• Donker kopt Rhoon in blessuretijd naar belangrijke winst

• Het duel tussen 's-Gravendeel en Rhoon stond vooral in het teken van de derde periode. Rhoon had een voorsprong van 1 punt op de 'Seuters', dus mocht de ploeg van Ronard Venekamp in ieder geval niet verliezen om aan kop te blijven in de periodestand. Die missie slaagde glansrijk. Want waar alle toeschouwers al vrede leken te hebben met een gelijkspel, plofte ver in blessuretijd een kopbal van Rick Donker in de verre hoek: 1-2.

Onder zomerse weersomstandigheden kwam Rhoon al in de 5e minuut op voorsprong. Een voorzet van Stefan Riedijk werd door doelman Dennis Sleiffer voor de voeten van Jeffrey Berkhof gebokst. De afzwaaiende middenvelder kon de bal eenvoudig in het lege doel schuiven. Na een kwartier belandde een directe vrije trap van de thuisploeg op de paal. Rhoon werd daarna gevaarlijk toen een voorzet via de 's-Gravendeel-goalie op het dak van het doel belandde. Verder hoefden beide keepers voor rust niet veel in actie te komen.

Direct na rust kwamen de gastheren een stuk scherper uit de kleedkamer dan Rhoon. Niet geheel verrassend viel in deze fase dan ook de gelijkmaker. Het was Marco Kruijthof die de bal met rechts in de bovenhoek schoot. Toen na een dik kwartier de storm weer was gaan liggen, was ook Rhoon weer wat vaker op de vijandelijke helft te vinden. Venekamp bracht met Darragh Zondervan en Rick Donker vers aanvallend bloed in. Waar het beide ploegen lange tijd niet meer lukte om tot grote kansen te komen, zat het venijn hem duidelijk in de staart. Na een uitbraak in de slotminuten verscheen 's-Gravendeel-speler Reinier Toes alleen voor Bas Oster, die uitstekend zijn doel verkleinde en de bal in twee instanties naast zag rollen. Een punt leek het maximaal haalbare, totdat Foppe Prevo de bal diep in blessuretijd voor het doel gooide en Donker met een kopbal voor grote euforie zorgde in het Rhoon-kamp.

Door deze belangrijke overwinning klimt Rhoon naar plek 7 en heeft het zich officieel veilig gespeeld. Daarnaast werd de koppositie in de derde periode verstevigd. Met nog 3 wedstrijden te gaan volgt OVV nu op 3 punten, terwijl 's-Gravendeel en OSV Oud-Beijerland 4 punten minder hebben. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 11 mei, als Rijnmond Hoogvliet Sport naar De Omloop komt. Aanstaande dinsdag speelt Rhoon thuis tegen Vierpolders voor de Corso Casino Cup, aanvang 20.00 uur.