• Rhoon pakt driepunter bij Kethel-Spaland


 • Het houdt maar niet op met regenen. Toch werd de wedstrijd, tussen de nummer 2 Kethel Spaland en de nummer 7 van de ranglijst vv Rhoon, niet afgekeurd. Op het natuurgrasveld in Schiedam werd het een fysiek zware wedstrijd met veel glijpartijen. Rhoon zakte iets meer in en gaf de tegenstander daardoor niet veel ruimte om te voetballen. Rhoon zelf kwam er wel keer op keer gevaarlijk uit en creëerde een aantal mooie kansen via Ricardo Merrelaar en Mats Driece. Na 18 minuten kreeg Rhoon haar eerste corner en het was Stanley Husen die de bal binnenkopte (0-1). Rhoon speelde prima en beloonde zich in de 35e minuut door een prachtige actie van Jibbe van Kammen die 2 tegenstanders naar lucht liet happen en vervolgens, met de linker binnenkant, de bal in de uiterste verre hoek liet binnen ploffen. Met deze 0-2 stand gingen beide ploegen rusten.

  Kethel Spaland kwam beter uit de kleedkamer en was vast van plan het een en ander te gaan repareren. Toch was het Stanley Husen die met een mooie pass Ryan van Dijk alleen voor de keeper zette. Ryan speelde de doelman uit maar kwam iets te ver naar de zijkant uit. Al glijdend schoot hij de bal nog in die alsnog via de doelman in het doel belandde. Hiermee leek het gespeeld met een 0-3 voorsprong voor Rhoon.

  Maar toen was er een ongelukkige botsing tussen een Kethel Spaland aanvaller en Rhoon doelman Rick Bonninga. Rick kon niet verder en moest het veld verlaten juist op het moment dat er 3 wissels voor Rhoon klaarstonden. Dit betekende dat er 4 nieuwe in kwamen bij Rhoon. Dit bleek voor Rhoon toch net iets teveel verandering en daarna verloor Rhoon de grip op de wedstrijd.

  Vanaf toen was het Kethel Spaland die de verdediging van Rhoon onder vuur ging nemen. Dit resulteerde in een doelpunt voor de Schiedammers, die een afgeslagen corner vanaf de 16 meterlijn binnen kegelde. Het was inmiddels in de blessuretijd dat ook nog de 2-3 binnen viel. Invaller doelman Joost Wassenaar bokste de bal weg maar uit deze rebound viel de 2-3 binnen.

  Gelukkig voor Rhoon was het een minuut later dat de scheidsrechter het genoeg vond in de stromende regen. Zo haalde vv Rhoon weer eens een lekkere driepunter binnen. Over de hele wedstrijd genomen was dit ook dik verdiend.

  Dinsdag 21/11 a.s. speelt Rhoon thuis tegen GOZ in de tweede ronde van de KNVB-beker (20:00 uur) en zaterdag 25 november staat met weer een thuiswedstrijd de streekderby tegen Meeuwenplaat op het programma (15:00 uur). Uiteraard rekent de rood-witte brigade ook dan weer op de steun van hun trouwe supporterschare.