• Rhoon houdt kater over na gelijkspel bij Strijen

 •  
  Zaterdag 9 September speelden de vv Rhoon en vv Strijen de 2e wedstrijd in de poule voor de KNVB districtsbeker. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen dus zou de winnaar een optie nemen op de poulewinst. Waar supporters de hitte ontvluchten in de schaduw op de tribune, moesten de spelers het gaan doen op een smeltend hete grasmat.

  Rhoon wilde daarom snel korte metten maken en pakte het initiatief. Dit resulteerde in een kopbal van Stanley Husen uit een corner die van de lijn gehaald werd. De corner die hier uit volgde leverde wel een doelpunt op door diezelfde Stanley Husen. In de 29e minuut bleek Strijen zich nog niet bewust van het gevaar en was het wederom Stanley die zijn 2e goal hoog tegen de touwen schoot.

  Er leek voor Rhoon in de rust met deze 0-2 voorsprong geen vuiltje aan de lucht. Zeker niet toen de scheidsrechter in de 59e minuut gedecideerd naar de stip wees. Ricardo Merrelaar vond de doelman van Strijen op zijn weg. Een vroege beslissing bleef dus nog even uit. Even later viel dan toch de beslissing en was het opnieuw Husen die een voorzet tegen de touwen kopte. De grensrechter van Strijen dacht daar anders over en de scheidsrechter nam na veel discussie dit advies over.

  En dat deed zeer, want in de 62e minuut besliste de scheidsrechter om de bal aan de andere kant op de stip te leggen. Deze mogelijkheid liet Strijen niet onbenut en zo hielpen ze zich weer terug in de wedstrijd. Daarna voelde Strijen dat er misschien meer in zat en ging meer op de aanval spelen waardoor er ruimte kwam voor Rhoon in de tegenaanval. Rhoon maakte hier uiteindelijk te weinig gebruik van en in de 94e minuut scoorde Strijen dan toch nog de gelijkmaker. Ook nu werd er door grensrechter buitenspel geconstateerd alleen dit maal nam de scheidsrechter het advies niet over.

  Met een zuur gevoel nam Rhoon afscheid van het sportpark en zal het in de laatste wedstrijd op 16 september bij den Bommel nog 1 x moeten vlammen om de volgende ronde te bereiken.