• 15/11 Wateroverlast velden vv Rhoon – noodscenario


  • Voor de mensen die vanmorgen om 08:00 uur buiten waren is het geen nieuws dat er toch weer aardig wat water is gevallen. En ook later in de ochtend dreigt er nog wat te vallen.

    Verder lijkt het met af en toe een zonnetje en de wind wel aardig weer en zou je verwachten dat het aardig opdroogt allemaal. Maar niets is minder waar. De graszode van onze velden is volledig verzadigd met water dat zomaar niet verdampt. Dat moet via de drainage worden afgevoerd en dat gaat langzaam. De hoeveelheid die de afgelopen dagen is gevallen is echt niet binnen 24 uur weg. Daarbij komt ook nog eens dat vooral veld 2 nog niet echt hersteld is van het grootonderhoud van afgelopen zomer en nog veel kale plekken vertoont waar nog niet echt een goed doorwortelde grasmat is ontstaan,  in de doelgebieden en bij de hoekvlaggen vooral.

    Vandaar dat we helaas ook vandaag, woensdag 15 november, de natuurgrasvelden nog niet kunnen gebruiken en het noodschema van kracht zal zijn. Uiteraard houdt veldwachter Wout Messemaker de vinger aan de pols, want ook hij ziet niets liever dan dat het complex volop gebruikt kan worden. Alleen om de velden te redden en in bespeelbare staat te houden voor de rest van het herfst- en winterseizoen moet ook hij soms impopulair op de rem trappen en de natuurgrasvelden “er uit gooien”.

    Spreek hem daar verder niet op aan, hij heeft de wateroverlast van dit najaar verder ook niet in de hand, en doet alleen maar zijn best in ons aller belang in de hoop dat de conditie van de velden verbeterd en er op zaterdagen gewoon gespeeld kan worden zonder afgelastingen.

    We rekenen op ieders begrip hiervoor