• Nieuws van het webteam


 • Op het eerste gezicht is er de laatste tijd weinig veranderd, maar voor mensen die wat verder op de website kijken zijn er wel degelijk nieuwe dingen te zien. Allereerst voor wat betreft mensen die zich er mee bemoeien en de website van actuele inhoud “content” voorzien. Daar heb ik de laatste tijd nieuwe hulp bij gekregen, want het team is uitgebreid met twee mensen uit de jeugd die al ervaring hebben met websites en met name het CMS systeem WordPress waaronder onze website draait.

  Angela Soerjbali Singh – de Bruijn is inmiddels deels ingewerkt en zal op termijn de website van de nodige nieuwtjes en informatie voorzien. Heeft er ervaring mee en heeft zich spontaan aangeboden om iets voor de club te doen met haar expertise, dus dat is een prijzenswaardig initiatief.

  David van der Ent is al wat langer bekend binnen de club als speler, trainer, jeugdbestuurslid en de laatste tijd ook als “inner” van de contributie binnen de ledenadministratie. Hij is digitaal zeer goed op de hoogte van wat er speelt en mogelijk is en heeft de laatste maanden een aantal nieuwigheden gemaakt door Sportlink, het administratiesysteem van de KNVB, te koppelen aan nieuwe “tools” en toepassingen op onze website.

  Beiden hebben kinderen bij v.v. Rhoon voetballen dus zijn ook regelmatig op trainingsavonden en op de club bij wedstrijden aanwezig, zitten dus kort op praktijk en de nodige actuele ontwikkelingen.

  Teampagina’s

  Op aangeven van Danny van der Steen, de voortrekker bij de jeugd, zijn door Angela en David de teampagina’s opnieuw opgezet en aangepast aan de huidige situatie met indelingen op leeftijdscategorie. Middels een “plug-in” naar Sportlink worden die pagina’s ook “gevoed” met de laatste programma’s en uitslagen van het team. Er zitten dezelfde “no show” blokkeringen op als bij Sportlink, oftewel als spelers/leiders/trainers niet getoond willen worden en zijn “afgeschermd” is dat ook op onze website zo. Verder kan er per team (of zelfs per speler) een foto bij geplaatst worden maar ook dat kan slechts bij toestemming van de speler, ouder en/of verzorger. De privacy van de leden zal immers altijd gewaarborgd dienen te worden.

  Lidmaatschapsformulier

  Om lid te worden heeft David een digitaal lidmaatschapsformulier geactiveerd op de site. Dus niet meer een papieren versie die ergens in een brievenbus gestopt moet worden maar digitaal. Die ook gelijk bij de ledenadministratie terecht komt en verwerkt wordt. Snel en efficiënt en op deze manier ook afgeschermd vanwege privacy gevoelige informatie op het formulier.  We vragen ook alle trainers/leiders/vrijwilligers die nog geen lid zijn, om zich als niet-spelend lid in te schrijven. Dat kost je verder geen contributie of zo, maar is wel makkelijk voor het administreren en eventuele ontwikkelingen m.b.t. vrijwilligerswerk dat leden geacht worden te doen als lid voor onze club. Zie hier bovenaan de pagina https://www.vvrhoon.nl/lid-worden-van-vv-rhoon

  Een tweede “handigheid” die David heeft ingebracht is de incasso via “Mollie”. Bij aanmaningen en boetes wordt direct een Mollie link meegestuurd waarmee men direct digitaal kan afrekenen. Wel zo gemakkelijk.

  Sociale kanalen v.v. Rhoon

  Naast het werk aan de website (die ik dus komend jaar ga afbouwen en wil overdragen) beheer ik ook nog steeds de Facebook account, volgens mijn kinderen iets voor “ouderen”. Na het overlijden van Fred de Vendt is het met Twitter een tijd stil geweest, maar dit is inmiddels opgepakt door Eric Husen, nu dus bij X (voorheen Twitter) – lees hier meer: https://www.vvrhoon.nl/vv-rhoon-weer-op-x-twitter of direct via de link https://twitter.com/RhoonVv
  Tenslotte zijn we ook actief op Instagram, het sociale kanaal voor de jeugdiger categorie, hetgeen wordt bijgehouden door Lennart van Ameijde  https://www.instagram.com/vv.rhoon/

  Alle kanalen zijn te bereiken door te klikken op de icoontjes in de onderbalk van deze website.

  Veel plezier er mee en sportief succes gewenst

  Wim Gé Warnaar
  webmaster@vvrhoon.nl