• Klaverjassen - nog even niet.....

 • Na de klaverjasavond van vrijdagavond 28 februari is het opeens stil gevallen vanwege Corona. En we zijn het virus nog niet de baas, dus heeft de organisatie (Ineke & Wout Messemaker) besloten om nog even niet te beginnen dit nieuwe seizoen.

  Een heel begrijpelijk verhaal, temeer daar veel van de deelnemers in de risicogroep vallen en je met dit spelletje toch echt redelijk dicht op elkaar moet zitten om het te spelen. Met daarbij nog eens het schudden, geven en doorgeven van het kaartspel zijn er meerdere contact- en besmettingsmomenten die we beter niet op kunnen zoeken.

  De laatste vrijdag van september wordt het dus GEEN klaverjassen in onze kantine

  Rekening houdend met vakanties. feesten en 7 tegen 7 voetbal ligt er inmiddels wel een concept schema, maar dat is nog niet definitief - er komt een extra vrijdagavond activiteit bij (7x7 damesvoetbal) die is gepland op vrijdagavond 27 november. En op 25 december is het Kerst, dus die laatste vrijdagavond van de maand (en het jaar 2020) staat ook ter discussie.

  We informeren jullie daarover zo spoedig mogelijk en komen dan met de werkelijke data, er van uitgaande dat het Covid-19 virus onder controle is.

  Want als dat zo is......

  Ben je klaverjasser en op de hoogte van de spelregels en terminologie (er wordt gespeeld op zijn Rotterdams, soppen, verzaken, nat gaan, onderdoortje, pit, roem, nel, stuk en wat al niet meer) : kom gezellig langs en geniet van de eindeloze discussies en dramatische analyses die tijdens en na afloop aan de speeltafels en bar nog eens dunnetjes worden overgedaan.

  De inloop is altijd rond 19:30 waarna de tafels worden ingedeeld en om 20:00 uur begonnen en worden er drie ronden gespeeld.

  Vanwege de ingewikkelde materie of het lang van stof zijn kan dat wat uitlopen tot in de kleine uurtjes, maar het wedstrijdgedeelte zit er rond 23:00 uur wel op. Maar net als bij de wedstrijden is ook hier de 3e helft van groot belang voor de saamhorigheid.

  Wout en Ineke zorgen voor de aankleding, we zoeken alleen nog wat meer sfeermakers en klaverjassers!

  Vragen of opgeven (hoeft niet, wel makkelijk i.v.m. aantal versnaperingen en plaatsen) bij Ineke (want Wout heeft al genoeg aan zijn hoofd zegt-ie) via een mailtje (inekemessemaker@icloud.com) of telefoontje (06 10 38 72 13).

  De webmaster (namens Ineke & Wout Messemaker)