• vv Rhoon promoveert naar de 2e klasse !


 • Op het neutrale terrein van TOGB in Berkel en Rodenrijs werd de grote nacompetitie finale gehouden. Voor Rhoon kans op de promotie en voor DHC kans op handhaving in de 2e klasse. Spits Tom de Boer was speciaal ingevlogen vanuit zijn vakantie adres in Spanje.

  De Albrandswaarders vlogen uit de startblokken en deden de verdediging van DHC pijn. Al in de 1e minuut een goede kans voor Ricardo Merrelaar die er nog niet in ging. Het duurde overigens niet lang voordat dit wel het geval was. Tom de Boer legde de bal vanaf de zijkant met veel precisie op het hoofd van Mitch Fransen, die de bal tegen de touwen knikte. Hierna weer een kans voor Tom die er zin in had. Alles liep op rolletjes en het leek een makkelijke middag te worden voor Rhoon. Tot vrij vroeg in de wedstrijd Ramon Salas zijn tackle iets te onbesuisd inzette. Hierna nam de speler van DHC direct revanche. Scheidsrechter Duarte nam zijn tijd om na te denken en toonde Salas de rode kaart en liet de revanche lopen. Een niet gewenst verloop van Ramons allerlaatste wedstrijd en een uitdaging voor Rhoon om meer dan een uur met een man minder door te moeten. Toch bleef ook met 10 man Rhoon de gevaarlijkste ploeg en beloonde zichzelf met de 2-0 na een prachtige aanval waarbij Merrelaar aan Tom de eer gunde om ook zijn afscheid met een doelpunt te bekronen. Een domper was de 2-1 uit een corner in de allerlaatste minuut voor rust.

  De 2e helft zag je dat de krachten van Rhoon langzaam minder werden. Met 10 man werden ze teruggedrongen en langzaam lag het accent zwaar op verdedigen. Rick Bonninga hield er een paar mooi uit de goal. Toch waren er ook nog een aantal kansen voor Rhoon. Ook hier was knap keeperswerk van de DHC doelman die zowel een schot van Merrelaar als een goed genomen vrije trap van Husen de goal uit ranselde. Uiteindelijk blies scheidsrechter Duarte na 100 minuten voor het einde en kon Rhoon een feestje met de Kingside gaan vieren.

  Daarna werd er doorgefeest in de kantine en afscheid genomen van: Salas, Krolus, Fransen, Merrelaar, de Boer en Dias d’Ullois.

  Het bleef nog lang onrustig op de Omloop....

   

  Voor beelden van John Groeneweg zie de Facebookpagina van v.v. Rhoon 

  Het verslag met beelden gezien door de bril van Haaglanden Voetbal: https://haaglandenvoetbal.nl/nieuws/109108/nacompetitie-2e-3e-klasse-doek-valt-alsnog-voor-dhc/