• Thuisoverwinning Rhoon smaakt naar meer.

• Tegen ’s Gravendeel maakte Rhoon met verzorgd voetbal een einde aan een miserabel moyenne.
    Sinds de aanleg van het kunstgras was er slechts 1 competitieoverwinning (tegen Alexandria ’66) aan De Omloop behaald. ’s Gravendeel, dat zich moest beperken tot counters, die niet van gevaar ontbloot waren kwam op slag van rust op voorsprong, maar in de tweede helft trok het team van Ronard Venekamp de partij toch over de streep. En daar was weinig op af te dingen.

Het duurde bijna een half uur voordat Rhoon het overwicht in enig doelgevaar kon omzetten. Na een goede combinatie met Darragh Zondervan nam eerst Allard Howell doelman Dennis Sleiffer onder vuur, gevolgd door Vincent Kroon uit een voorzet van Jeffrey Zwaan. Sleiffer moest bovendien nog reddend optreden bij een schot van Zondervan. Bij de eerste de beste mogelijkheid voor het doel van Niels Ketting raakte Akkerman namens de gasten de paal, maar tegen de inzet van Van der Starre op slag van rust was geen kruit gewassen: 0-1.
    Ook in het tweede bedrijf bleef Rhoon de bovenliggende partij en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Die kwam er uit een corner van Roy Tibboel, waarbij Vincent Kroon hard raak kopte: 1-1. De thuisploeg had daar nog geen vrede mee en bleef ’s Gravendeel met goed voetbal onder druk zetten. Jeffrey Berkhof verscheen tot twee keer toe kansrijk voor Sleiffer, maar kwam niet tot scoren. Toen Bart Driesse na een blessure opnieuw zijn opwachting maakte, was het wel raak. Pas twee minuten in het veld voor Kroon tekende hij voor de winnende treffer: 2-1.
    Kort daarop raakte Berkhof met een fraai aangesneden vrije trap de lat, na een overtreding op Zondervan. Ook de gasten, die inmiddels met tien man waren komen te staan, werden gestuit door het aluminium. De laatste kans was voor Rhoon, toen Jeffrey Zwaan door Driesse voor de keeper werd gezet. De ’s Gravendeel doelman behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand.

Ronard Venekamp, die bij de warming-up zijn opstelling nog moest aanpassen omdat Foppe Prevo zijn enkel verzwikte, was na afloop niet alleen tevreden over de uitslag maar ook over het vertoonde spel.

Zaterdag mag Rhoon naar Vierpolders, dat thuis nog ongeslagen is.