• Morele overwinning Rhoon.

• De 2-2 tegen koploper Binnenmaas werd zaterdag glunderend gevierd door het team van Ronard Venekamp. De tomeloze energie, die Rhoon in de wedstrijd had gepompt, betaalde zich in de slotminuten uit met een dik verdiende gelijkmaker.
    Kampioenskandidaat Binnenmaas had de betere voetballers en kreeg ook al snel de eerste doelkans. Rhoon kroop de eerste twintig minuten in de schulp, maar gaf niettemin weinig weg. Toch leek de 1-0 voorsprong van Sven Post een logische ontwikkeling in de ontmoeting tussen de koploper en aangekondigde laagvlieger. Pas na een half uur deed Rhoon wat terug. Allard Howell bereikte de terugkoppende Bart Driesse, maar Vincent Kroon werd verrast door de kans. Toch kregen de gasten op bijna dezelfde wijze de gelijkmaker op het scorebord. De oprukkende Jeffrey Zwaan bereikte de hoog opspringende Vincent Kroon, die fraai raak kopte: 1-1. De roodwitten kwamen na rust goed de kleedkamer uit en stroopten de mouwen op. Jeroen Oster en Wesley Strootman hadden het verdedigend goed voor elkaar, maar zagen toch in de tiende minuut na rust, dat Binnenmaas opnieuw op voorsprong kwam. Niels Ketting kreeg de corner niet goed weg en de hard ingeschoten bal verdween via Sebastiaan Houtgraaf in het Rhoon-doel: 2-1. Trainer Ronard Venekamp was niet gelukkig met de onnodige treffer, maar zag zijn team daarna alleen maar meer energie in de strijd stoppen. Na ruim een uur veerde Rhoon op bij de uitstekende kopbal van Darragh Zondervan, maar een Binnenmaas-verdediger op de lijn bracht redding. Niels Ketting hield vervolgens zijn team op de been met twee uitstekende reddingen, waarna een hectische slotfase aanbrak, waarin het fitte Rhoon nauwelijks meer een duel verloor. Een minuut voor tijd viel de verdiende gelijkmaker, waarbij een flink aantal spelers van Ronard Venekamp betrokken waren. Binnenmaas kreeg de bal maar niet weg, die door Wesley Strootman en Mark Kooijman telkens weer in het strafschopgebied werd gebracht. De voorzet van Roy Tibboel werd uiteindelijk fraai door Sebastiaan Houtgraaf klaargelegd voor de sterk spelende Bart Driesse, die zich geen moment bedacht: 2-2. Rhoon aanvoerder Kevin Stolk, die opnieuw vooropging in de strijd was uiteraard content met het punt. “ Als we dit met zijn allen blijven opbrengen, moeten de punten toch komen. We werken er al weken hard genoeg voor”.