• Informatie over afgelastingen en inhaalwedstrijden.

• Gezien de vele afgelastingen van de afgelopen weken, vanwege de extreme regenval omdat de natuurgrasvoetbalvelden onbespeelbaar zijn, zal de KNVB veel wedstrijden opnieuw gaan inplannen.

Dit is een landelijk probleem en daar het eind van het jaar in zicht komt, en wedstrijden uit “fase 2” voor 31 januari 2024 verspeeld moeten zijn i.v.m. met herindeling voor fase 3, heeft de KNVB de richtlijnen voor afgelasten en inhalen nog eens op een rijtje gezet.

Wat betekent dit voor v.v. Rhoon..

• Competitie en Bekerwedstrijden hebben voorrang op trainingsschema en vriendschappelijke wedstrijden.
    • Ook wedstrijden voor de VoetbalRotterdamCup (BetCity Cup en aanverwant) moeten hier voor wijken.
    • Voor de geplande inhaaldatum 16 december, de dag waarop we een jeugdtoernooi willen organiseren, zijn er vooralsnog geen inhaalwedstrijden ingepland en we hopen dat dit ook niet zal gebeuren zodat we ons jeugdtoernooi kunnen afwerken.
    • Bekerwedstrijden in de B categorie worden gezien als vallend onder de A categorie dus vallen onder diezelfde regels.

Tijd om doordeweeks in te halen is schaars omdat het kunstgras (voor trainingen) dan opgeofferd moet worden voor wedstrijden daar onze natuurgrasvelden voorlopig geen wedstrijden kunnen hebben gezien de buitengewoon natte staat er van.

Als u alles nog eens rustig en uitgebreid wilt doorlezen kan dat op de site van voetbal.nl en KNVB: https://www.voetbal.nl/nieuws/2074/informatie-over-afgelastingen-en-inhaalwedstrijden

Ik hoop hiermee een ieder voldoende te hebben geïnformeerd.

Wout Messemaker
    Wedstrijd secretaris en veldwachter