• Per 1/9/2020 kleedkamers en douches gesloten

• Tijdens de bestuursvergadering van maandag 31 augustus j.l. heeft het bestuur de kleedkamer- en douche situatie van de afgelopen maand bekeken en ge-evalueerd. Vanaf het begin van de trainingen en wedstrijden in de oefencampagne hebben we gezien dat het met het aantal teams en gebruikers een haalbare kaart was om de 1,5 mtr afstand regel en schoonmaak van de ruimtes te realiseren.

Afgelopen zaterdag, bij de eerste bekerwedstrijden, bleek echter de capaciteit nauwelijks voldoende om conform de regels zowel afstanden als aantallen personen in de kleedruimtes en douches te handhaven, en dit terwijl er een aantal wedstrijden was verzet. Zoals we op 14 augustus via de bestuursmededeling al kenbaar hebben gemaakt, was er die weken een proefperiode om te kijken hoe e.e.a. zich zou gaan ontwikkelen

Gezien de feit dat we nu volop met alle teams aan het trainen en spelen gaan ziet het bestuur onoverkomelijke risico’s en problemen ontstaan om zowel de 1,5 mtr, het aantal gebruikers als het schoonmaken na iedere wisseling van teams te coördineren en uit te voeren. We hebben gewoon teveel teams van bezoekers en leden om dit veilig te kunnen uitvoeren en zullen derhalve

vanaf 1 september 2020 de kleedkamers en douches gesloten houden.

Deze maatregel geldt tot nader bericht en geldt voor ALLE leeftijdscategoriën en betekent:

• Aangekleed in tenue naar de vereniging komen, zowel gasten als eigen leden
    • Er kan géén gebruik gemaakt worden van de kleedruimtes en douches
    • Teambesprekingen en rustpauzes worden buiten op het veld gehouden
    • Er worden geen kratjes met bidons gebruikt, iedereen zijn eigen fles/bidon mee
    • Toiletgebruik conform looproutes alleen in het kantinegedeelte
    • Voor scheidsrechters zijn aparte kleed- en doucheruimtes beschikbaar

Verder gelden, als reminder nog even, de reeds eerder gecommuniceerde instructies van 14 augustus maar dan nu aangescherpt na de toetsing en ervaring van de afgelopen maand:

Lees onderstaande afspraken goed en neem de regels hiervoor in acht. Mocht dit, per ongeluk, een keer niet gebeuren, spreek elkaar er gerust op aan!

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
    • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
    • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
    • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
    • Vermijd drukte.
    • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van ons sportcomplex.
    • Schud geen handen en geef geen “high fives”.
    • Tijdens training en/of wedstrijden is het spugen en “legen van de neus” verboden

Spelers en staf:

• voorafgaand aan de wedstrijd, training en tijdens rustmomenten dienen spelers boven de 18 jaar WEL 1,5 meter van elkaar te houden, op het veld en in de kantine.
    • Trainers en leiders houden toezicht op de afspraken bij en rondom trainingen en wedstrijden.
    • Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld en spreekkoren is niet toegestaan.
    • Bij de entree van de kantine, staat een dispenser met desinfectiemiddel, gebruik deze bij het betreden van het gebouw.

Kleedkamers

• De kleedkamers en douches blijven, tot nadere order, gesloten.
    • Kom, ook bij (oefen)wedstrijden, omgekleed naar de club.
    • Zorg dat de (oefen)wedstrijden aangemeld zijn (in Sportlink) en bekend zijn bij de kantinebeheerder (kantine@vvrhoon.nl) en de coördinator/consul velden (wwmessemaker@gmail.com) .
    • Er worden geen wedstrijdbesprekingen gehouden in de kleedkamer.
    • Voor drinken tijdens en na de wedstrijden/trainingen is er géén centrale krat met bidons – sporters dienen hun eigen bidon met drinken mee te nemen
    • Bij binnenkomst heb je jouw handen (thuis) gewassen en/of gedesinfecteerd.
    • Tijdens de pauze van de wedstrijd, blijven we op het veld.
    • Verantwoordelijkheid voor juist gebruik van de kleedkamers ligt bij de trainer en leider.

Ouders en toeschouwers

• Per veld mogen wij, zonder reserveringen, gezondheidscheck en toewijzen van plaatsen, maximaal 250 toeschouwers ontvangen (vol=vol).
    • Voor binnen (kantine) geldt al maximum het aantal zitplaatsen (dit is exclusief kader, officials, medewerkers en vrijwilligers).
    • Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
    • Draag een mondkapje vanaf 13 jaar en ouder wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden.

• Iedereen moet zitten, minimaliseer rondlopen en vol=vol
    • Let op en houdt rekening met de borden en aangegeven routing (pijlen) in de kantine, zowel voor de bar als keuken.
    • De ingang van de kantine is via het halletje bij de shop en toiletten -  de uitgang is bij de openslaande deuren (hoofdveld) en/of bij de uitgang terras/tribune.
    • Gebruik binnen alleen de beschikbare stoelen, staand nuttigen van drankjes is niet toegestaan, statafels binnen zijn dus buiten gebruik (buiten kunnen deze wel worden geplaatst en gebruikt met inachtneming van de 1,5 mtr).
    • Als binnen alle stoelen bezet zijn, ga je naar buiten op het terras, de tribune of naar huis (vol=vol).
    • Betaal zoveel mogelijk met de PIN.

We wensen iedereen ondanks deze straffe maatregelen weer ontzettend veel voetbalplezier het komende seizoen en doen een beroep op ieders gezond verstand inzake het corona-protocol. Samen krijgen we dit onder controle! Tot snel weer op ons sportcomplex!

Bestuur v.v. Rhoon