• Tour de France Femmes in Albrandswaard


 • De derde editie van de Tour de France Femmes avec Zwift gaat dit jaar door Albrandswaard! Op dinsdag 13 augustus trekt de dameskaravaan, vanuit Dordrecht, door Albrandswaard en eindigt in Rotterdam. Een mooi moment om Albrandswaard als groene fietsgemeente op de kaart te zetten. Want het is verrassend mooi fietsen bij ons.

  Wethouder Mario Bianchi: “De Tour de France Femmes biedt ons een kans om te laten zien dat Albrandswaard een mooie groene gemeente is met prachtige fietsroutes. Wie de gemeente in trekt, zal verrast worden door onze bijzondere fietsgemeente tussen stad en groen.”

  Gezond opgroeien en ouder worden vinden we belangrijk in Albrandswaard. “Fietsen is een goede manier om vitaal te blijven. En door de grote hoeveelheid fietspaden, kan iedereen lekker op pad. We hopen dat de doorkomst van de vrouwen van de Tour de France Femmes mensen stimuleert om de fiets te pakken en onze groene gemeente te verkennen.”

  Route
  De rensters komen naar verwachting tussen 11.00 uur en 11.15 uur door Rhoon. Het parcours loopt via De Koedood, de Essendijk, de Oudeweg, de Rijsdijk, de Rivierweg via de Rhoonse Baan naar Rotterdam. De dames finishen bij de Boompjes.

  Op de afbeelding hierboven is de route van 13 augustus (onder voorbehoud) door Albrandswaard aangegeven.

  Feestelijk Fietsfestijn
  In samenwerking met Rotterdam Topsport organiseert de gemeente op 9 en 10 april een tweedaags fietsfestijn in Sporthal Rhoon (Stationsstraat 12) voor scholieren, belangstellenden en fietsfanaten.

  Feestelijke kick-off avond op 9 april
  De avond vindt plaats op 9 april van 19.00 tot 21.30 uur in Sporthal Rhoon naast het Huis van Albrandswaard. Wie zelf de eindsprint van de Tour wel eens wil meemaken kan hem virtueel fietsen op één van de fietsen in de Cycle Playground. Er worden verschillende wedstrijdjes georganiseerd. Leontien van Moorsel komt de fietsers aanmoedigen. Wil je gewoon gezellig komen kijken? Dat kan natuurlijk ook. ‘Reporter’ Simon Stokvis presenteert en zingt.

  Alle inwoners zijn uitgenodigd om deze avond bij te wonen en, als zij dat willen, op de aanwezige fietsen te klimmen. Er is plaats voor 500 gasten.

  Aanmelden is niet verplicht maar geeft wel een beeld hoeveel mensen er willen komen. Meer info: https://www.albrandswaard.nl/onze-gemeente/gezond-en-gelukkig-in-albrandswaard/tour-de-france-femmes-in-albrandswaard/