• Jiandro schiet a la Moura Rhoon naar overwinning tegen Rijnmond

• Waar Rhoon vorige week in de slotsecondes de 3 punten pakte in Strijen was het vandaag de taak voor de mannen van Ron en Roy om de overwinning te pakken tegen Rijnmond. De Omloop was het decor voor een dubbele ontmoeting met de groen gele buren en Rhoon 2 moest het goede voorbeeld geven aan de mannen van Ronard. Met een wat beperkte selectie, door blessures, festivals en vakantie, begon Rhoon deze belangrijke wedstrijd.

Rhoon klapte er vanaf minuut 1 op en het was Loesloes die al na 2 minuten het houtwerk raakte na een mooie aanval via Mostert en Kooijman. De thuisploeg was beter, maar ook heel erg slordig en zo werden grote kansen vakkundig om zeep geholpen in het eerste kwartier. Toch kwam Rhoon op voorsprong na een afgeketste corner stond Kooijman wederom op de juiste plaats en poeierde de bal hard tegen de touwen: 1-0. Hierna werd Rhoon zwakker en kwam Rijnmond iets meer aan voetballen toe. Tot echte kansen leidde dit niet, maar toch kwam de uitploeg langszij. Een prachtig afstandsschot vanuit de tweede lijn was onhoudbaar voor van Wassenaar en zo gingen beide ploegen met een gelijkspel de kleedkamer in.

De tweede helft was een helft die men gauw moet vergeten. Het was slecht, slordig en chaotisch, maar toch kreeg Rhoon kansen op de overwinning. De scherpte ontbrak voorin en zo kon Rijnmond blijven geloven in een stunt. Maar mede dankzij scherp verdedigings werk van de Ridder en 't ingehuurde kasteel Dennis bleef Rhoon standhouden. En als een duveltje uit een doosje greep Rhoon alsnog de overwinning. Een lange bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Jiandro, die twijfelde geen moment en lepelde de bal over de uitkomende keeper. De VAR hoefde er niet aan te pas te komen, want de bal ging via de lat duidelijk achter de lijn en houd Rhoon uitzicht op de periode.

Volgende week hebben we uw steun weer nodig uit bij Botlek om 12:00. Dank voor de support en tot volgende week!