• Bericht Gerrit de Reus

 •  

  Even aandacht voor een oud-gediende bij v.v. Rhoon die in de loop der jaren zijn sporen achtergelaten en meer dan verdiend heeft bij de club, te weten Gerrit de Reus. De laatste jaren vanwege zijn gezondheid en slechtere mobiliteit niet meer aanwezig op de vereniging, maar zeker in vroeger jaren een vaste gast op de zaterdagen en actief aanwezig ook tijdens ledenvergaderingen.

  Gerrit heeft een lange "loopbaan" bij v.v. Rhoon in diverse functies en hoedanigheden. Niet alleen als actief voetballer maar ook als leider/trainer van jeugdelftallen, bestuurslid en vrijwilliger.  Het is deze expertise en kennis van de club waar menigeen graag gebruik van heeft gemaakt. Hij scoutte bijvoorbeeld voor de jeugd de diverse teams voor de technisch jeugdcoordinator in het verleden. Ook heeft hij rond de jubilea van de club altijd veel oud materiaal uit zijn geheugen en collectie ter beschikking gesteld voor de jongere generaties.  Contacten met oud-spelers , het benoemen van de personages op oude foto’s en meer. Thuis heeft hij een werkkamer die je bijna  als een v.v. Rhoon museum zou kunnen omschrijven met diverse historische stukken. Hij is dan ook verantwoordelijk voor een heel stuk "vulling" op historisch gebied van onze jubileumboeken en de website met fraaie anekdotes uit zijn actieve en bestuurs-carrière.

  De Reus is het oudste lid van onze vereniging, misschien niet in leeftijd maar wel in lidmaatschapsjaren. Hij was al eerder benoemd tot erelid van de vereniging en bij het 60-jarig jubileum van v.v. Rhoon is hij dan ook geridderd voor zijn verdiensten uit naam van de toenmalige Koningin Beatrix.

  Zijn gezondheid laat hem echter in de steek en, na een aantal jaren thuis verzorgd te zijn geweest, daarom is hij nu opgenomen in huize Siloam.

  Een bericht of bezoek aan Gerrit zal door hem zonder meer op prijs worden gesteld. Hieronder zijn gegevens en mocht je een afspraak willen maken voor bezoek kun je zijn vrouw Marijke bellen:

  • Woonzorgcentrum en Verpleeghuis Siloam
  • Kruisnetlaan 410
  • 3192 KE  Hoogvliet
  • Kamer 120
  • Tel. 010 - 26 30 333

   Marijke de Reus thuis: 010-5017225