• Regeren is vooruitzien …….

• Inmiddels weten we dat de competitie voor de senioren van Rhoon dit jaar niet zal worden uitgespeeld vanwege de Covid-19 pandemie en de daarmee gepaard gaande beperkingen en achterstand in het programma. De KNVB heeft voor onze amateurteams de stekker er uit getrokken.

Wel is onze technische staf in overleg met buurverenigingen om, als er weer gespeeld mag worden tegen andere clubs, een soort regionale competitie op te zetten om toch nog iets van het seizoen te maken. Een initiatief van trainer Ronard Venekamp met andere trainers uit de regio dat op papier klaar staat en snel gerealiseerd kan worden wanneer de Covid-19 regels versoepeld worden.

Inmiddels mogen per 3 maart de senioren O27 weer in training en in groepsverband oefenen en onderling wedstrijdjes spelen. Waar we voor hen uiteraard blij mee zijn en waarvoor binnenkort een nieuw en aangepast trainingsschema gemaakt zal worden. Want de avondklok noopt ons om te zorgen dat het complex om 20:30 uur leeg is zodat iedereen voor 21:00 uur thuis en binnen kan zijn.

Het wachten is natuurlijk op de volgende versoepeling waarnaar we als club snakken: het weer spelen van wedstrijden tegen andere verenigingen met publiek en kleedkamers en kantine open! Vooral dat laatste is broodnodig want we missen de derde helft en de kantineomzet enorm. En anders moeten we maar iets met een click & collect afhaalloket gaan verzinnen voor de sportende en trainende leden, want je moet toch ook de verbruikte calorieën aan kunnen vullen en de inwendige mens ook een beetje verwennen.

De technische staf zit ook niet stil want die durven al verder te kijken, naar de voorbereiding op het nieuwe seizoen bijvoorbeeld. We gaan er namelijk van uit dat na de zomer de meeste mensen wel gevaccineerd zijn en de pandemie grotendeels onder controle is. En dat zou mogelijkheden moeten bieden voor een nieuwe start na de zomer. Ronard Venekamp heeft daarvoor al een heel schema gemaakt voor 7 weken, gebaseerd op de verwachting hoe de KNVB normaal de programmering doet.

Zodra we meer weten en kunnen communiceren doen we dat uiteraard!

Klik hier voor de voorbereiding van Rhoon 1 seizoen 2021-2022 in pdf