• VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR DE NACHT VAN DE VLUCHTELING


 • Voetbalvereniging Rhoon is een maatschappelijk betrokken club die zich regelmatig inzet voor een goed doel, en zo ook op 12 september voor

  DE NACHT VAN DE VLUCHTELING

  Onze club zoekt voor dit evenement vrijwilligers die wel een paar uur slaap willen inleveren voor het goede doel. V.V. Rhoon heeft haar kantine beschikbaar gesteld als "rust- en pauzepunt" voor de honderden lopers die mee zullen lopen in de Nacht van de Vluchteling. We vragen vrijwilligers om deze nacht van 11 op 12 september bardienst te doen in onze kantine tussen 02:00 's nachts en 10:00 uur 's ochtends.

  Het betekent niet dat je 8 uur dienst moet draaien, we denken aan wisseldiensten van 2-4 uur al naar gelang het aantal aanmeldingen en de inzetbaarheid. Opgeven graag bij de kantinebeheerder Mart van Ginkel of via de mail bij kantine@vvrhoon.nl

  DOEL VAN HET EVENEMENT
  In het weekend van 11-12 september lopen deelnemers de nacht door voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Samen willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor noodhulp en op een positieve manier aandacht geven aan vluchtelingen wereldwijd.

  NACHT VAN DE VLUCHTELING 2021
  In de steden Den Haag, Haarlem, Arnhem, Tilburg, Utrecht en Rotterdam gaan we de pittige maar onvergetelijke nachtelijke routes van 40 kilometer organiseren. We houden op alle mogelijke manieren rekening met de overheidsadviezen die er nu en op dat moment gelden en willen hoe dan ook ervoor zorgen dat het weer een nacht wordt om nooit te vergeten.

  STICHTING VLUCHTELING
  Het aantal mensen dat op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking is het hoogste aantal ooit; 82,4 miljoen mannen, vrouwen en kinderen. 1 op de 100 mensen wereldwijd is op de vlucht. Stichting Vluchteling biedt als noodhulporganisatie sinds 1976 wereldwijd hulp aan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood bieden we levensreddende noodhulp als medische zorg, voedsel en schoon water. Maar ook bij langdurige humanitaire crises kunnen mensen op ons rekenen, bijvoorbeeld met onderwijs.

  MEER INFO
  website: https://www.nachtvandevluchteling.nl