• Tandem Wassenaar-Kooijman bezorgt Rhoon zege in extremis

• Een echte middenmoot klassieker stond dit weekend voor Rhoon op het programma met Strijen als tegenstander.
    Waar de ploegen elkaar op de ranglijst nauwelijks ontlopen, bleken de ploegen in de 1e confrontatie ook echt aan elkaar gewaagd te zijn. Ondanks het gelijke spel toen had Rhoon meer verdiend en de ploeg van Ron wilde dat in Strijen zelf rechtzetten.
    Na een pas controle, waar ze in de Sovjet Unie jaloers op zouden zijn, waren er gelukkig 11 spelers en 1 staflid die plaats mochten nemen binnen de lijn. Hans en Ron werden naar de tribune gestuurd. Nadat ook al het rode tape, de witte ondershirts en de enkelbandjes verwijderd waren, mochten de mannen van Rhoon eindelijk af trappen.
    Rhoon heerste vanaf het begin van de wedstrijd en speelde degelijk en verzorgd voetbal op 't plaatselijke biljartlaken. De eerste grote kansen kwamen uit de tweede lijn waar onder andere Riedijk en Heijboer hun geluk beproefden, dit zonder succes. Waar Strijen loerde op de counter was het Rhoon dat de druk langzamerhand opvoerde. In de 32e minuut was het een prachtige actie van de Rhoonse architect van Doorn, die eerste twee man omspeelde en vervolgens de keeper in de korte hoek kansloos liet: 0-1. Rhoon voerde de druk op en na een goede actie van LoesLoes kon het direct op 0-2 komen, echter viel de voorzet net tussen alle roodwitten in en hierdoor gingen beide ploegen aan de thee met een tussenstand van 0-1.

De tweede helft kwam Rhoon met een totaal ander gezicht de kleedkamer uit, ondanks dat Rhoon de wind mee had, stond het vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Rhoon voetbalde tegen zichzelf en na ongelukkig uitverdedigen aan Rhoonse zijde kon Strijen aantekenen voor de gelijkmaker: 1-1. Na deze goal rook Strijen bloed en voetbalde het voor de overwinning. Rhoon stond totaal niet goed en kon ternauwernood de boel dichthouden. Na het inbrengen van Landman en Daan van der Schelde kreeg Rhoon weer een beetje lucht en kreeg het ook kansen op de 1-2. Van der Schelde kon de grootste kans, 1 op 1, helaas niet verzilveren en zo leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel. Toen iedereen al bijna richting de kantine was gelopen, schoot van Wassenaar met een prachtige bal, a la Schmeichel, Kooijman vrij voor de andere keeper. Kooijman bedacht zich geen 2e keer en haalde direct de trekker over en schoot Rhoon toch naar de overwinning in de 97e minuut.

Zo houdt Rhoon zicht op een periode en daarom hebben we jullie support hard nodig. Volgende week thuis om 11:30 tegen Rijnmond Hoogvliet, tot dan!

P.s. Cock bedankt voor de snackies na afloop!