• Nieuw trainingsschema en protocol per 16 maart

• Vanaf dinsdag 16 maart gaan we weer een nieuwe fase in de Corona periode in en is er ook ruimte voor de 27-jarigen en ouder ingeruimd. In deze nieuwe fase zijn er een aantal versoepelingen gekomen voor sportverenigingen. Onverminderd blijft echter ook de avondklok van kracht, zodat we een nieuw trainingsschema hebben gemaakt voor zowel de doordeweekse dagen als op zaterdag.

De schema’s spreken verder voor zich. Op de avonden stoppen trainingen bijtijds zodat iedereen om 21:00 uur voor ingang van de avondklok thuis kan zijn..

Aanpassingen voor de groep 18 t/m 26 jaar:

• Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen onder dezelfde voorwaarden sporten als jeugd tot en met 17 jaar;
    • Sporten vindt plaats bij erkende sportaccommodaties en onder leiding van goed herkenbare begeleiding;
    • Er wordt geen competitie gespeeld, onderlinge wedstrijden met teams van de vereniging zijn wel toegestaan;
    • De sporters hoeven onderling geen 1,5 meter te bewaren als dat niet kan. Deze vrijstelling geldt dus alleen voor zover de sport niet beoefend kan worden met inachtneming van de veilige afstand en alleen tijdens het beoefenen van de sport.
    • Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.
    • Verder blijven alle voorgaande protocollen van kracht zoals geen toeschouwers langs de lijn, de kantine en kleedkamers blijven gesloten, toiletten naast kantine zijn toegankelijk.

Groep vanaf 27 jaar:

• Personen vanaf 27 jaar mogen met maximaal 4 personen in een groep sporten, mits er 1,5 meter tussen de personen zit, en de activiteit plaatsvindt op een buitensportaccommodatie.
    • Er mogen meerdere groepjes tegelijk trainen, maar zij dienen duidelijk afgescheiden te zijn en zich niet te mengen.
    • Groepslessen (met gezamenlijke instructie) zijn niet toegestaan. Instructie mag dus gegeven worden aan één groepje van vier personen, niet aan meerdere groepen van vier personen tegelijkertijd.

Sportprotocol

Uiteraard heeft NOC*NSF weer een update geplaatst van het sportprotocol. Deze vindt u hier. https://nocnsf.nl/media/4049/protocol-verantwoord-sporten-v030321.pdf