• Kind van de club zwaait af


 • Hij zal zo’n 25 jaar lid zijn geweest en in diverse selectieteams hebben gespeeld, waarvan de laatste jaren als gewaardeerde kracht in Rhoon 2. Soms met een uitschieter naar het eerste als aanvulling, soms met een uitschieter naar beneden om een lager team uit de brand te helpen. Ik heb hem als ondeugend jochie op voetbalkamp tot volwassen student mee mogen maken, een mooie kerel.

  Altijd zich voor de volle 100% gevend in het belang van zijn team en voor de club. Een bekende verschijning ook, zowel bij v.v. Rhoon als in het dorp, die voor iedereen wel een praatje had of een opbeurend woord. Positieve jongen die door iedereen gewaardeerd werd.

  De laatste jaren maakte hij vaak heel onderhoudende en unieke wedstrijdverslagen van Rhoon 2, die bij iedereen wel een glimlach op het gezicht bracht. Herkenbare typeringen en situaties bij de voorbereiding, op het veld, in de kleedkamer en uiteraard van de 3e helft vormden voldoende stof om daar een mooi verhaal van te breien.

  Bijdragen niet alleen voor de website, maar ook voor jubileummagazine, voetbalkrant of jubileumboek – Jonathan Mostert, want over hem heb ik het, maakte er tijd voor vrij en “produceerde” prachtig materiaal.

  Één van de successen in zijn carrière was zijn bijdrage aan het kampioenschap van Rhoon 2 in 2018 dat hij helaas door omstandigheden niet mee kon maken. In de beslissende wedstrijd tegen RVVH moest hij verstek laten gaan maar was wel via een sprekend bord aanwezig: “WINNEN IS BELANGRIJKER DAN MEEDOEN”. Waarmee hij zijn teamgenoten aanspoorde om te excelleren en de titel te pakken.

  Afgelopen zaterdag was zijn laatste wedstrijd en gaan de sloffen in de wilgen – misschien nog wel eens een potje invallen of bijspringen voor de lol, maar niet meer het twee keer in de week uit Rotterdam naar Rhoon reizen om te “moeten” trainen.

  We gaan de verhalen missen, Jona ook, maar hopen hem nog vaak terug te mogen zien “op Rhoon” of misschien wel afbouwend in een vriendenteam – wie weet…..

  Wie missen we nog meer.....

  Triest seizoenslot voor teammaatje Bastiaan de Ridder in deze wedstrijd. Bij een actie scheurde hij, naar later bleek in het ziekenhuis, zijn achillespees af en zal de komende 9-12 maanden moeten herstellen en revalideren. Vandaar dat hij ontbreekt op deze team en groepsfoto bovenaan de pagina (want hij heeft eenzelfde lange carrière bij de club als Jonathan en ze zijn bijna al die jaren teamgenoot geweest).

  We wensen Bas alle sterkte en een voorspoedig herstel en revalidatie......

 • Afwezig bij kampioenschap in 2018 maar aanwezig langs de lijn

 • In de selectie van Rhoon 2 in 2016-2017 staande als 5e van links