• HET NIEUWE SEIZOEN GAAT BEGINNEN

• Het seizoen 2022-2023 staat voor de deur, al zijn er nog veel mensen aan het genieten van de (school)vakantie. Maar regeren is vooruitzien dus zijn het bestuur alsmede de technische commissies en staf al druk bezig op de achtergrond met de voorbereidingen.

Er moeten nieuwe spullen besteld worden (ballen, kleding en andere materialen) om goed uitgerust (letterlijk en figuurlijk) te kunnen starten met de voorbereidingen. En uiteraard moeten er training-schema’s en teams worden samengesteld om straks in september goed van start te kunnen gaan.

Voor de seniorenselecties Rhoon 1, Rhoon O23-1 en Rhoon 2 zijn inmiddels de tegenstanders veelal bekendgemaakt door de KNVB voor zowel de competitie als in de bekercompetitie. De rest zal snel volgen maar we communiceren alvast wat we weten.

EERSTE TRAINING

De voorbereiding van RHOON 1, O23-1 en 2 zal beginnen op zaterdag 6 augustus om 10:30 uur. Naast een kennismaking en de eerste trainingsmeters zal er met elkaar een sportlunch genoten worden als gezellige en verbindende teamafsluiting van de dag.

INDELINGEN KNVB 2022-2023

Daar is wel met wat gemengde gevoelens op gereageerd, omdat RHOON 1 is ingedeeld in District Zuid 1 met teams uit West 2 en Zuid 1, oftewel met clubs uit de regio, Drechtsteden en West-Brabant. Naast de afstanden (dure kilometers) wordt ook fileleed voorzien met de afsluitingen van Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug, maar voor die argumentatie was de KNVB niet gevoelig. Onze aanvraag voor indeling bij clubs van de eilanden met meer streekderby’s, korte afstanden en meer bezoekers (kantineomzet) is dus niet gehonoreerd bij het eerste. Bij het tweede zit dat wel snor.

RHOON 1:  3e Klasse C

• Competitie met DFC 1, De Fendert 1, Groote Lindt 1, IFC 1, Internos 1, Klundert 1, Oud-Beijerland 1, SEOLTO 1, SSS 1, ZBC ’97 1, Zwaluwe 1
    • Bekercompetitie met sv Charlois 1, LYRA 1 en Meeuwenplaat 1 –  West 2, Groep 2 – poule 15

RHOON O23-1: Divisie 3 – E

• Competitie met CKC O23-1, sv Charlois O23-1, Kozakken Boys O23-1, Roosendaal O23-1, SHO O23-1, Smitshoek O23-1 en sv Poortugaal O23-1

RHOON 2: 2e Klasse J

• Competitie met sc Botlek 2, vv Brielle 2, FC Vlotbrug 2, GHVV’13 2, Hellevoetsluis 3, OVV 2, Rijnmond HS 2, Spijkenisse 2, Zuidland 2, sv Poortugaal 3, Hekelingen 2
    • Bekercompetitie poulefase Groep 1-27 met Barendrecht 3, sv Charlois 2, vv Pernis 2 en Rijnmond HS 2

In de maand augustus spelen de selecties diverse oefenwedstrijden (zie ook de voorbereiding op de site https://www.vvrhoon.nl/voorbereiding-rhoon-1-seizoen-2022-2023 ) waarna op 3 september het nieuwe seizoen begint met de bekercompetitie en de reguliere competitie voor de diverse teams start op 24 september.

Het bestuur, technische commissie en staf hopen op een mooi en succesvol seizoen en vertrouwen op heel veel support langs de lijn!