoon iets beter te spelen. Er waren wat kleine kansjes voor Kooijman en Mostert, maar beiden hadden het geluk niet aan hun zijde. Daar kwam nog bij dat de grensrechter van OSV een behoorlijk tennisarm had, want zo’n 4 doelpuntrijke kansen werden door de beste man ontnomen door met zijn vlag in de wind te wapperen. Rhoon ging hierna iets minder op de counter loeren en probeerden vooral zelf het spel te maken. Na een prachtige dribbel had Oranje zichzelf moeten belonen met een goal, maar ook de keeper van OSV stond goed op te letten en keerde de inzet. Zo’n 5 minuten later deed Van der Schelde het zelfde kunststukje opnieuw, maar ook hij vond de keeper op zijn weg. Aan de andere kant gaf Van der Schelde bijna een assist op de spits van OSV, maar gelukkig kon Wassenaar de inzet keren en zo gingen beide teams de rust in met de (sneeuw) brilletjesstand. 

Na een felle en welbekende speech van Ronard, moest Rhoon het tij zien te keren en had het zo nog 45 minuten om die periode te pakken. Ondanks de opgevoerde druk door de roodwitten resulteerde deze tactiek niet tot hele grote kansen. In de 65e minuut was Rhoon erg dichtbij de voorsprong: het was Van der Schelde die de bal een loeier gaf helaas spatte deze uiteen op de lat en zo bleef Rhoon worstelen met OSV. Totdat LoesLoes opdoek in de 72e minuut. Na een prachtige vooractie van Oranje, die zo’n 5 man passeerde en Loes vrij zette op de rechterflank. De Rhoonse rechtsbuiten dolde met zijn tegenstander, negeerde zijn medespelers en stifte de bal diagonaal het winkelhaakje in: 0-1. De ban was gebroken en de volgende aanval leverde meteen weer een doelpunt op voor Rhoon. Ditmaal deed Oranje het weer zelf en deze keer faalde hij niet, na een mooie actie knalde de middenvelder de bal hard tegen de touwen en verzegelde zo de Rhoonse overwinning: 0-2. Het Rhoons kwartiertje was aangebroken en de uitstekend spelende Jiandro mocht zich nog even uitleven op de rechtsbuiten positie. Ondanks dat ze hamstring al begonnen was aan de derde helft lukte het Ji om de laatste van de middag te maken. OSV liet verdedigend steeds meer gaten vallen en met dirigent Riedijk op het middenveld maakte Rhoon hier dankbaar gebruik van. Jiandro werd weggestuurd en kwam 1 op 1 met de keeper, zijn inzet werd in eerste instantie nog gekeerd maar de tweede inzet leverde wel een goal op en zo zorgde Jiandro voor de eindstand: 0-3.

Zo bekroonde Rhoon zich tot herbstmeister door op een na alle wedstrijden voor de winterstop te winnen. De progressie die Rhoon gemaakt heeft ter vergelijking van afgelopen jaar is dat Rhoon nu ook slecht kan spelen en toch de drie punten mee naar huis kan nemen. Zo werd de eerste seizoenshelft vakkundig afgesloten in 3 stations: eerste werd de kleedkamer van OSV onveilig gemaakt, daarna moest de onneembare vesting ‘de Omloop’ er ook aan geloven en als eindstation zong de selectie de halve buurt rondom Abel Tasman wakker, nadat daar nog een sappie en drankje gedaan was. Over zo’n 2 maanden begint Rhoon de tweede seizoenshelft met een ontzettende kraker tegen Smitshoek, die tweede op 1 punt staat. Komt dat zien komt dat zien, maar geniet eerst lekker van de sneeuw, kerstballen en oud en nieuw. Dank voor u support en we zien u graag terug in Februari.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

25-11-2017

Weergoden helpen Rhoon 2 naar koppositie na overwinning bij Charlois: 3-4. 

Wat op voorhand een moeilijke tegenstander leek te zijn, bleek uiteindelijk ook een lastig bespeelbare tegenstander voor Rhoon 2. Met veel individuele klasse, agressiviteit en een hoop fysieke duels kon Charlois in de begin minuten 
de boventoon voeren tegen de mannen van Ronard. Rhoon 2 speelde als vanouds een uiterst slordige openingsfase met ontzettend veel balverlies en knullig heden, met ontzettend veel vuurpijlen zorgde de Rhoonse defensie ervoor dat half 
Rotterdam Zuid zich in een vuurwerkshow  waande, dit tot ongenoegen van Ronard & Roy. Na zo’n 10 minuten had Charlois het wel gezien en vonden het tijd om dit Rhoonse geknul af te straffen, met een mooie combinatie door de as van 
het veld kon uiteindelijk de rechtshalf van Charlois tekenen voor de 1-0. Het cassettebandje kon weer worden afgespeeld want het was Ronard die als eerste weer zijn stem liet galmen over het complex, daarna kwamen de aanmoedigende 
woorden van Van Doorn en Stolk en ja zo waar ging Rhoon opeens weer voetballen. Met snel veldspel en opkomende backs Jiandro en Hofman probeerde Rhoon het vooral via de flanken, helaas ontbrak de juiste eindpass om voor echt gevaar 
te stichten voor de goal van Charlois. Daar had Van Doorn echter wel een ander plan voor en zorgde met een schitterende afstandsschot van zo’n 35 meter voor de gelijkmaker. Na de wedstrijd gaf hij zich tevens direct op voor de puskas 
award, hoe dit verhaal afloopt hoort u in het verloop van dit jaar. Ondanks de gelijkmaker kon Rhoon niet echt doordrukken en verviel het zo weer in het slordige spel van de beginfase. Rhoon liep achteruit en was passief in het veld 
waardoor Charlois weer het heft in handen nam. Na slecht wegwerken door de Rhoonse defensie was het eindelijk een afstandsschot dat zorgde voor de 1-2 voor Charlois en tevens de ruststand. 

Zoals vaker werd besproken in de rust is dat Rhoon eigenlijk alleen maar van zichzelf kan verliezen in deze klasse en dit leek ook weer zo’n wedstrijd te gaan worden. Na aanmoedigende woorden van Ronard en Stolk gingen de mannen vol 
goede moed de tweede helft in. Althans ware het niet dat het compleet veld binnen 10 minuten onder gehageld was en daardoor onbespeelbaar leek voor de tweede helft.

### #

Met 22 spelers en een topscheidsrechter was het wachten geblazen 
in de catacomben van Charlois totdat het weer weer zou opklaren. De lijnen waren onzichtbaar, de klapschaatsen werden uit de kast gehaald, de unox mutsen gingen op en Erben Wennemars stond Iet giet oan te juichen langs het veld. Na 
wat woordenwisselingen tussen beide aanvoerders en trainers werd toch besloten om door te spelen. Onder aanvoering van de inmiddels 50 minuten warmlopende LoesLoes kreeg Rhoon de geest en begon furieus aan de tweede helft. Met kansen 
voor Van der Schelde, Kooijman en Mostert begon Rhoon steeds meer de wedstrijd te kantelen in haar voordeel. In de 54e minuut was dit ook te zien op het scorebord, na een corner van LoesLoes kopte de Rhoonse doelpuntenmachine Van 
der Schelde de gelijkmaker binnen. Niet veel later was het wederom Van der Schelde die na een snelle counter via veel schijven de bal kreeg en deze tegendraads tegen de touwen werkte: 2-3. De spelers van Charlois zagen letterlijk 
het wit voor hun ogen en wisten niet meer waar ze het zoeken moesten. Kaal begon te heersen op het middenveld en de Rhoonse aanvalslinie werd veelvuldig gezocht. Ook Kooijman deed uiteindelijk een duit in het zakje, want na een mooi 
boogballetje op zichzelf volleerde de spits deze heerlijk in de onderhoek en zorgde voor de 2-4. Nu lekker Charlois pas wakker te worden en zij wisten ook dat het Rhoons kwartiertje er nog aan zat te komen. Want het maakt niet uit 
hoeveel het staat Rhoon weet het altijd nog spannend te maken in de laatste fase. Charlois wist nog te scoren: 3-4 en kreeg nog wat kansjes op de 4-4. Gelukkig stond Wassenaar goed op te letten en zorgde zo dat de drie punten meegenomen konden worden naar de Omloop.              3 punten met een gouden randje, want na deze speelronden staan de mannen van R2 bovenaan. Volgende week staat de kraker tegen VELO 2 op het programma om 11:30 op ‘de Omloop’. Komt dat zien, 

Jonathan Mostert

18-11-2017

Tienklapper op de Omloop: Rhoon 2 - NBSVV 2 10-0

Voorafgaand aan dit duel was al veel gespeculeerd over de tegenstander en de uitslag. Rhoon draaide immers aardig tot goed de afgelopen weken en NBSVV stond met 0 punten en een flink negatief doelsaldo al een hele tijd op de laatste plek. Aan Ronard en Roy de taak om de groep scherp te houden voor deze wedstrijd, want Rhoon 2 kennende gaat het juist vaak mis tegen dit soort tegenstanders. Ook deze wedstrijd begonnen de roodwitten op een laag tempo. Met een hogere windkracht dan het aantal supporters is het ook niet altijd even gemakkelijk voetballen, maar Rhoon speelde slordig en zonder beleving in de eerste tien minuten. Onder aanvoering van Bernd en Van Doorn begon de ploeg beter te draaien en dit leverde ook meteen het eerste doelpunt op: uit een corner was het nota bene Hofman die de ban brak voor Rhoon: 1-0. Ondanks dat Rhoon geen goed spel vertoonde was het spel van NBSVV al helemaal niet om over naar huis te schrijven en zo kon Oster eigenlijk al beginnen aan zijn derde helft. Want na 0-1 was het enkel eenrichtingsverkeer tot de 90e minuut. Met een mooie actie speelde Quincy zichzelf vrij en schoot de 2-0 binnen. Niet veel later was het Anton die werd ingespeeld buiten de 16. De gelouterde linksbuiten schoot vervolgens prachtig raak in de linkerbovenhoek: 3-0. NBSVV probeerden weliswaar nog wel te voetballen, maar hier raakte ook Rhoon niet van in de war. De tegenstander kwam nauwelijks op de Rhoonse helft en hierdoor kon de thuisclub lekker doorgaan waarmee ze bezig waren: doelpunten maken. De 4-0 was een van de mooiste van de middag na een mooie pass op Van der Schelde kreeg de Rhoonse architect de bal die hem met zoveel gevoel door de lucht  bij Oranje kreeg en deze aarzelde geen moment. Steeds meer mensen kregen lucht van schiettent ‘de Omloop’ en het werd hierdoor ook steeds drukker langs de lijn. In de 40e minuut vond ook de Rhoonse topscoorder dat er genoeg mensen stonden te kijken en ook hij besloot een duit in het zakje te doen. Na een steekpass stifte Schelde heerlijk het balletje over de uitgekomen doelman en zo tekende hij voor de ruststand: 5-0.

Het alles of niets scenario kon allang weer in de kast voor NBSVV en hierdoor was het spelbeeld van tweede helft idem dito als die van de eerste. Het was meer de vraag hoeveel doelpunten er nog zouden komen dan wie ze zouden maken. Zeg je doelpunt dan zeg je Van der Schelde, want vlak na rust had hij alweer zijn achtste doelpunt in de laatste drie wedstrijden erin liggen: 6-0. Van echt gallery play was geen sprake want ook Rhoon leek het zichtbaar moeilijk te hebben met deze rol. Er werd slordig gespeeld, men stond uit positie en ook het afwerken lukte een tijdje niet. Dus moest een penalty de ‘droogte’ doorbreken: Kooijman werd zelf gevloerd en benutte zelf de penalty: 7-0. Meteen na de aftrap verwerkte de inmiddels moedeloze verdediging van NBSVV uiterst slecht waardoor Van der Schelde Mostert voor een leeg goal kon zetten en ook deze werd benut: 8-0. Hetzelfde spelbeeld, een andere stand. Rhoon schakelde iets terug, maar uiteraard moest en zou de wedstrijdbal wel worden opgeëist: Na een afgeslagen schot uit de tweede lijn stond Van der Schelde op juiste plek om zijn derde van de middag te maken om zo zijn ballen voorraad uit te breiden: 9-0. Het slotakkoord was voor Mostert, die na een gepareerd schot van Anton de bal het doel in jaagde en zo zorgde voor problemen op het scorebord: 10-0. Is Rhoon veel wijzer geworden na deze wedstrijd? Niet echt. Maar een feit is wel dat Rhoon haar doelsaldo een impuls gegeven heeft, het ingelopen is op concurrenten Smitshoek en Velo en hiermee het behalen van de periode weer in eigen handen heeft. Al deze feiten deed LoesLoes overhalen om meteen vanuit zijn vakantie door te rijden naar de Omloop om het feestje te vieren. Het bleef daarom dan ook nog lang onrustig op de tijdelijke schiettent….

11-11-2017

Rhoon behaalt belangrijke overwinning op de Bongerd (1-4)

Na een goede overwinning afgelopen week bij GOZ was het aan de mannen van Ronard en Roy om de goede lijn door te trekken op bezoek bij Barendrecht. De mannen van Barendrecht 4 begonnen al vanaf het begin met hun psychologische oorlogvoering: 10 minuten van tevoren kwamen de vedettes het veld op lopen om een soort van warming-up te beginnen, de spelerspassen klopten niet en ook de dug-outs stonden nog niet op het veld. Met wat vertraging begon Rhoon aan deze belangrijke wedstrijd. De mannen onder aanvoering van Van Doorn wisten dat er veel op het spel stond deze wedstrijd en waren gebrand op een goed resultaat. Het was vooral een tactisch schouwspel de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Rhoon was de bovenliggende ploeg, maar creëerde nog niet erg veel kansen en Barendrecht loerde op de counter. Het eerste achter gevaar werd gesticht door Van der Schelde die met een goede actie Mostert vrij zette voor de goal, maar deze zag zijn inzet geblokt worden door een gogogadget uitschuifbeen van de rechtsback van Barendrecht. Rhoon bleef goed op de helft van Barendrecht spelen en de thuisclub kwam er eigenlijk nauwelijks aan te pas. Het geluk lag echter niet aan Rhoonse zijde, want waar de roodwitten kans op kans miste kreeg Barendrecht haar doelpunt op een presenteerblaadje. Het was een ongelukkige terugspeelbal van Hofman, die werd onderschept door de spits van de thuisclub en deze aarzelde geen moment en zorgde voor de onverdiende voorsprong. Ondanks de achterstand bleef Rhoon haar eigen spel spelen en ook in het veld was merkbaar dat Barendrecht de voorsprong ook onverdiend vond. Rhoon speelde beter en kreeg erg veel kansen waar Barendrecht zeer teleurstellend speelde. Vlak voor rust was daar dan toch de enigszins bevrijdende 1-1. Het was een afgeslagen corner die door De Ridder weer de 16 in geslingerd werd en jawel daar stond die weer ‘Schelde’ die voor de 1-1 zorgde en zo weer stiekem begon te denken aan zijn tweede wedstrijdbal in een week. Maar voorlopig moest Rhoon het doen met een ruststand van 1-1.

Na 45 minuten leken Roy en Ronard, R2, eindelijk de succesformule gevonden te hebben. In de eerste helft was Barendrecht al aardig kapot gespeeld en nu kwamen beide trainers met de grote truc. LoesLoes ‘hangend’ op links Quincy Airlines op rechts en met veel supportersgeweld onder aanvoering van Arjan van het Hoenderdaal kon Rhoon de genade tik uitdelen op de Bongerd. Rhoon zakte een beetje in en liet Barendrecht meer het spel maken. De thuisclub leek ook meer vertrouwen te krijgen door de kleine kansen die ze creëerden voor de goal van Wassenaar. Net op het punt dat Barendrecht door wilde zetten , was daar Quincy die met een bekeken balletje en wat geluk Rhoon op een verdiende voorsprong zette. Hierna veranderde het spelbeeld niet: Barendrecht kreeg veel kansen en Rhoon keek de kat uit boom. Na 70 minuten leek Rhoon door deze tactiek de wedstrijd in het slot te gooien het was wederom een prachtige combinatie tussen Quincy en Schelde die uiteindelijk voor de voeten van de topscoorder kwam en zo de 1-3 binnen werkte. Wat Schelde kan kan ik ook dacht Quincy en hij zorgde, na een snelle counter van de roodwitten, voor de eindstand: 1-4. Door deze overwinning op haar directe concurrent klimt Rhoon naar de derde plek in de derde klasse na deze prima uit overwinning. Assistent Roy was blij dat Rhoon de vorm weer te pakken heeft: ‘Uitstekende en gecontreerde pot van m’n mannen. Ik heb veel tijd en energie gestoken om een juiste analyse te maken van de tegenstander, maar omdat deze eigenlijk niet tot nauwelijks trainen was het toch een beetje natte vingerwerk. Dit is gelukkig goed uitgepakt en ik denk dat ook de fans genoten hebben van ons spel, dik verdiend die drie punten en dit koude biertje trouwens ook’.

Klik hier voor foto’s van deze wedstijd ( met dank aan Alex de Groot)

Volgende week speelt Rhoon 2 op ‘de Omloop’ tegen NBSVV. Komt dat zien!

04-11-2017

Van der Schelde neemt Rhoon Dos bij de hand en zorgt voor drie punten tegen GOZ

Mijnsheerenland- Een prachtig herfstig zonnetje begroette beide teams op het prachtige complex van GOZ. De mannen van Ronard hadden nog steeds wat goed te maken na de domme nederlaag tegen Smitshoek en waren daarom ook gebrand op een goed resultaat vandaag. Rhoon begon zonder de verdwenen Van de Poll, half jaar op safari in Kaapstad, en LoesLoes aan de aftrap tegen de mannen uit Mijnsheerenland. De scheidsrechter had echter iets te diep in het glaasje gekeken op vrijdagavond want al stonden beide teams al op het veld duurde het zo’n 10 minuten voordat de wedstrijd van start kon gaan. Al snel werd duidelijk dat Rhoon de betere ploeg was, met goed veldspel en agressie werd GOZ onder druk gezet en dit leidde tot de eerste kleine kansjes voor de roodwitten. Het waren met name Van Doorn en Kaal die dirigeerde op het middenveld het enige dat ontbrak was een slimme eindpass om zo voor echt gevaar te zorgen in de doelmond van GOZ. Na zo’n 23 minuten mocht Van der Schelde aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien en hij poeierde de bal hard tussen de palen, maar de bal vond ook de vuisten van de keeper. Ware het niet dat Kooijman goed op stond te letten en de bal, zoals het leek, de kruising in te schieten, maar de lat bracht redding voor de thuisclub. GOZ leek wakker te zijn geschud, want twee minuten later lag de bal bijna achter Wassenaar, een afstandsschot leek richting de winkelhaak te gaan maar gelukkig was Wassenaar alert en verwerkte de bal tot een corner. Rhoon liet zich echter niet gek maken en bleef haar eigen spel spelen. Na een half uur werd Jimmy Vardy diep gestuurd door Mostert en de rechtsback van Rhoon gooide de trukendoos open op een terrein waar hij zelden gezien wordt: de zestien van de tegenstander. Na wat gepriegel, een sleep en een schouderduw belandde de bal bij Van der Schelde die hem a la Robben ontzettend hard de linkeronderhoek in peerde en zo tevens zorgde voor de rustand: 0-1.

Na de rust denderde de ploeg van Ronard door. Het complex was volgestroomd voor de ongekende  Van der Schelde show want de libero van Rhoon kwam deze helft pas echt op gang. Het leek wel of de uitgedeelde Baco door Ronard van afgelopen donderdag wonderen deed bij de beste Daan, want het zou een historisch middagje worden. Na een prachtige drie dubbele een twee tussen de architect van Rhoon en Kaal, die elkaar trouwens blindelings wisten te vinden gedurende de wedstrijd, was Van der Schelde het eindstation en hij rondde koelbloedig af: 0-2. Een paar minuten later volgde de mooiste aanval van de wedstrijd: via veel schijven en snel veldspel belanden de bal aan de rechterflank bij Quincy, die verlegde de bal prachtig naar Mastenbroek en hij zorgde op zijn beurt voor het balletje naar Daan, die als Taeke Taekema de bal in tipte en zo zorgde voor zijn hattrick: 0-3. Het verzet van de geslepen ploeg uit Mijnsheerenland was hiermee meer illusie dan werkelijkheid en Rhoon bleef daardoor nog steeds de boventoon voeren. De volgende goal kwam uit de mooiste pass van de wedstrijd, het was de architect die met een fabuleuze Iniesta bal Quincy voor de goal vrij zette en deze rondde meer dan koelbloedig af: 0-4. Voor de mensen die de herhaling van de 0-3 gemist hadden, deed Van der Schelde het nog maar even exact hetzelfde als zo’n 10 minuten geleden. Nog steeds zonder hockeystick, maar ondanks dat even effectief dook de nummer 10 op tussen de verdediging om zo een hoek uitkiezen en de bal er weer heerlijk inlegde en zo tekende voor de 0-5. Het slotakkoord was voor de uitstekende spelende Kooijman, die ondanks de omvang van zijn lichaam toch redelijk snel weg draaide bij zijn tegenstander en de bal in de verre hoek krulde: 0-6. Dit was tevens de eindstand en ondanks de euforie bij Rhoon 2 kwam de trainer toch met een ietwat emotionele reactie. ‘Ja de hele pers is de afgelopen maand op me gevallen en ik heb uiteindelijk de keus gemaakt om trainer te worden bij het eerste, maar als je dan deze jongens met zo’n inzet, emotie en passie ziet spelen dan begin ik toch steeds meer te twijfelen. Ik zal er alles aan doen om elke speler uit dit team volgend jaar een kans te bieden, want dit Rhoon 2 moet, kan en zal hoger spelen in de toekomst. Durv te dromen, ‘durv ?’ ja zo zeggen ze dat in Rozenburg.

07-10-2017

Rhoon blameert zich in eerste helft en verliest drie kostbare punten bij Smitshoek (4-2)

Met een heerlijk zonnetje werden beide teams uit het linkerrijtje verwelkomd op het complex van Smitshoek. De mannen van Ronard mochten aantreden tegen de koploper en konden met een overwinning het stokje bijna overnemen. Rhoon heeft immers wel de volle score uit twee wedstrijden, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Smitshoek. Na wat rumoerige weken met veel blessures, afmeldingen, twee oefenpotjes tegen mascottes van Poortugaal en een vrije zaterdag, was er eindelijk vandaag weer een echte test voor de roodwitten. Met een 4-3-3 formatie en de van het eerste gehuurde Anton, begon Rhoon aan deze cruciale wedstrijd. In de beginfase leek het spel van de roodwitten nergens op: werden meer ballen de A15 opgeschoten dan bij elkaar in de voeten en hierdoor liep Rhoon vanaf minuut 1 achter de feiten aan. Smitshoek, degelijk ploeg maar met weinig intenties, keek rustig de kat uit de boom maar als de momenten daar waren sloegen ze als een tijger toe. Drie maal in 15 minuten lag de bal achter doelman Joost. Het waren slordige fouten die Rhoon de das omdeden: foute passes, verkeerd dekken en geen communicatie waren de hoofdredenen dat deze wedstrijd eigenlijk al gespeeld was na 30 minuten. Nadat de Rhoonse architect binnen de lijnen de lijnen meer en meer begon uit te zetten, kwam Rhoon eindelijk in haar spel. Met Riedijk als agressieve aanjager op het middenveld en Anton als marathonloper daarvoor begon Rhoon meer druk uit te oefenen op haar tegenstander en dit leidde zowaar te wat kleine kansjes voor Kooijman en Van der Schelde. Na een lange bal van Jimmy Vardy werd in de 40e minuut Kooijman vrijgespeeld voor de keeper en die schoot de bal met veel gevoel over de keeper heen en bracht zo de spanning een klein beetje terug. De Rhoonse harten begonnen meer te bonzen toen vlak voor de rust bijna de 3-2 in de goal lag, maar het was wederom Kooijman die nou de paal raakte. Zo ging Rhoon met een 1-3 ruststand de kleedkamers in.

Na rust kwam Rhoon als hyena’s het veld op. Volle druk, veel sportieve agressie en snel veldspel zorgden veel kansen. Van der Schelde was dichtbij de 3-2 met een prachtige vrije trap die op de lat belanden, kansen waren er voor Mostert en Mastenbroek maar Rhoon had geluk en af en toe de scheidsrechter niet aan haar zijde. Veel spelers van Smitshoek kon het hoge tempo niet meer bijhouden en doken daarom steeds vaker naar het gras: kramp hier en daar, blessurebehandeling, wisselen en wat factoren die Rhoon uit haar spel uithaalde. Toch was daar eindelijk de gehoopte 3-2 na een schot van Riedijk die met moeite gepareerd werd door de keeper was daar De Ridder die gemakkelijk de aansluitingstreffer kon maken. Rhoon had nog 20 minuten en hoopte nog steeds op een bizarre comeback. Zo’n 90% van de tweede helft was Rhoon te vinden op de helft van de tegenstander, maar kon het net net niet vinden. Zo ging uiteindelijk alsnog de Cruijffiaanse wet op: als je hem zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel. Zo ging het ook na een afgeslagen corner van Smitshoek bleef de bal in de 16 hangen en waar veel Rhoonse spelers naar de bal keken, was het iemand met een oranje shirt die de bal tegen de touwen wist te werken en hierdoor vervloog het laatste sprankje Rhoonse hoop op een overwinning (4-2).

Ondanks een relatief goede tweede helft, zal Rhoon haar wonden moeten likken en een manier proberen te vinden om de gehele wedstrijd te kunnen controleren en te domineren. Het was de 3e wedstrijd, dus er is nog niks aan de hand. Maar na een analyse van menigeen supporter is het duidelijk dat Rhoon zeker moet meedraaien om de bovenste plek, want als Smitshoek de boventoon voert in deze klasse is Rhoon aan haar status en kwaliteit verplicht om tot de laatste dag mee te doen om het kampioenschap.

30-09-2017

Rhoon vecht, strijd en wint de rivieren derby tegen Oud-Beijerland (4-2)

In een herfstachtige setting wist Rhoon aan het langste eind te trekken en haalde zo de eerste punten binnen op ‘De Omloop’. De ploeg van Ronard mocht na lange tijd eindelijk weer eens aantreden op de de onneembare vesting en ditmaal was SHO de tegenstander. Vorige week was Rhoon goed begonnen aan de competitie door Pernis met 6-1 in rouw te dompelen en voor vandaag was het de taak om deze goede lijn door te zetten. In het eerste kwartier was hier echter nog weinig van te merken: beide ploegen keken de kat uit de boom en het spel werd vooral gespeeld op het middenveld, dit tot teleurstelling van de thuissupporters. Pas na 14 minuten kwam er een beetje vuur in de wedstrijd het was namelijk SHO dat voor het eerst gevaar stichtte voor het doel van Oster, maar hij zag de inzet ternauwernood langszij gaan. Rhoon lekker wakker te zijn en koos meteen voor de aanval want een minuut later had die dekselse Leyten de 1-0 moeten maken maar de bal belanden op de vuisten van de keeper. De roodwitten probeerden vervolgens steeds meer grip te krijgen op de wedstrijd, dit lukte wel aardig maar toch kwam Rhoon niet vaak voor de goal. Toch kwam Rhoon verdiend op voorsprong het was nota bene AT die met een wel heel raar trucje de thuisploeg op voorsprong zette. Na een afgeslagen voorzet gaf de Rhoonse linksback eigenlijk een assist op zichzelf door de bal (met opzet) verkeerd te raken en hem vervolgens tegen de touwen knalde: 1-0. Hierna ging Rhoon op zoek naar de tweede treffer maar was het vrij ongelukkig in de eindpass en daardoor bleef 1-0 ook de ruststand.

Beide ploegen leken het licht gezien te hebben in de rust, want het werd een attractieve tweede helft. Aan Rhoonse zijde stond de verloren zoon, Sebas Kaal, eindelijk weer binnen de lijnen. De vedette maakte, na lange tijd bij Dordrecht gevoetbald te hebben, eindelijk zijn verwachte debuut in Rhoon 2. Aan de hand van de spelmaker begon de ploeg van Ronard steeds lekker te draaien. Een andere verloren zoon Mastenbroek startte in het begin van de tweede helft zijn brommer en kwam er niet meer van af. Veelvuldig werd de linksbuiten gezocht en kwam Rhoon steeds gevaarlijk voor het doel van SHO. En na drie keer was het scheepsrecht want weer werd Mastenbroek weggestuurd en ditmaal verzaakte hij niet en beloonde met een heerlijke schuiver zijn goede optreden: 2-0. Rhoon bleef met hoge druk spelen en steeds vaker kwam het er gevaarlijk uit met ondere andere de bijzonder fitte Van de Poll en Kooijman. Uiteindelijk leek Schefferlie aan illusies van SHO aan diggelen te schieten toen hij na een mooie voorzet van wederom AT de 3-0 binnen schoof. Maar niets was minder waar want SHO begon nu eindelijk pas goed te voetballen met snel positiespel werd Rhoon te kijk gezet en het duurde niet lang voordat de 3-1 achter Oster lag. Rhoon kwam steeds meer in de moeilijkheden en liep steeds verder achteruit. Steeds moest Oster hand en spandiensten verrichten in de Rhoonse 16 om de zege veilig te stellen. De uitstekend spelende keeper was echter 1 moment ongelukkig en dit zorgde voor de 3-2 van SHO. Na een lange bal van de rechtermiddenvelder belandde de bal tussen Hollemans en Oster maar het was de spits van SHO die zijn gram haalde door de bal tegen de touwen te werken. SHO voerde de druk steeds hoger op en steeds meer mensen haalde hun stopwatch uit de jas om te kijken hoe lang Rhoon het nog moest volhouden. Een paar was SHO dichtbij de gelijkmaker, maar gelukkig stond de Rhoonse defensie onder leiding van Riedijk telkens op de juiste plek en voorkwam zo een nieuwe domper. Na weer een afgeslagen aanval van SHO kwam Rhoon er razendsnel uit met aanvoerder van Der Schelde, de aanvaller liep zijn direct tegenstander eruit en behield prima het overzicht en zag Mostert vrij staan die gemakkelijk voor de eindstand kon zorgen: 4-2.

Al met al kon Ronard er toch wel om lachen na afloop: ‘ Het was niet altijd even goed, maar als je toch met zo’n selectie de volle pond binnenhaalt na twee wedstrijden kan ik niet anders concluderen dat we het seizoen uitstekend begonnen zijn’. Volgende week mag Rhoon wederom aantreden op ‘de Omloop’. Deze keer is Bolnes de tegenstander u bent allen van harte welkom om de mannen aan te moedigen om 11:30, kom op tijd!

23-09-2017

Rhoon 2 heeft geen kind aan Pernis 2: 1-6

Het team van Ronard Venekamp begon slecht aan de ontmoeting in Pernis. In de openingsfase werden de aanvallers van de thuisclub tot drie keer toe een niet te missen kans geboden. Toen de elf van trainer Kris den Oude daar geen gebruik van maakten, sloegen de Rhoon reserves toe. Pascal Leyten nam de fraaie voorzet van Jim Hollemans in een keer op de pantoffel voor de 0-1. Lucien Versendaal tekende daarna voor de 0-2 na een voorzet van Leyten, die fraai was gelanceerd door Floyd. Na de pauze ging Rhoon vrolijk verder. Opnieuw was Lucien de doelpuntenmaker na goed doorzetten: 0-3. Daan van der Schelde stond daarna aan de basis van de 0-4, die met veel vertrouwen door Leyten werd binnengeschoten. Pernis sputterde vervolgens wat tegen en kwam uit een scrimmage op 1-4. Volkomen onnodig werd vervolgens de ingevallen Quincy uit de wedstrijd geschopt, een actie die door de ludieke arbiter (een reïncarnatie van Simon Vinkenoog?) op geen enkele wijze werd bestraft. Rhoon trof de enige juiste tegenmaatregel, door opnieuw te scoren, dit keer via Daan van der Schelde: 1-5.

Pascal Leyten bekroonde ten slotte zijn goede optreden met de mooiste treffer van de middag: 1-6.