• Rhoon ten onder in Middelharnis

• In een directe confrontatie met een concurrent in de onderste regionen van de derde klasse D heeft Rhoon een lelijke steek laten vallen. De thuisclub voetbalde niet veel beter, maar pakte de zaken veel energieker aan dan de lamgeslagen brigade van Ronard Venekamp. In de tweede helft probeerde Rhoon de 1-0 achterstand nog wel te herstellen, maar toen de gelijkmaker uitbleef, sloeg de ploeg uit Middelharnis uit een corner meedogenloos toe en bepaalde de eindstand op 2-0.

Niels Ketting moest na vijf minuten al reddend optreden in een wedstrijd, waarin De Jonge Spartaan in tegenstelling tot Rhoon, van meet af aan wel leek te beseffen wat er op het spel stond. DJS kwam goedkoop aan de leiding, toen Rhoon aanvoerder Kevin Stolk weggleed in het strafschopgebied. De mogelijkheden voor de roodwitten waren beperkt in het eerste bedrijf. Vincent Kroon was nog het meest kansrijk bij een kopbal uit een vrije trap van Jeffrey Berkhof. Nadat Rhoon-keeper Ketting direct na rust zijn ploeg opnieuw op de been had gehouden, nam de ploeg van trainer Venekamp het initiatief wel over. Kroon had pech toen zijn schot op een terugkopbal van Roy Tibboel de buitenkant van de paal raakte. De Rhoon aanhang veerde op bij de harde kopbal van de sterk spelende Rick van Vliet uit de corner van Jeffrey Berkhof, maar de bal ging rakelings naast. Bij een schaarse tegenstoot van de thuisclub was een hoekschop de aanleiding voor de 2-0 voorsprong. Rhoon verleende daaraan medewerking door de dekking te verwaarlozen. De ingevallen Maurice Heijboer bracht met een aantal goede acties wat meer dreiging voor het doel van DJS-doelman Ferry de Koning, maar bij afwezigheid van de zieke Bart Driesse bleven zijn voorzetten zonder rendement. Wel was Rick Donker dichtbij een treffer. Ook Darragh Zondervan had geen geluk uit een voorzet van Jeffrey Zwaan. Het verzilveren van kansen bleek te moeilijk voor Rhoon, dat met Allard Howell voor Jeffrey Berkhof ook op het middenveld de bakens trachtte te verzetten. Om uit de onderste regionen weg te komen zal Rhoon veel energieker voor de dag moeten komen dan afgelopen zaterdag tegen het aanzienlijke jongere Spartaan. Zaterdag wacht opnieuw een zware uitwedstrijd tegen koploper Binnenmaas.