• Kassa voor Casa Lumina bij v.v. Rhoon

 •  

  Zaterdagmiddag draaide de voetbalclub Rhoon voor het goede doel. Na de wedstrijd van Rhoon 1 tegen Vierpolders draaide het rad binnen een uur ruim 750 Euro bij elkaar voor Casa Lumina, een kindertehuis in Roemenië.

  Vanaf dit jaar kiest de voetbalvereniging jaarlijks een goed doel waarvoor fondsen worden gegenereerd. Deze eerste editie was de keuze van het bestuur gevallen op Casa Lumina, een project waar o.a. de TweedeKanswinkel aan de Julianastraat, geld voor inzamelt door met een hele ploeg vrijwilligers tweedehands spullen te verkopen en met de opbrengst daarvan dit goede doel te steunen. Het geld wordt besteed aan het sociaal dagcentrum in Oradea (Roemenië) waaraan naast een kleuterklas ook scholieren zijn verbonden die huiswerkbegeleiding krijgen en waarmee maaltijden en schoolgeld wordt betaald. Casa Lumina zocht met een aantal acties extra middelen om deze kinderen ook een keer op schoolreis te kunnen sturen, en daar zijn ze in geslaagd, mede door deze mooie middag van v.v. Rhoon!

  Eind april gaat een delegatie (op eigen kosten) naar Roemenië om daar gezinsbezoeken af te leggen en goederenpakketten af leveren. Mocht u nog wat kunnen missen of "overtallig" hebben waarvan u denkt dat het wellicht van pas kan komen: een belletje naar Marian Heijboer (06 1956 2541) of mailtje (rhoon@tweedekanswinkel.com) volstaat.

  De lotenverkoop ging goed deze middag, mede door de gezellige ambiance in de kantine waar de muziek van DJ Jeremy en het Surinaamse eten van Maryline goed in de smaak vielen. Door diverse sponsoren (Fresh & Rebel, Total en v.v. Rhoon) was een keur aan mooie prijzen geschonken die uitnodigden tot aankoop van loten voor het Rad van fortuin. De superronde, met o.a. een gesigneerd Oranje shirt, was zelfs deze week al volgetekend bij voorinschrijving en werd in de finaleronde verloot.

  Alle vrijwilligers, lotenverkopers, sponsoren van de prijzen en lotenkopers van harte bedankt voor de inzet ten bate van dit project. Mocht u een suggestie hebben voor een project in 2020, meldt het dan aan bij het bestuur of via info@vvrhoon.nl