• Rhoon niet langs Vierpolders

• Net zoals de uitwedstrijd is de ontmoeting tussen Rhoon en Vierpolders geëindigd in een gelijkspel. Op De Omloop wisten beide ploegen één keer het net te vinden: 1-1. Door de overige uitslagen loopt Rhoon hierdoor weer een puntje uit op de gevreesde 12e plek en bevindt het zich in de brede middenmoot. Het verschil tussen plek 6 en 11 is slechts 4 punten.

Rhoon startte de wedstrijd vol vertrouwen. Met af en toe prima positiespel werd de aanval gezocht, zonder dat dit tot grote kansen leidde. Vierpolders probeerde de thuisploeg vooral te verrassen met snelle tegenstoten. Het eerste beste gevaar van de bezoekers was meteen raak. Een voorzet van de rechterflank zorgde voor defensieve twijfel, waar spits Ricardo Nijsen optimaal van profiteerde: 0-1. Doelman Niels Ketting kwam bij deze situatie ongelukkig in botsing met een tegenspeler en moest zich kort daarna laten vervangen door Bas Oster. Tien minuten voor rust kwam Rhoon uit het niets weer op gelijke hoogte, toen Vierpolders-keeper Jamie de Jong een uittrap tegen het lichaam van Bart Driesse aanschoot. De Rhoonse topscorer kon de bal vervolgens eenvoudig het doel in lopen.

In de tweede helft ging er aan beide kanten een hoop mis. Rhoon miste vaak de creativiteit om het stugge Vierpolders echt in de problemen te brengen. Toch liet invaller Rick Donker de thuissupporters even juichen, maar zijn treffer ging wegens vermeend buitenspel niet door. Aan de andere kant was Bas Oster alert toen een speler van Vierpolders alleen voor zijn goal verscheen. In het laatste kwartier probeerde Rhoon met opportunistisch spel een vijfde overwinning op rij af te dwingen. Dat leverde uitstekende mogelijkheden op voor Donker en tot tweemaal toe Vincent Kroon, maar gescoord werd er niet meer.

Rhoon is na dit gelijkspel nog altijd koploper in de derde periode, al is 's-Gravendeel de ploeg van Ronard Venekamp tot op één punt genaderd. Volgende week dus een echte periodekraker, als beide teams elkaar treffen op Sportpark de Trekdam in 's-Gravendeel.