• Heijboer schiet Rhoon naar eerste driepunter.


 • Zaterdagmiddag heeft Rhoon de eerste overwinning van de competitie behaald. Het was met 2-1 te sterk voor Oud-Beijerland. 

  De eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld. Rhoon controleerde de wedstrijd zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Rond de 20e minuut was het Jibbe die met een goede bal Maatkamp voor de keeper zette, maar helaas zag hij zijn inzet over gaan. In de 30e minuut kwam Rhoon ongelukkig op achterstand door een strafschop. Riedijk was met zijn ingreep te laat en raakte de voet van de Oud-Beijerlandse aanvaller. De goed fluitende arbiter kon niks anders doen dan naar de penalty stip te wijzen. De spits van Oud Beijerland maakt gebruik van dit cadeautje en schoot keurig de 0-1 binnen. Na de 0-1 was Rhoon het even kwijt, maar op een ‘zondag’schot na, dat op de kruising uit een spatte, kon Oud-Beijerland niet gevaarlijk worden.

  In de tweede helft kwam Rhoon goed uit de kleedkamer. Het spel werd ietsje optimistischer. De duels werden voorin gewonnen door de goed ingevallen Kroon. Rhoon werd steeds gevaarlijker en de goal kon eigenlijk niet uitblijven. De inmiddels ingevallen Maurice Heijboer die na het uitvallen van van der Vorm in de warming up als last minute call nog op de bank is komen zitten zorgde uiteindelijk voor de 1-1. Nadat Zwaan goed door kwam aan de linkerkant was het Heijboer die goed kon binnen schieten. Rhoon was de bovenliggende partij en zocht naar meer. In de 80e minuut was het wederom Heijboer die na een afgeslagen corner en goed voorbereiden werk van Kroon de verdiende 2-1 binnen schoot. In de laatste 10 minuten gebeurde er eigenlijk niks meer en zo kon Rhoon zijn eerste winstpartij vieren met dank aan Maurice Heijboer die ‘s ochtends eerst nog 90 minuten bij het derde elftal had gespeeld.

  Score verloop:

  ‘30 0-1 Kenzo Sanches

  ‘71 1-1 Maurice Heijboer 

  ‘80 2-1 Maurice Heijboer

  Roy van der Schee