• Corona maatregelen per 28/11


 • Helaas worden we geconfronteerd met een volgende aanscherping van de regels rond de Corona pandemie en dat heeft verstrekkende gevolgen voor de komende weken bij de uitoefening van onze voerbalsport en de activiteiten op onze vereniging. Een samenvatting :

  • Na 17.00 uur kan er niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.
  • Trainingen en wedstrijden voor topsporters zijn ook in de avond mogelijk.
  • Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals sportkantines, kleedkamers en toiletten, is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar.
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij amateursport en professionele sport.

  Het een kan niet zonder het ander. Je kunt niet op zaterdag wedstrijden spelen als je je in de weken ervoor niet hebt kunnen voorbereiden met trainingen etc. We mogen op doordeweekse avonden, onze trainingstijden, niet op het complex komen en alles is dan ook dicht – zowel kantine als kleedkamers. Dit geldt overigens ook voor het voetbal in de zaal op maandagavonden.

  Wat de impact van het niet trainen is op de zaterdagse wedstrijden wachten we af, omdat de KNVB zou overwegen de amateurcompetitie op te schorten dan wel te staken mocht er niet getraind kunnen worden. Later deze week hopen we daar meer nieuws over te kunnen geven.

  Vreemd einde Jubileumjaar

  Naast het voetbal, zijn er ook de broodnodige activiteiten gepland in de kantine die in elk geval t/m 18 december zullen moeten worden afgeblazen. Naast de ALV, die al eerder is uitgesteld, betreft dit in elke geval de Sintviering 1 december voor de kleintjes, het Kerstklaverjassen op vrijdag 17 december en de Boutmiddag op 18 december. We hopen een andere keer wellicht nog “iets” te kunnen doen om deze “extra inkomstenbronnen” alsnog op de agenda te krijgen maar evenals vorig jaar vrezen we het ergste daarvoor.  

  Wat kunt u nog wel doen voor de feestdagen om onze vereniging wat “vet op de botten” te geven? Een rondje voor de club geven is nog steeds mogelijk https://www.vvrhoon.nl/rondje-voor-de-reunie-2022-v-v-rhoon-75-jaar-jong en ook is er nog Jubileumwijn verkrijgbaar bij het Wijnhuis Rhoon https://www.vvrhoon.nl/jubileumwijn-voor-75-jarig-v-v-rhoon

  Hou verder onze website en socials in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

  Het is helaas niet anders, men zegt dat we er mee zullen moeten leren leven maar dat valt niet mee. Hopen maar op betere tijden zodat we toch nog op een goede manier het jaar af kunnen sluiten en een nieuwe start maken in 2022. Wees voorzichtig en hou je aan de regels, des te sneller zijn er weer “leuke” dingen mogelijk.

  Meer info:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/kort-overzicht-coronamaatregelen

  https://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/65536/knvb-vraagt-tweede-kamer-om-trainen-na-17-uur-te-bespreken