• Rhoon overtuigt tegen COAL: 3-0


 • Na een zinderend slot van de competitie vorig seizoen, was het vandaag voor het nieuwe seizoen alweer de eerste wedstrijd om het echie. Vorig seizoen werd er afscheid genomen van een aantal sterkhouders. Dit seizoen heeft ons vlaggenschip zich versterkt met een aantal ervaren rotten die op hoger niveau gevoetbald hebben. Tel daar bij op een nieuwe trainer Raymon Kuipers en er staat weer een goede selectie.

  VV Rhoon is voor de districtsbeker van de KNVB ingedeeld bij Strijen, den Bommel en de tegenstander van vandaag het Rotterdamse Coal.

  Op een zonnig en warm Sportpark de Omloop had vv Rhoon er direct al zin in. Tijdens de eerste 10 minuten had het niet gek geweest als we al met 3-0 hadden voorgestaan maar de allermooiste kansen werden niet benut. Ook daarna bleef het nog kansen regenen maar viel de eerste treffer niet.
  Uiteindelijk viel de verdiende 1-0 toch nog voor rust, een afgemeten voorzet van links werd keurig door Paco van de Vlist binnen gewerkt.

  De 1-0 was in vergelijking met het spelbeeld een zeer karige ruststand. Daardoor bleef het in de 2e helft toch opletten want een kans krijgt de tegenstander altijd. Het leidde gelukkig ook in de 2e helft niet tot een tegengoal. Doelpunten van Thom de Boer en vlak voor het einde van Ramon Salas zorgde uiteindelijk toch nog voor een prima einduitslag. De eerste stap naar de volgende ronde is gezet.

  Volgende week 9 september speelt ons 1e elftal de volgende wedstrijd voor de poule in en tegen Strijen - aanvang 14:30 uur.

  Verslag en Foto: Eric Husen