• Kaal schiet kampioensdroom SV Poortugaal aan flarden

• Derby day.

Veel toeschouwers, prachtig weertje en een slecht veld. Onder deze omstandigheden was Rhoon afgereisd naar de buren voor deze belangrijke pot. Waar Poortugaal nog hoop had op het kampioenschap, zou Rhoon na een overwinning weer in de middenmoot kunnen komen. Ondanks deze belangen is het voor iedereen duidelijk: deze derby moet je altijd winnen. Met die insteek kwamen de mannen van Ron & Roy dan ook 't veld op.

Nadat de supporters hun plekje hadden gevonden en Gad klaar was met het intapen kon de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit blazen. Het was aftasten in het begin en Poortugaal mocht de bal hebben van Rhoon. Dit leidde niet tot echt grote kansen, want Rhoon stond onder leiding van de Ridder heel geconcentreerd te verdedigen. Het eerste aanvalsfeit van Rhoon kwam uit een corner. Die tot twee keer toe van de lijn werd gehaald door de Poortugaalse defensie. Rhoon groeide ietwat in de wedstrijd maar door de vele ballen achteruit kon Poortugaal blijven drukken naar voren. Wat leidde tot 2 grote kansen voor de thuisploeg, maar Van Wassenaar stond goed op zijn positie en liet zich niet kisten. Verder speelde de 1e helft zich vrij veel af op het middenveld en kwamen beide ploegen weinig voor de goal, zou er een ander strijdplan komen in de 2e helft..

Na de stemverheffing van Ron was Rhoon opgepept en klaar voor de tweede helft. Rhoon nam meteen het initiatief en de duels werden op het scherpst van de snede gespeeld. Jiggy en de Rhoonse Architect namen hierin het voortouw en onder leiding van dit duo deden alle roodwitten een tandje bij. Waar Poortugaal meer ging zeiken op de scheids, drukte Rhoon telkens een stukje meer naar voren. Na een nieuwe overtreding mocht Kaal van zo'n 25 meter een poging wagen. Een prachtige en snoeiharde ventiel trap vloog binnen luttele seconden tegen de touwen achter de keeper: 0-1. Nu was de vlam in de pan en Poortugaal moest en zou komen. Rhoon bleef als collectief goed en compact bij elkaar en liet zich niet gek maken door de soms onsportieve thuisploeg. Maar Poortugaal bleef aandringen en kwam veelvuldig voor de goal, na een goede actie van de linksbuiten leek de 1-1 in de maak maar met een prachtige redding a la de Gea redde van Wassenaar en zo behield Rhoon de voorsprong. In de 70e minuut was daar eindelijk de man die zijn skischoenen heeft verruild voor de noppen, Nog bijna altijd topscoorder en niet te vergeten 40 tinten bruiner is geworden, Daan van der Schelde kwam weer binnen de lijnen. De man die dit seizoen toch erg gemist is, en we zijn blij dat ie er weer is. In een van de vele counters had Daan de 0-2 op zijn pantoffel, maar zijn kompas stond nog niet helemaal goed afgesteld en zo bleef het tot het eind spannend. Weer kwam Poortugaal Airlines mee naar voren om de belangrijke gelijkmaker te maken. Maar weer faalde de uitploeg en zo kan Poortugaal de titel wel vergeten en kan Rhoon weer omhoog kijken na deze heerlijke overwinning.

Analist Rien Heijboer verklaarde het succes door ''de passie en strijd van het collectief vandaag. Iedereen deed er een schepje bovenop en daar kan de ploeg trots op zijn''. Het zou in ieder geval nog lang onrustig blijven in het dorp. Bedankt voor de support en tot over 3 weken.