• Rhoon komt terug uit geslagen positie !

 •  

  Na de prachtige overwinning op de koploper van vorige week stond er zaterdag weer een topper op het programma. Dit maal tussen de nummer 2 en 3 uit de competitie. Een belangrijk duel om de nacompetitie voor promotie te bereiken. Victoria’04 was de tegenstander in Vlaardingen.

  Rhoon schoot goed uit de startblokken. Bart Driesse had al na 3 minuten de 0-1 op het scorebord moeten zetten. Vlak daarna was het Ricardo Merrelaar die had kunnen scoren. Maar uit de 1e kans voor Victoria lag de bal al in het mandje. In 1e instantie trad doelman Rick Bonninga nog handelend op maar de rebound was hem te machtig.

  Nog geen 3 minuten later werd er een schandalige overtreding gemaakt, die op de voetbalvelden niet thuis hoort. De scheidsrechter deed dit tot ieders verbazing af met geel. Het slachtoffer Ryan van Dijk was letterlijk de wedstrijd uit geschopt en kon niet verder. Tot overmaat van ramp gaf de scheidsrechter ook nog een penalty voor een bal die via een polletje tegen de bovenarm van Dwight Krolis belandde, welke zich overigens tegen het lichaam bevond.

  In de 39e minuut leek de wedstrijd gespeeld toen Rhoon open huis in de achterhoede gaf, 3-0. Nipt voor rust nam Jibbe van Kammen een gevaarlijke corner die Mitch Fransen uiteindelijk tot doelpunt promoveerde. Dit hadden de Albrandswaarders nodig om in de rust moed uit te putten na al die tegenslag in de 1e helft.

  Dat de thee deze moed bevatte, bleek wel direct na de rust. Na een goede doorkopbal van Bart Driesse rondde Ricardo Merrelaar professioneel af. Rhoon gaf in de 2e helft weinig meer weg en bleef jagen op de 3-3. Deze kwam er ook na een mooie combinatie tussen Ricardo Merrelaar en Jibbe van Kammen, die Tom de Boer bediende die op zijn beurt het niet liet bollen.

  Uiteindelijk kwam de verdiende 3-4 niet meer maar dat mocht de pret niet drukken. Rhoon liet zich mentaal van haar sterkste kant zien en heeft zich zo in een prima positie gemanoeuvreerd om de nacompetitie te behalen.

  Volgende week weer uit, dan naar Naaldwijk om de positie voor en kans op de nacompetitie te verdedigen. Aanvang 14:30 uur