• Rhoon stoot door naar finale nacompetitie • Het Rotterdamse CKC was in de halve finale de tegenstander. De winnaar zou doorstoten naar de finale voor promotie naar de 2e klasse. Rhoon was enigszins gehavend, het mistte Ramon Sales en Bart Driesse. Captain Stanley Husen was na zijn oogwond en hamstring blessure opgelapt om toch mee te doen.

  Op een behoorlijk druk Sportpark de Omloop pakte CKC het initiatief en het meeste balbezit. Alleen gevaar voor beide doelen bracht het in de 1e helft niet echt. Twee kansen voor beide teams was het schamele resultaat van de eerste 45 minuten en dus was de brilstand een logisch gevolg bij rust.

  In de 2e helft werd Rhoon wat sterker en schoot Merrelaar in de 73e minuut hard op de binnenkant van de paal. Met nog 3 minuten te gaan ontsnapte de behendige CKC spits aan de Rhoonse achterhoede en rondde prima af. Dit was notabene de 1e kans uit de 2e helft voor CKC.
  De wedstrijd leek beslist met nog zo kort te spelen. Maar Rhoon heeft zich dit seizoen al eerder als een taai team laten zien waar je moeilijk van kan winnen. Eén van Johan Cruijff’s  beroemde uitspraken was : Ze kunnen niet van je winnen maar jij wel van ze verliezen. Dat hij daar vv Rhoon mee bedoelde had niemand kunnen bevroeden. Het was dan ook in de blessuretijd dat een afgeslagen aanval plots bij Steven Schreuder op de 16 meter terecht kwam. Steven aarzelde niet en schoot de bal heerlijk in de kruising. Net als vorige week had Rhoon weer op het laatst een verlenging uit het vuur gesleept!


  Na 6 minuten in de verlenging kreeg Rhoon wat hulp van de scheidsrechter. Een op het oog klein vergrijp op Mats Driece was voor de arbiter voldoende om de bal op de stip te leggen. Captain Stanley Husen pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty onberispelijk binnen. Hierdoor stond binnen een tijdsbestek van 10 minuten Rhoon ineens aan de goede kant van de score.
  Daarna moest Rhoon natuurlijk de gelederen gesloten houden en de rest van de tijd overleven.

  Met alle ervaring kan Rhoon daar prima mee overweg en kreeg het meer en meer ruimte om te counteren. Zo kon Rhoon in de 2e verlenging gebruik maken van een slecht gehanteerde buitenspelval waardoor ze met 3 tegen 1 de aanval uit konden tikken waarbij Ricardo Merrelaar de nekslag toe kon dienen aan CKC, 3-1. De buit was binnen. Na de wedstrijd werd dat als vanouds met de Kingside gevierd.

  Op naar de finale zaterdag 15 Juni tegen het Delftse DHC die gespeeld zal worden op neutraal terrein.