• Coronaregels en KNVB Regio Cup

• Vanuit de gemeente Albrandswaard hebben we het volgende bericht ontvangen en op de site is inmiddels het programma voor de Regio Cup voor JO17 ook weergegeven via Sportlink, zodat de jongeren tot 17 jaar weer in competitieverband kunnen sporten in de maand juni. Het geredigeerde bericht luidt als volgt:

Afgelopen vrijdag werden nieuwe versoepelingen aangekondigd voor de sport. Deze gaan onder voorbehoud van de dalende Corona cijfers a.s. zaterdag in. De versoepelingen houden het volgende in:

Jeugd

-         Er mogen weer wedstrijden gespeeld worden tegen teams van andere verenigingen. Bij voorkeur wordt er gespeeld tegen clubs uit de nabije omgeving.

-         Houd het veilig en beperk het aantal begeleiders tot wat noodzakelijk is voor de sportactiviteit.

Volwassenen

-         Bij sporten waarbij afstand houden niet mogelijk is, hoeft tijdens het sporten geen afstand te worden gehouden. Voorbeelden zijn voetbal en volleybal.

-         Bij pauzemomenten tijdens het sporten en voor en na de sportactiviteiten houdt men 1,5 meter afstand van elkaar.

-         Volwassenen mogen alleen wedstrijden spelen tegen teams van de eigen vereniging.

Buitensportaccommodaties

-         Toiletten, douches en kleedkamers mogen weer open.

-         Toeschouwers zijn niet toegestaan.

Sporten in de openbare ruimte

-         Sporten in de openbare ruimte is toegestaan.

-         Hiervoor gelden de regels voor de doelgroepen jeugd en volwassenen.

-         Sportevenementen, zoals georganiseerde wandeltochten, zijn niet toegestaan.

Horeca

Restaurants, cafés, kantines etcetera mogen zowel binnen als buiten open onder de volgende voorwaarden:

-      Open van 6 tot 22 uur.

-      Maximaal 50 personen per terras geplaceerd (zitplaats).

-      Maximaal 50 binnen geplaceerd en niet aan de bar.

-      Maximaal 4 personen per tafel.

-      Reservering, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.

-      Geen amusement binnen en buiten (dus geen EK schermen, DJ’s, optredens, pubquiz etc).

-      Geen zelfbediening voor terras en binnen.

-      To go / afhaal is toegestaan, mits hetgeen buiten de accommodatie/het terrein wordt genuttigd.

Uiteraard hebben ook de Rijksoverheid en NOC*NSF hun sites weer aangepast en kunt u hier terecht voor meer informatie.

We wensen jullie veel sportplezier.