• Jeugd vv RHOON ontmoet weer Japanse selectieteams

 • Reeds enkele jaren heeft de voetbalvereniging RHOON in het voorjaar gasten uit Japan op bezoek voor het spelen van oefenwedstrijden. Jaarlijks komen er jeugdselecties van de voetbalschool van FC SYLPHID uit Nagoya (Japan) en vaak ook Central Toyohashi FC op bezoek in Nederland voor een trainingskamp in combinatie met het kennismaken en leren van andere culturen. 

  Ook dit jaar staat dat weer geprogrammeerd. De Japanse selecties bestaan uit jongeren rond de 13 ?? 14 jaar (U15) die verblijven in de omgeving van Rotterdam. Naast cultuur snuiven is het programma vooral ook met voetbal gevuld. Van het actief spelen tot het bijwonen van wedstrijden. Bij verschillende verenigingen in de regio spelen ze, vanuit hun uitvalsbasis in Lekkerkerk,  wedstrijden vriendschappelijk of in toernooiverband.

  Op een van deze trips met jeugdselecties van SYLPHID is ook RYO MIYAICHI ooit ontdekt door Feyenoord. Hij speelde mee in de bezoekende groep van 2007, die toen ook tegen een Rhoonse selectie heeft gespeeld en heeft daarna wat testwedstrijden bij o.a. Feijenoord gespeeld. RYO is bij de editie van 2011, toen hij uitgeleend was aan Feyenoord, weer teruggeweest "op Rhoon" en heeft destijds meegewerkt aan de benefietwedstrijd die Rhoon organiseerde voor de slachtoffers van de ramp in Japan, hetgeen € 7.500 opbracht.

  Dit jaar komen ze met twee teams van U15 van FC Sylphid en FC Toyohashi die zullen spelen tegen de B/C-selecties van V.V. Rhoon. De wedstrijden staan gepland vanaf 18:30 op de velden van het sportcomplex aan de Omloopseweg in Rhoon. Het is altijd een heel vrolijk, kleurrijk en levendig spektakel want je ziet in een paar uur tijd de spelers van gedisciplineerde schuchtere tegenstanders veranderen in uitgelaten vrienden van diverse afkomst.

  Engels, Japans, gebarentaal en smartphones (met Google Translate) worden gebruikt om zaken aan elkaar over te brengen en te verduidelijken. Er worden na de wedstrijd, ongeacht het resultaat, adressen, cadeautjes en aandenkens uitgewisseld en korte speeches gehouden. Met tot besluit als culinair hoogtepunt de gezamenlijke sportmaaltijd voor alle spelers en begeleiders. Een oerhollands patatje met frikandel en cola ter afsluiting van deze traditionele uitwisseling.

  Kortom donderdag 28 maart , v.v. Rhoon een bezoekje waard!