• Rhoon niet blij met remise tegen CWO


 • Na een zure nederlaag in Maasland moest vv Rhoon weer aan de bak om niet aan de verkeerde kant van de ranglijst te belanden. CWO Vlaardingen was dit maal de tegenstander op Sportpark de Omloop. Gelukkig was het eindelijk weer eens een zonnige dag in deze behoorlijk natte periode.

  CWO bleek een pittige tegenstander die in de eerste helft het beste positiespel liet zien. Toch was het Rhoon die op voorsprong kwam. Al in de 3e minuut tikte Merrelaar, uit een corner, de bal uitstekend over de wanhopig graaiende armen van de doelman van CWO heen. CWO pakte daarna het initiatief zonder overigens veel grote kansen te creëren. In de 21e minuut was er een misverstand voor nodig tussen doelman Rick Bonninga en Mitch Fransen om de gelijkmaker via een eigen doelpunt aan te tekenen.

  De 2e helft gaf een tegengesteld beeld. Rhoon nam meer en meer het initiatief en begon kansen te  creëren. Vooral de corners en vrije trappieen blijven altijd een machtig wapen van Rhoon. Husen leek de bal uit een corner in de goal te kunnen trappen maar raakte de knikker verkeerd waardoor deze hoog over de goal verdween. Ook CWO bleef af en toe gevaarlijk met uitvallen en Rhoon mocht niet mopperen toen Bonninga de fout in ging door een penalty te veroorzaken. Gelukkig voor Rhoon was er buitenspel geconstateerd.

  Doordat twee ploegen streden om de 3 punten nog binnen te halen kreeg de scheidsrechter het ook steeds lastiger. Waar in de 1e helft het zeer rustig was met kaarten, begon hij nu te strooien. Vlak voor het einde maakte hij het erg bont door de goedspelende Ramon Salas 2x geel, dus rood te geven voor praten. In de 97e minuut kreeg Rhoon met 10 man een laatste mogelijkheid, een corner. Met iedereen in het 16-metergebied zette Rhoon nog eens vol aan.

  De corner werd genomen en Rohan van Breda toucheerde de indraaiende bal richting goal en deed de bal in de verre hoek van het doel ploffen. De scheidsrechter bleek helemaal klaar met deze wedstrijd, keurde de bal af om duistere reden en floot ook direct af.

  Op de beelden bleek dat er van een overtreding geen sprake was en dus was Rhoon furieus. Het bleef dan ook nog wel even onrustig op Sportpark de Omloop. De eindstand bleef bij 1-1.

  Komende dinsdag 14/11 oefent Rhoon thuis tegen FC Maense - aanvang 20:15 uur - en dan staat voor zaterdag 18/11 een uitwedstrijd tegen Kethel-Spaland op het programma. Steun voor de rood-witten is uiteraard van harte welkom deze wedstrijden.

  *foto: Ricardo Merrelaar scoort in de 3e minuut al de 1-0