Voetbal Vereniging Rhoon

Verslagen Rhoon 2

07-10-2017

Rhoon blameert zich in eerste helft en verliest drie kostbare punten bij Smitshoek (4-2)

Met een heerlijk zonnetje werden beide teams uit het linkerrijtje verwelkomd op het complex van Smitshoek. De mannen van Ronard mochten aantreden tegen de koploper en konden met een overwinning het stokje bijna overnemen. Rhoon heeft immers wel de volle score uit twee wedstrijden, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Smitshoek. Na wat rumoerige weken met veel blessures, afmeldingen, twee oefenpotjes tegen mascottes van Poortugaal en een vrije zaterdag, was er eindelijk vandaag weer een echte test voor de roodwitten. Met een 4-3-3 formatie en de van het eerste gehuurde Anton, begon Rhoon aan deze cruciale wedstrijd. In de beginfase leek het spel van de roodwitten nergens op: werden meer ballen de A15 opgeschoten dan bij elkaar in de voeten en hierdoor liep Rhoon vanaf minuut 1 achter de feiten aan. Smitshoek, degelijk ploeg maar met weinig intenties, keek rustig de kat uit de boom maar als de momenten daar waren sloegen ze als een tijger toe. Drie maal in 15 minuten lag de bal achter doelman Joost. Het waren slordige fouten die Rhoon de das omdeden: foute passes, verkeerd dekken en geen communicatie waren de hoofdredenen dat deze wedstrijd eigenlijk al gespeeld was na 30 minuten. Nadat de Rhoonse architect binnen de lijnen de lijnen meer en meer begon uit te zetten, kwam Rhoon eindelijk in haar spel. Met Riedijk als agressieve aanjager op het middenveld en Anton als marathonloper daarvoor begon Rhoon meer druk uit te oefenen op haar tegenstander en dit leidde zowaar te wat kleine kansjes voor Kooijman en Van der Schelde. Na een lange bal van Jimmy Vardy werd in de 40e minuut Kooijman vrijgespeeld voor de keeper en die schoot de bal met veel gevoel over de keeper heen en bracht zo de spanning een klein beetje terug. De Rhoonse harten begonnen meer te bonzen toen vlak voor de rust bijna de 3-2 in de goal lag, maar het was wederom Kooijman die nou de paal raakte. Zo ging Rhoon met een 1-3 ruststand de kleedkamers in.

Na rust kwam Rhoon als hyena’s het veld op. Volle druk, veel sportieve agressie en snel veldspel zorgden veel kansen. Van der Schelde was dichtbij de 3-2 met een prachtige vrije trap die op de lat belanden, kansen waren er voor Mostert en Mastenbroek maar Rhoon had geluk en af en toe de scheidsrechter niet aan haar zijde. Veel spelers van Smitshoek kon het hoge tempo niet meer bijhouden en doken daarom steeds vaker naar het gras: kramp hier en daar, blessurebehandeling, wisselen en wat factoren die Rhoon uit haar spel uithaalde. Toch was daar eindelijk de gehoopte 3-2 na een schot van Riedijk die met moeite gepareerd werd door de keeper was daar De Ridder die gemakkelijk de aansluitingstreffer kon maken. Rhoon had nog 20 minuten en hoopte nog steeds op een bizarre comeback. Zo’n 90% van de tweede helft was Rhoon te vinden op de helft van de tegenstander, maar kon het net net niet vinden. Zo ging uiteindelijk alsnog de Cruijffiaanse wet op: als je hem zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel. Zo ging het ook na een afgeslagen corner van Smitshoek bleef de bal in de 16 hangen en waar veel Rhoonse spelers naar de bal keken, was het iemand met een oranje shirt die de bal tegen de touwen wist te werken en hierdoor vervloog het laatste sprankje Rhoonse hoop op een overwinning (4-2).

Ondanks een relatief goede tweede helft, zal Rhoon haar wonden moeten likken en een manier proberen te vinden om de gehele wedstrijd te kunnen controleren en te domineren. Het was de 3e wedstrijd, dus er is nog niks aan de hand. Maar na een analyse van menigeen supporter is het duidelijk dat Rhoon zeker moet meedraaien om de bovenste plek, want als Smitshoek de boventoon voert in deze klasse is Rhoon aan haar status en kwaliteit verplicht om tot de laatste dag mee te doen om het kampioenschap.

30-09-2017

Rhoon vecht, strijd en wint de rivieren derby tegen Oud-Beijerland (4-2)

In een herfstachtige setting wist Rhoon aan het langste eind te trekken en haalde zo de eerste punten binnen op ‘De Omloop’. De ploeg van Ronard mocht na lange tijd eindelijk weer eens aantreden op de de onneembare vesting en ditmaal was SHO de tegenstander. Vorige week was Rhoon goed begonnen aan de competitie door Pernis met 6-1 in rouw te dompelen en voor vandaag was het de taak om deze goede lijn door te zetten. In het eerste kwartier was hier echter nog weinig van te merken: beide ploegen keken de kat uit de boom en het spel werd vooral gespeeld op het middenveld, dit tot teleurstelling van de thuissupporters. Pas na 14 minuten kwam er een beetje vuur in de wedstrijd het was namelijk SHO dat voor het eerst gevaar stichtte voor het doel van Oster, maar hij zag de inzet ternauwernood langszij gaan. Rhoon lekker wakker te zijn en koos meteen voor de aanval want een minuut later had die dekselse Leyten de 1-0 moeten maken maar de bal belanden op de vuisten van de keeper. De roodwitten probeerden vervolgens steeds meer grip te krijgen op de wedstrijd, dit lukte wel aardig maar toch kwam Rhoon niet vaak voor de goal. Toch kwam Rhoon verdiend op voorsprong het was nota bene AT die met een wel heel raar trucje de thuisploeg op voorsprong zette. Na een afgeslagen voorzet gaf de Rhoonse linksback eigenlijk een assist op zichzelf door de bal (met opzet) verkeerd te raken en hem vervolgens tegen de touwen knalde: 1-0. Hierna ging Rhoon op zoek naar de tweede treffer maar was het vrij ongelukkig in de eindpass en daardoor bleef 1-0 ook de ruststand.

Beide ploegen leken het licht gezien te hebben in de rust, want het werd een attractieve tweede helft. Aan Rhoonse zijde stond de verloren zoon, Sebas Kaal, eindelijk weer binnen de lijnen. De vedette maakte, na lange tijd bij Dordrecht gevoetbald te hebben, eindelijk zijn verwachte debuut in Rhoon 2. Aan de hand van de spelmaker begon de ploeg van Ronard steeds lekker te draaien. Een andere verloren zoon Mastenbroek startte in het begin van de tweede helft zijn brommer en kwam er niet meer van af. Veelvuldig werd de linksbuiten gezocht en kwam Rhoon steeds gevaarlijk voor het doel van SHO. En na drie keer was het scheepsrecht want weer werd Mastenbroek weggestuurd en ditmaal verzaakte hij niet en beloonde met een heerlijke schuiver zijn goede optreden: 2-0. Rhoon bleef met hoge druk spelen en steeds vaker kwam het er gevaarlijk uit met ondere andere de bijzonder fitte Van de Poll en Kooijman. Uiteindelijk leek Schefferlie aan illusies van SHO aan diggelen te schieten toen hij na een mooie voorzet van wederom AT de 3-0 binnen schoof. Maar niets was minder waar want SHO begon nu eindelijk pas goed te voetballen met snel positiespel werd Rhoon te kijk gezet en het duurde niet lang voordat de 3-1 achter Oster lag. Rhoon kwam steeds meer in de moeilijkheden en liep steeds verder achteruit. Steeds moest Oster hand en spandiensten verrichten in de Rhoonse 16 om de zege veilig te stellen. De uitstekend spelende keeper was echter 1 moment ongelukkig en dit zorgde voor de 3-2 van SHO. Na een lange bal van de rechtermiddenvelder belandde de bal tussen Hollemans en Oster maar het was de spits van SHO die zijn gram haalde door de bal tegen de touwen te werken. SHO voerde de druk steeds hoger op en steeds meer mensen haalde hun stopwatch uit de jas om te kijken hoe lang Rhoon het nog moest volhouden. Een paar was SHO dichtbij de gelijkmaker, maar gelukkig stond de Rhoonse defensie onder leiding van Riedijk telkens op de juiste plek en voorkwam zo een nieuwe domper. Na weer een afgeslagen aanval van SHO kwam Rhoon er razendsnel uit met aanvoerder van Der Schelde, de aanvaller liep zijn direct tegenstander eruit en behield prima het overzicht en zag Mostert vrij staan die gemakkelijk voor de eindstand kon zorgen: 4-2.

Al met al kon Ronard er toch wel om lachen na afloop: ‘ Het was niet altijd even goed, maar als je toch met zo’n selectie de volle pond binnenhaalt na twee wedstrijden kan ik niet anders concluderen dat we het seizoen uitstekend begonnen zijn’. Volgende week mag Rhoon wederom aantreden op ‘de Omloop’. Deze keer is Bolnes de tegenstander u bent allen van harte welkom om de mannen aan te moedigen om 11:30, kom op tijd!

23-09-2017

Rhoon 2 heeft geen kind aan Pernis 2: 1-6.

Het team van Ronard Venekamp begon slecht aan de ontmoeting in Pernis. In de openingsfase werden de aanvallers van de thuisclub tot drie keer toe een niet te missen kans geboden. Toen de elf van trainer Kris den Oude daar geen gebruik van maakten, sloegen de Rhoon reserves toe. Pascal Leyten nam de fraaie voorzet van Jim Hollemans in een keer op de pantoffel voor de 0-1. Lucien Versendaal tekende daarna voor de 0-2 na een voorzet van Leyten, die fraai was gelanceerd door Floyd. Na de pauze ging Rhoon vrolijk verder. Opnieuw was Lucien de doelpuntenmaker na goed doorzetten: 0-3. Daan van der Schelde stond daarna aan de basis van de 0-4, die met veel vertrouwen door Leyten werd binnengeschoten. Pernis sputterde vervolgens wat tegen en kwam uit een scrimmage op 1-4. Volkomen onnodig werd vervolgens de ingevallen Quincy uit de wedstrijd geschopt, een actie die door de ludieke arbiter (een reïncarnatie van Simon Vinkenoog?) op geen enkele wijze werd bestraft. Rhoon trof de enige juiste tegenmaatregel, door opnieuw te scoren, dit keer via Daan van der Schelde: 1-5.

Pascal Leyten bekroonde ten slotte zijn goede optreden met de mooiste treffer van de middag: 1-6.