• Rhoon verliest van Rijnmond HS

• In een slome aflevering van het meestal beladen treffen tussen Rijnmond HS en Rhoon bleef de ploeg van Ronard Venekamp uiteindelijk met lege handen achter. Ondanks een behoorlijk overwicht in de tweede helft, lukte het de roodwitten niet een bres te slaan in de verdediging van de thuisclub. Zelfs uit een strafschop lukte het niet de terechte deling op het scorebord te krijgen.

Het duurde meer dan twintig minuten voordat er iets te beleven viel in Hoogvliet. Rick Donker werd door Jeffrey Berkhof voor de Rijnmond-keeper gezet, maar zijn schot miste kracht. De thuisclub sloeg meteen terug. Runell Martes liet doelman Niels Ketting met een prachtig schot kansloos: 1-0. Rhoon bleef nog voor rust een grotere achterstand bespaard, want een minuut later raakte Lorenzo Kranenburg, die door Foppe Prevo goed uit de wedstrijd werd gehouden, de paal. Trainer Ronard Venekamp greep al vroeg in de tweede helft in om een beter resultaat te forceren. Prevo werd vervangen door Vincent Kroon, die een aantal keren door de opnieuw sterk spelende Wesley Strootman in stelling werd gebracht. Dat leidde bijna tot een treffer, maar de geplaatste kopbal van Kroon werd van de lijn gehaald. Ook het schot van de doorgebroken Darragh Zondervan kende geen succes omdat doelman Lorenzo Theeuwen er in de korte hoek goed bij zat. Toen Zondervan in blessuretijd werd neergelegd, leek Rhoon alsnog het punt te krijgen, waar het recht op had. Vincent Kroon schoot de strafschop echter op de paal. Bij Rhoon viel naast het goede optreden van Wesley Strootman en Kevin Stolk, de sterk spelende centrumverdediger Sebastiaan Houtgraaf op. Zaterdag mag Rhoon het weer eens thuis proberen, waarbij runner-up ‘s Gravendeel de tegenstander is.