• Rhoon sleept de volgende ronde nacompetitie eruit tegen Neptunus Schiebroek


  • vv Rhoon trof de nummer 11 uit de 2e klasse voor de 1e ronde in de nacompetitie. Dit zijn altijd leuke en spannende wedstrijden omdat het elke wedstrijd er op of er onder is. Na 5 minuten krijgt Tom de Boer een prima kopkans maar de bal verdwijnt net naast de goal. Een kwartier later krijgt Ricardo Merrelaar een grote schietkans maar ook deze gaat rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Daarna komt Neptunus Schiebroek beter in de wedstrijd en de lange spits mikt op zijn beurt een prima kopkans net naast de goal. In de 32e minuut is het wel raak, een mooie steekpass en dito afwerking en Neptunus Schiebroek pakt de 0-1 voorsprong. Ze nemen deze stand ook mee naar de kleedkamer.

    Vlak na de rust komt wederom Rhoon prima uit de kleedkamer en de doelman moet met een katachtige reactie redding brengen om een schot van Merrelaar uit het doel te ranselen. Daarna is het net als in de 1e helft Neptunus Schiebroek het weer die het initiatief naar zich toe trekt. Ze krijgen een grote kans en missen deze waardoor Rhoon in de wedstrijd blijft. Met nog 20 minuten te gaan gaat Rhoon meer risico nemen en stuurt Mitch Fransen en Stanley Husen meer naar het front. En in de 80e minuut heeft het effect. Fransen verlengt de bal met het hoofd en Husen anticipeert hier goed op en schuift de bal subtiel langs de doelman in de goal (1-1). Doelman Bonninga van Rhoon pakt dan nog een prima bal bij een grote kans van de Schiebroekenaren om de wedstrijd te beslissen.

    Dan in de blessuretijd moet Husen met een flinke hoofdwond na een kopduel het toneel verlaten. In de verlenging kan het kwartje 2 kanten uitvallen. Het is dan toch vaak dat de individuele kwaliteit het verschil maakt. Een goede strakke voorzet van Rohan van Breda wordt op waarde geschat door de onvermoeibare Ricardo Merrelaar en de 1-2 voorsprong voor Rhoon is een feit. Rhoon trekt daarna de wedstrijd over de streep ondanks vele krampgevallen na 120 minuten.

    Het is 1e feestje is een feit en wordt daarna nog even flink gevierd met een live zanger in de kantine.
    In de halve finale wacht CKC volgende week maar dat is van later zorg.