• Van de bestuurstafel - update 15 december

 • De inkt van het bericht gisteren was nog niet opgedroogd of er werden nieuwe maatregelen aangekondigd, dus gaan we onze berichtgeving aanpassen. Helaas.

  • De jeugd kan gewoon blijven trainen en onderling oefenwedstrijden spelen waarbij de leiders/trainers uiteraard de 1,5 mtr afstandregel in acht moeten houden. De kantine en kleedkamers blijven gesloten, toiletten naast de kantine zijn toegankelijk en er mogen verder geen ouders, toeschouwers of supporters op het complex
  • De senioren mogen slechts met max 2 personen op 1,5 mtr afstand oefeningen doen, een bijna onmogelijke variant om iets nuttigs te realiseren - dus de trainingen voor senioren komen t/m 18 januari te vervallen
  • Het oliebollentoernooi en de strandtraining zullen NIET doorgaan om elk risico op overdracht en besmetting zoveel mogelijk uit te sluiten.
  • De training voor de jeugd ligt van 21/12/2020 t/m 3/1/2021 stil vanwege de winterstop

  We vertrouwen op ieders begrip en hopen hiermee bij te dragen aan een snellere controle van de pandemie. Blijf de site en social media wel volgen voor het laatste nieuws.

  Het Bestuur

  -------------------


  Het bestuur heeft de afgelopen tijd een aantal keren via Teams op afstand vergaderd en daarnaast via WhatsApp of in klein comité overleg gevoerd over diverse lopende zaken en geprobeerd een planning te maken met vooruitzichten voor als de situatie weer “normaal” genoemd kan worden en waarbij de vereniging weer kan functioneren als zodanig met wedstrijden, een open kantine en kleedkamers en bezoek van supporters, ouders en tegenstanders.  We geven een korte opsomming van lopende zaken en overwegingen….

  Financieel
  De hele Coronacrisis heeft uiteraard grote gevolgen voor onze vereniging. Doordat er geen competitie is, de jeugd alleen mag trainen, de senioren per 4-tal nu ook weer maar er verder geen wedstrijden zijn en de kantine gesloten heeft dit alles in ons huishoudboekje grote gevolgen en zijn we de reserves aan het aanspreken. Een aantal kosten blijven gewoon doorlopen, zoals stroom en water en verwarming, hoewel de laatste een stuk minder zijn. Maar ook de veldhuur, afdracht aan de KNVB en andere verplichtingen gaan gewoon door. Verder hebben we deze zomer geïnvesteerd in nieuwe wedstrijdtenues, maar als er geen wedstrijden zijn blijven die ook voornamelijk op de plank liggen zonder dat ze hoeven te worden aangeschaft. Een andere zaak die wacht op een normale gan g van zaken zijn de clubpasjes voor de betalingen op de club en het daaraan gekoppelde vergoedingensysteem voor vrijwilligers. De voorbereidingen en investeringen zijn gedaan maar de uitrol laat helaas nog op zich wachten. Via de gesloten kantine en keuken kan dit niet terugverdiend worden. Toch ziet onze penningmeester overal lichtpuntjes en slaagt hij er in om via het maximaal gebruik maken van aanvragen van steunmaatregelen de schade te beperken, maar het moet niet te lang meer duren.

  Het v.v. RHOON Clubgevoel
  Dank in elk geval voor iedereen die trouw de contributie betaalt aan de vereniging, want alleen samen komen we door deze ellendige tijd. We doen als bestuur ons best om voor iedereen zoveel mogelijk “value for money” te geven en hebben dus naast de trainingsavonden ook de zaterdagen voor onderlinge wedstrijden ingepland. Meer mogen we vanuit de regelgeving helaas nog niet doen, maar we blijven het wel proberen.

  Ook dank voor al die mensen die een “rondje aan de club” hebben gedoneerd om het omzet-gat een beetje te dichten. Nog niet gedaan of een 2e of 3e rondje geven? https://www.rondjevoorjeclub.nl/clubs/?club=vvrhoon

  En we denken nog na over andere acties ook om het omzetverlies te beperken.

  De Boutmiddag – niet dit jaar
  Covid-19 zet ook een streep door deze jarenlange traditie. De kantine moet dicht blijven en de “normale” opkomst, een bomvolle kantine met veel gezang en geschreeuw, zou je in deze  ook niet moeten willen. Dus is er door de Boutmiddag van 19 december helaas een streep gezet, want met de lotenverkoop en de kantineomzet brac ht dit elk jaar wel een paar duizend euro op voor de verenigingskas. We hebben overwogen om het digitaal te doen met een virtuele verloting maar dat heeft te veel voeten in de aarde en is behoorlijk kostbaar.

  Wel willen we proberen om met Pasen een soortgelijk evenement op te zetten, noem het een Paashaas verloting, of met de Familiedag maar ook dan moet eerst de pandemie onder controle zijn alvorens we hier plannen voor kunnen maken. Zet uw voorgenomen budget maar apart tot volgend jaar, dan garanderen wij mooie prijzen en “een rad van fortuin”.

  Winterstop – geen trainingen
  Vanaf 21 december zijn er geen trainingen op het complex vanwege de winterstop, We beginnen weer vanaf maandag 4 januari 2021, dit alles onder voorbehoud van eventuele strengere voorschriften en regels vanuit de regering, RIVM en Gemeente inzake COVID-19.

  Oliebollentoernooi – gaat niet door

  Strandtraining – gaat niet door

  Nieuwjaarsreceptie – niet op 2 of 9 januari 
  Ook de Nieuwjaarsreceptie zal komen te vervallen vanwege alle voorzorgsmaatregelen inzake de pandemie. Wel zal de voorzitter een videoboodschap inspreken die we begin januari op onze website en socials zullen zetten. De toast op het nieuwe jaar en hapjes houden jullie dan maar tegoed voor het 75-jarig jubileumfeest.

  Verder hangt onze jaarplanning natuurlijk helemaal af van hoe alles zich de komende tijd ontwikkelt. We weten niet of de teugels wellicht nog strakker worden aangetrokken komende week en of de voorgenomen vaccinatie tijdig en voldoende zal kunnen worden ingezet om weer terug te kunnen naar het “oude normaal”.  Of de Japanners weer op bezoek kunnen komen, of we toernooien kunnen organiseren met Pasen en Pinksteren, of we weer naar andere toernooien toe kunnen, of er weer een jeugdvoetbalkamp komt, een Familiedag en zo meer. Alles in voorlopig onzeker.

  Toch blijven we moed houden en zijn de eerste voorbereidingen voor ons 75-jarig jubileum opgestart. Vanuit diverse geledingen binnen de club hebben zich vrijwilligers aangeboden voor de jubileumcommissie en die hebben een eerste overleg gehad over hoe en wat er eventueel georganiseerd zou moeten worden. Jubileumtoernooi, Reünie, Feestavond, Jubileumwedstrijd Oud-Rhoon, Jubileumloterij noem maar op en dat zou zich in de eerste week van juni 2021 (1-5) moeten afspelen. Er zijn suggesties genoeg en dat zal in een plan van aanpak met een draaiboek worden gezet. Door de tijd zullen nog voldoende vrijwilligers en helpende handjes nodig zijn voor de realisatie maar dat horen jullie nog wel. Mocht blijken dat het door Covid-19 niet kan, dan hebben we in elk geval een basis en draaiboek voor het jaar er op, want dat jubileum gaat toch een keer gevierd worden.

  Zoals jullie zien zijn we achter de schermen met vele dingen bezig in de hoop dat we voorbereid zijn en aan de slag kunnen als de omstandigheden dat toelaten. We willen en kunnen echter niet op de zaken vooruit lopen en moeten vooral maar het beste hopen.

  Tot slot: Stay Safe!

  We kijken allemaal terug op een bewogen jaar waarin veel mensen zijn weggevallen en waar alles anders is gelopen dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Rest ons jullie, ondanks alles, toch fijne Kerstdagen te wensen, een goed uiteinde en een voorspoedig en bovenal gezond 2021.

  Het Bestuur van v.v. Rhoon