• V.V. RHOON kijkt terug op geslaagde Jubileumweek


 • In het jaar van het 76-jarig bestaan werd afgelopen week bij Voetbalvereniging Rhoon teruggeblikt op 75 jaar voetbalhistorie met diverse activiteiten voor oud en jong, leden en oud-leden, sponsoren, donateurs en iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt.

  Al ruim een jaar is er in de media en via diverse kanalen gecommuniceerd over dit festijn. Vorig jaar vanwege COVID af moeten gelasten op wat “niet-fysieke” activiteiten na zoals de uitgave van een jubileumgids, een verkoopactie met speciale jubileumwijn en de opzet va een historische website over de 75-jarige geschiedenis www.vvrhoon-historie.nl

  Maar dit jaar kon men ook fysiek weer bij elkaar komen en daar is dankbaar gebruik van gemaakt. Eerst de jubileumreceptie voor genodigden op dinsdag 31 mei, de officiële oprichtingsdatum in 1946. Goed bezocht door sponsoren, politiek, officiële instanties, ander clubs en uiteraard de ereleden en leden van verdienste. Een welkom van voorzitter Marco van Wassenaar en een blijk van waardering door de KNVB afgevaardigde tijdens dit gezellige samenzijn waarin een deel van de historie werd toegelicht met een oproep richting politiek voor een nieuw onderkomen en aan de leden om zich meer in te zetten as vrijwilliger om de vereniging gezond en draaiend te houden. Voor het beeldverslag van FotoSjors klik hier: http://fotosjors.nl/albums/galerij2021-2025/index.php?twg_album=2022%2F05_Mei_2022%2F31-05-2022+-+Voetbal+Vereniging+Rhoon+75+jaar+jong

  Donderdag bouwde een groep vrijwilligers intussen de feesttent op waarna op vrijdagavond de eerste clubactiviteit op de rol stond, namelijk een sponsor-mixtoernooi met 7x7 voetbal met daarbij een drankje en hapje van de BBQ, sport en sociaal samenzijn vormden daarbij gezelligheid ten top.

  Op zaterdagmorgen had de jubileumtoernooi-commissie een strak geleid jeugdtoernooi opgezet waar diverse jeugdteams aan deel hebben genomen. Vanaf 9:00 uur werden op diverse veldjes de onderlinge wedstrijden per leeftijdscategorie afgewerkt waarna de prijzen werden verdeeld. Voor iedereen een medaille en tussen de wedstrijden door kon men geschminkt worden, waren en ook een aantal opblaasbare attracties en kregen de deelnemende kinderen op de “foodcourt” als prijs een bon voor een portie patat of poffertjes. Van diverse kanten een pluim voor de organisatie die grotendeels uit de koker kwam van de “King van Rhoon” oud-trainer en erelid/lid van verdienste Edwin de Koning. Zelf moest hij met Smitshoek uit gaan voetballen bij Groesbeek (gewonnen) maar sloot later op de avond nog aan om zijn oude contacten bij Rhoon weer even aan te halen. Prachtig.

  Na het jeugdtoernooi stond er voor Rhoon 1 nog een competitiewedstrijd tegen de Jonge Spartaan op het programma. Beide teams hadden zich al veilig gespeeld en in het warme zonnetje leken de spelers het wel een beetje te geloven. Uiteindelijk verloor Rhoon met 0-2, maar de focus en gedachten leken al meer bij de feestavond en daarop volgende vakantie te zitten. Niemand die daar verder echt om maalde, een aantal spelers (Daan vd Schelde, Maurice Heijboer, Gad Feshaye Hagos en Rick Donker) namen afscheid met een bos bloemen en dat vormde min of meer de opmaat tot de aansluitende reünie en feestavond.

  De reünie werd lekker bezocht en daar werden weer veel oude herinneringen opgehaald en contacten uitgewisseld. Inmiddels was “het speelveld” verlegd naar de feesttent en de aangrenzende foodcourt met diverse soorten eten en zo liep dit “oude jongens krentenbrood weerzien” naadloos over in de aansluitende feestavond.

  Mede door de ondersteuning van hoofdsponsor LBH is dit jubileumfeest uitgemond in een gigantisch geslaagd festijn, waarbij het reüniegehalte nog vele malen hoger lag dan in de middageditie. Hele hordes oud-leden waren er op af gekomen om met elkaar een gezellig avondje uit te hebben en door het fantastische programma was er echt voor elk wat wils om er een geslaagd feest van te maken.

  De avond werd geopend door de Haagse formatie The Clarks, die veelal muziek speelde van Golden Earring, de Rolling Stones en Beatles waar vooral de “oudere bezoekers” zich in herkenden en thuis voelden. Door het mooie weer stonden veel mensen buiten de tent te genieten en praten, maar de waardering voor hun muziek was er zeker. Samen met de DJ werden afwisselend dus oude covers gespeeld en zorgde de DJ voor de moderne muziek en feestnummers. Met het veranderen van de zaalopstelling en het optreden van No Mercy kwam er al meer publiek naar binnen want het werd buiten frisser en daarmee binnen drukker en warmer.

  Tijd ook om de “Vrijwilliger van het Jaar” te benoemen door onze voorzitter Marco van Wassenaar en dat was er niet één maar werden er twéé. Lia den Boer en Henk Romunde werden voor hun verdiensten binnen de club het afgelopen jaar (o.a. runnen kantine en schoonmaken kleedkamers) naar het podium geroepen en met een bos bloemen en cadeaubon bedankt voor hun inzet.

  Om de stemming er goed in te krijgen marcheerde vervolgens een drumband in latijns-amerikaanse sferen het terrein op, vergezeld door een achttal danseressen in tropische carnavalsoutfit waarna de tent vol stroomde om te genieten van het “warme” en weinig om het lijf hebbende spektakelstuk. Volle bak dus en de perfecte intro voor de hoofdact van de avond, het optreden van Lee Towers die door de aanwezigen met luid gejuich werd ontvangen. En er werd niet allen gejuicht maar ook uit volle borst meegezongen bij de diverse hits die LT ten gehore bracht. Uiteraard afgesloten met het voetballied bij uitstek, zijn vertaling van “You’ll never walk alone” waarbij Lee een duet vormde met Jan Lagendijk van LBH. Afgesloten met een up-tempo variant van deze klassieker waarna Lee het podium vrijmaakte voor de laatste act van de avond, een optreden van het Feestteam.

  Zonder noemenswaardige incidenten kwam daarmee een einde aan een prachtige jubileumweek die, gezien alle reacties, door iedereen bijzonder gewaardeerd is. De jubileumcommissie van de club kan terugkijken op een zeer geslaagd programma waar iedereen met volle teugen van genoten heeft. En dat over 4 jaar een vervolg verdient bij het 80-jarig jubileum, misschien dan wel op een nieuwe locatie en onder andere omstandigheden. Maar de vereniging heeft hiermee blijk gegeven met veel vertrouwen de toekomst tegemoet te kunnen zien want er is voldoende spirit binnen de club om de vereniging en familiale sociale clubcultuur te handhaven. Op naar het 100-jarig bestaan!

  Foto: een groot deel van Het Flesde legendarisch team uit de historie van v.v. Rhoon (https://www.vvrhoon-historie.nl/het-flesde-1)  zag elkaar terug op de feestavond en oude tijden herleefden.

  Voor meer beelden zie de historische website https://www.vvrhoon-historie.nl/jubilea/2021-75-jaar